A nagyszülőnek van kötelessége az unokáival kapcsolatban?
Nincs ilyen kötelességük.
Egy másik jogász
Ha a kicsi gyerekeim sírnak azért, mert "nekünk miért nincs nagypapánk", akkor mit csinálhatnék?
Van, de nem hajlandók a kapcsolattartásra, mert most a 60 éves fogott egy 40 éves új nénit és ő nem akar unokázni, inkább Afrikába utaznak, de mégcsak a leveleinkre sem válaszlolnak.
Annyira sajnálom a gyerekeimet.
Semmit sajnos előfordul ilyen.
Elmagyarázod a gyereknek, hogy a nagyi nagyon messze van és nem tud eljönni és kész.
Nem tehetsz semmit. Elmagyarázod a gyereknek, hogy ez van.
Az én anyai nagyszüleim sem érdeklődnek irántam már vagy 10-12 éve. Se születésnapra, semmi.
Ez a helyzet, és ezen semmiféle törvényi kötelezés nem tudna változtatni.
A gyerek pedig majd beletörődik.
FB-on már írtam :(
NAGYMAMA, NAGYPAPA KERESTETIK!
Akinek van az ismerősi körében olyan idős néni vagy bácsi, akinek nincs unokája, de nagyon hiányzik neki a kisgyermek vagy nagyon szereti a gyerekeket és szívesen megismerné az én gyermekeimet és nagyiként tudna velük néha találkozni, beszélgetni, játszani, esetleg mi meglátogathatnánk, akkor kérlek jelezzetek, hogy fel tudjam venni vele a kapcsolatot. ...... lakunk, a vonzáskörzetébe is szívesen elmegyünk. 4,5 éves kisfiam már napi szinten sír, hogy neki miért nincs nagypapája, nagymamáját is csak igen ritkán látja. Nagyon szeretném, ha a gyerekeimnek is lennének nagyszülei. Kérlek írjatok, ha ismertek ilyen néniket, bácsikat, akik szeretettel fordulnának a gyerekeimhez. Köszönöm.
és az apa nem viszi őket a szüleihez???? Ó nem tartja velük a kapcsolatot??? Nálunk az apjuk viszi őket a mamához is meg a papáékhoz is...(elváltak a nagyszülők)
Sok múlik a viszonyukon, mennyire érzik érezték már régebben is az unokát a sajátjuknak-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!