Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek bele kell szólni...

Szerintetek bele kell szólni a nagypapa öltözködésébe ha az már túl megy egy határon?

Figyelt kérdés

A páromnak 93 éves a nagypapája és többnyire mi gondozzuk, orvoshoz is mi visszük és mi szoktunk rá nézni is.

Viszont az öltözködése nem mindig megfelelő és alkalomhoz illő.

Pátom szokott neki segíteni az öltözködésben, de néha olyan ruhában jelenik meg az öreg,hogy nem értem hogy a párom miért nem szól neki,hogy másikat...

Legutóbb úgy jelent meg , indulásra készen az orvoshoz,hogy az alábbi ruhakompozíciót választotta: szürke szabadidő/mackó nadrág, deréknál egy öv rákötve (nem becsatolva, hanem az övre csomó kötve) csíkos selyem szerű ing, csokornyakkendő, és egy usánka mert fázik a feje.

Így vittük el az orvoshoz mert átöltözni már nem volt kedve.

De ezen kívül volt már,hogy hasonlóképpen öltözött, volt hogy egy hajléktalanra emlékeztetett, és egyébként vannak neki jó ruhái, de gondolom őt már nem érdekli az öltözéke, csak a kényelem fontos számára.

Párom szerint rá kell hagyni,hogy öltözzön ahogy akar, de én például szívesen összeállítanék neki olyan ruhaegyüttest amiben úgy mehet nyilvános helyekre,hogy nem bámulják meg.

Tudom,hogy az öregeket nem érdeklik az ilyenek, de szerintem akkor se nevesse ki senki , mert sajnos az emberek ilyenek.

Egyébként szerintem nem venné rossz néven ha segítenék neki a ruhaválasztásban.

Szerintetek?

2013. szept. 17. 21:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Szegény bácsi 93 éves, mit érdekli őt szerinted? Hagy békén. :)
2013. szept. 17. 21:16
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem értelmes ember nem nevet ki egy 93 évest, csoda ha valaki megéri ezt a kort, ilyenkor már bőven belefér a furcsa öltözködés. :) De szerintem nem venné zokon ha segítenél neki, gondolom a nagymama már nem elég, ha élne valószínűleg ő segítene neki. :)
2013. szept. 17. 21:18
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
93 évesen örülők ha élek, hol nem sza..nám le más mit gondol rólam.
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
* nagymama már nem él (bocs ma mindent elírok)
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem 93 évesen nagyobb gondjai is vannak mint, hogy hogyan néz ki. Ilyenkor az egészség a legfontosabb, ha az meg van, és tiszta a tudata akkor örülj neki :).
2013. szept. 17. 21:21
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
Ha 93 éves leszek direkt ilyen cuccokat fogok hordani, aztán gondoljon mindenki, amit akar.
2013. szept. 17. 21:36
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Hát ha valóban össze akarsz neki állítani, akkor csináld. Senki nem gátol benne.
2013. szept. 17. 21:37
 8/16 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem tök jó fej az öreg, az usánka erről meggyőzött. Az outfit-je teljesen rendben...Nézd meg a Szomszéd nője mindig zöldebb c. filmet.

Ki az aki kineveti?

2013. szept. 17. 21:47
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Lehet, hogy pont ez a HOSSZÚ ÉLET TITKA,

hogy lesz@rja, hogy ki mit gondol róla...

2013. szept. 18. 09:14
 10/16 anonim ***** válasza:
78%

Azért én nem venném ezt ilyen könnyelműen. Nem azért, mert gáz, ahogy öltözködik és kinevetik, hanem mert nem biztos, hogy a tudata még teljesen tiszta. A nagymamám otthonban él, ott láttam már hasonlókat, aki felemásul öltözködött, mert nem érdekelte, de egyik pillanatban elképzelte, hogy ő a lányához indul, így felülre csinosat vett fel, a másik pillanatban átkapcsolt és csak "leugrik a piacra", elég a kényelmes nadrág, cipő is.

Ha nálatok ilyen feledékenység nincs, akkor nyugodtan segítsetek neki az öltözködésben, akár ki is rakhatjátok a ruháját, amit felvegyen. Persze mindig beszéljétek meg vele, hogy mit szólna ehhez, tetszik-e neki, elég kényelmes-e stb. Ne akarjátok megváltoztatni, őt már úgysem lehet, inkább csak terelgessétek. Egy ilyen idős embernél, ha orvoshoz mentek, vagy bárhova máshova, az emberek rátok fognak furán nézni, nem a nagypapára, akinek ilyen szép korban már minden mindegy.

Le lehet pontozni, de én inkább azt érezném ebben, hogy az emberek úgy gondolják nem vagyok képes megfelelően gondoskodni róla, ha még azt sem látom hogy néz ki és ezt nem viselném valami jól, inkább segítenék az öltözködésben.

2013. szept. 18. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!