Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan lehet ezt finoman...

Hogyan lehet ezt finoman szóvá tenni?

Figyelt kérdés
Apai nagymamám egy időre a szüleimhez kényszerült.Még alig két hete lakik ott,de a nappali már napok óta iszonyú bűzben úszik. (egyedül a nappaliban volt hely számára) Anyukám már teljesen kivan,hogy nem tud bemenni a nappaliba,mert a hányinger kerülgeti,de nem tudja,hogyan szóljon apukámnak,mert fél hogy megsérti. (mamámnak főleg nem mer szólni).Nem szenilis a mama,nincsenek mentális problémái. Valamitől viszont iszonyú állott ürülék szag van (én is nehezen bírom ha odamegyek).Szóval a kérdés:hogyan lehet ezt finoman felhozni és rákérdezni?
2013. júl. 30. 13:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%

És figyelj csak, idősek között még sokaknak van ágytála, bilije, hogy ne kelljen éjjel kimenni. Nem lehet, hogy ilyet rejteget?

Ha ez sem, akkor már csak arra tudok gondolni, a mamának elég <<gázos>> az emésztése, és ezt szó szerint értem.

2013. júl. 30. 13:49
 12/26 anonim ***** válasza:
91%
Ha nincs otthon a nagyi túrjátok fel a nappalit.Csak elmegy valamerre néha.
2013. júl. 30. 13:49
 13/26 anonim ***** válasza:
93%
Az öregek (mert ez nem az idős kategória) mindenen spórolnak.Fürdés,mosás.Úgy vannak vele nem mennek nem izzadnak meg és nem koszolódik a ruha.Lehet,hogy a fenekét,lábát se tudja rendesen megmosni,mert nem tud rendesen mozogni.Érezni pedig azért nem érzi,mert ebben a szagban él.Amikor te is egész nap a szobádban vagy nem érzed,hogy ember szagú lesz,csak ha bemegy hozzád valaki.Sajnos az én szüleim is most kezdenek ebbe a kategóriába esni :-( Apu 66éves,anyu 63.Apura úgy kell rászólni,hogy vegyen már föl tiszta zoknit.Ki kell mosni a ruháit és segíteni kell neki a fürdésnél,ha lehet.Legalább a hátát megmosni,utána egy kis lábáztatás.Az is lehet,hogy inkontinenciában szenved és szégyenli elmondani.
2013. júl. 30. 13:50
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
detto mint ha én irtam volna csak nem mama hanem bátty a nappaliban, mi szoltunk is neki, és sértődés lett,változás nem
2013. júl. 30. 13:50
 15/26 A kérdező kommentje:
Volt már a másik nagyim vizeletproblémákkal,a pisi szag egészen más.Ez konkrét sz*rszag,már bocsánat.Van egy 9 hónapos kisfiam,a a pelenka kukának pont ilyen förtelmes szaga van.
2013. júl. 30. 13:52
 16/26 A kérdező kommentje:
Soha sehová nem megy,max kiül az erkélyre.Egész nap olvas meg tévét néz. Áttúrni a cuccát amúgy is tiszteletlenség,azt hiszem.
2013. júl. 30. 13:54
 17/26 anonim ***** válasza:
93%

Szóljatok a mamádnak, hogy most nappali nagytakarítás lesz! Porszívózás közben szét tudtok nézni, hogy rejteget-e valamit (pl. ágytál, ...)

Közben pedig mossátok ki a ruháit is.

2013. júl. 30. 13:54
 18/26 anonim ***** válasza:
91%
de még mindig nem értem, azt írod édesapádnak kellene szólni valahogy de féltek megsértődik.édesapád nem érzi a szagot?
2013. júl. 30. 14:01
 19/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az emésztésével van baj, állandóan felfújódik és a fölösleges gáz a szobába kerül. Sok idös embernél annyira simán megy, hogy nem is érzi, amikor kiszalad belöle.
2013. júl. 30. 14:30
 20/26 anonim ***** válasza:
88%
Valahova néhány orára el kellene vinni. (Mozi, templom, könyvtár, cukrázda, mitttttudomén). Akkor talán kiderülne, hogy megy vagy marad a szag? Ha marad, akkor meg felkutatni a forrását.Ezután lehetne lépni valamit "tapintatosan".
2013. júl. 30. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!