Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyósom el akarja magával...

Anyósom el akarja magával vinni nyaralni a nagyobbik gyerkőcöt és nem érti meg, hogy idegen helyre, "idegennek" nem fogjuk odaadni még 1-2 napra sem, nemhogy egy hétre. Van arra remény, hogy ezt pereskedés nélkül meg tudjuk vele beszélni?

Figyelt kérdés
Anyósom meg van arról győződve, hogy ő a világ legjobb anyukája és nagymamája. Ezt rajta kívül senki nem látja így, de mindegy. Most elhatározta, hogy elviszi nyaralni az unokát magukhoz és halálosan megsértődött, mert azt mondtuk neki, hogy nem. A kicsi 4 éves, ő 3* látta, mert eddig havi egyszer csak telefonon érdeklődött, hogy mi van vele. Ma azzal hívott, hogy beszélt egy ügyvéddel és szerinte joga van látni és elvinni magával az unokát néha, ezért bírósághoz fordul.
2013. júl. 19. 12:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nagyszerű.Akkor elöbb ismerkedjen meg rendesen az unokájával.Kérd tőle,hogy jöjjön sűrűbben,és foglalkozzon a gyerekkel.A gyerek úgysem akar majd elmenni vele.Az én 4 éves kisfiam sem maradt ott mamánál nyaralni,pedig mi szinte minden hétvégén ott vagyunk náluk és imád is ott lenni,de nem akart nélkülem.
2013. júl. 19. 14:04
 22/24 anonim ***** válasza:
Először látogassa, aztán ha a gyerek megszokja, akkor ha te is úgy látod, akkor viheti. Mond meg neki, hogy te is beszéltél egy ügyvéddel, mert szerintem ő csak kamuzott és így majd visszavesz a lendületből. Egyébiránt nem vagyok jogász, de szerintem ez a dolog annál bonyolultabb, mint ahogy ő azt képzeli...
2013. júl. 19. 16:32
 23/24 anonim ***** válasza:
48%

15-ös vagyok

Mint írtam mi hasonló helyzetben voltunk. Az anyósom bírósághoz fordult nagyszülői láthatási jogért. A bíróságon részt vett a gyámhatóság is, akik a per előtt tanulmányt végeztek hogy mi az oka az anyós és köztünk lévő viszálynak, és miért nem engedjük az akkor 5 éves fiúnkat hozzá.

Az egyik ok az volt hogy a lakásban disznóól van, és tele van állatokkal (több kutya, macska) azokat sem megfelelően látja el, tartja őket.

Amíg tartott a per (ha jól emlékszem majdnem 5 hónapig tartott mert 2 tárgyalás volt és az időpont volt kiírva későn) a gyámhatóság engedélyezte a nagyszülőknek a gyermek láthatását a saját lakásomon vagy a lakásom előtti játszótéren szülői felügyelettel. Hozzátették,hogyha anyósomékat zavarja az én vagy a férjem jelenléte akkor kérhet kirendelt gyámhatósági képviselőt.

Mivel korábban anyósomék ígéretet tettek, hogy rendezik az állatok helyzetét, és rendet raknak, így a második tárgyalásnál a bíró és a gyámhatósági képviselő is úgy látta, hogy a nagyszülők igyekszenek, ezért megkapták a láthatási jogot. Ami ebből áll:

Havonta 1 hétvége, és a nyári szünetben 2 hét. Ilyenkor el is viheti és csak akkor élhetek ellene panaszt ha nem megfelelően gondoskodik a gyerekünkről.

Szóval tévedésben vagytok ha azt hiszitek hogy csak szülői engedéllyel viheti el.

De az egészben az a jó, hogy anyósomék nem képesek megváltozni. A nagy győzelmi mámorukban kétszer próbálták elvinni a kicsit. De mindkét alkalommal a fiam átsírta az éjszakát, így apósom hajnalban vissza is hozta. Ma már nem ragaszkodnak annyira hogy lássák az unokájukat. Annyit értek el vele, hogy a bíróság, és a gyámhatóság nekik adod igazat, de ma a férjem az ő egy szem fiúk szóba sem áll velük,és a fiam aki már 8 éves, nem hajlandó még fagyizni sem menni velük..

2013. júl. 19. 16:41
 24/24 anonim ***** válasza:
82%
menjen bíróságra...a bíróság csak láthatási jogot fog ítélni..amibe eddig te nem korlátoztad mert azt megengedted hogy lássa..el nem viheti senki...csak a láthatáshoz van joga...
2013. júl. 20. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!