Anyósom el akarja magával vinni nyaralni a nagyobbik gyerkőcöt és nem érti meg, hogy idegen helyre, "idegennek" nem fogjuk odaadni még 1-2 napra sem, nemhogy egy hétre. Van arra remény, hogy ezt pereskedés nélkül meg tudjuk vele beszélni?
15-ös vagyok
Mint írtam mi hasonló helyzetben voltunk. Az anyósom bírósághoz fordult nagyszülői láthatási jogért. A bíróságon részt vett a gyámhatóság is, akik a per előtt tanulmányt végeztek hogy mi az oka az anyós és köztünk lévő viszálynak, és miért nem engedjük az akkor 5 éves fiúnkat hozzá.
Az egyik ok az volt hogy a lakásban disznóól van, és tele van állatokkal (több kutya, macska) azokat sem megfelelően látja el, tartja őket.
Amíg tartott a per (ha jól emlékszem majdnem 5 hónapig tartott mert 2 tárgyalás volt és az időpont volt kiírva későn) a gyámhatóság engedélyezte a nagyszülőknek a gyermek láthatását a saját lakásomon vagy a lakásom előtti játszótéren szülői felügyelettel. Hozzátették,hogyha anyósomékat zavarja az én vagy a férjem jelenléte akkor kérhet kirendelt gyámhatósági képviselőt.
Mivel korábban anyósomék ígéretet tettek, hogy rendezik az állatok helyzetét, és rendet raknak, így a második tárgyalásnál a bíró és a gyámhatósági képviselő is úgy látta, hogy a nagyszülők igyekszenek, ezért megkapták a láthatási jogot. Ami ebből áll:
Havonta 1 hétvége, és a nyári szünetben 2 hét. Ilyenkor el is viheti és csak akkor élhetek ellene panaszt ha nem megfelelően gondoskodik a gyerekünkről.
Szóval tévedésben vagytok ha azt hiszitek hogy csak szülői engedéllyel viheti el.
De az egészben az a jó, hogy anyósomék nem képesek megváltozni. A nagy győzelmi mámorukban kétszer próbálták elvinni a kicsit. De mindkét alkalommal a fiam átsírta az éjszakát, így apósom hajnalban vissza is hozta. Ma már nem ragaszkodnak annyira hogy lássák az unokájukat. Annyit értek el vele, hogy a bíróság, és a gyámhatóság nekik adod igazat, de ma a férjem az ő egy szem fiúk szóba sem áll velük,és a fiam aki már 8 éves, nem hajlandó még fagyizni sem menni velük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!