Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyósom el akarja magával...

Anyósom el akarja magával vinni nyaralni a nagyobbik gyerkőcöt és nem érti meg, hogy idegen helyre, "idegennek" nem fogjuk odaadni még 1-2 napra sem, nemhogy egy hétre. Van arra remény, hogy ezt pereskedés nélkül meg tudjuk vele beszélni?

Figyelt kérdés
Anyósom meg van arról győződve, hogy ő a világ legjobb anyukája és nagymamája. Ezt rajta kívül senki nem látja így, de mindegy. Most elhatározta, hogy elviszi nyaralni az unokát magukhoz és halálosan megsértődött, mert azt mondtuk neki, hogy nem. A kicsi 4 éves, ő 3* látta, mert eddig havi egyszer csak telefonon érdeklődött, hogy mi van vele. Ma azzal hívott, hogy beszélt egy ügyvéddel és szerinte joga van látni és elvinni magával az unokát néha, ezért bírósághoz fordul.
2013. júl. 19. 12:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%

Elnézést, én voltam a hülye.

:) Bocs, első.

2013. júl. 19. 13:22
 12/24 JulesM111 ***** válasza:
80%
Kedves férjedurad beszélgessen el egy kicsit a pereskedni kívánó édesanyjával...
2013. júl. 19. 13:23
 13/24 A kérdező kommentje:
A nagyobbik 4 éves, őt hívom a kérdésben "kicsinek", mert még új, hogy ő már a "nagy". A legkisebb 3 hetes.
2013. júl. 19. 13:24
 14/24 anonim ***** válasza:
79%

:D most örül a fejem, mert nekem volt igazam akkor , :D

TEHÁT ELSŐ, NEM VONOM VISSZA AMIT ÍRTAM :D

2013. júl. 19. 13:26
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Mehet bíróságra, és ha nincs semmi olyan ok ami veszélyeztetné a gyerekek testi és szellemi fejlődését akkor a bíró nagyon valószínű hogy meg is ítéli a nagyszülők láthatási jogát..

Tudom, én ebben a cipőben jártam, és bizony el kellett fogadnom hogy az anyósnak van láthatási joga..

De jó hír neked, hogy nyári szünet van a bíróságon is így egy kicsit sokáig fog tartani mire eredmény lesz.

2013. júl. 19. 13:27
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Remek, mert akkor a bírósági döntésig nyugodtan látogathatja hétvégente a gyereket, hogy mire elviheti, már jól megismerje.
2013. júl. 19. 13:29
 17/24 anonim ***** válasza:
26%

első vagyok:) Köszi, nincs szöbvegértési problémám, elég nagy gáz lenne a munkámban:) Bocsi de nekem nem volt egyértelmű, hogy ha el akarja vinni a nagyobbikat és a kicsi négy éves akkor mekkora a nagy:)

A kérdésre írva. Ha 4 éves a gyerek és alig látta a nagymamát én tuti nem engedném el. A mi 3 éves nagyfiúnk megy nyaralni anyukámékkal, de ők azért rendszeresen havi 2-3 alkalommal sőt van, hogy többször is találkoznak.

Amúgy jogilag sem viheti el az unokát. Kiváncsi vagyok milyen zugügyvéd lehet aki ilyet mondott neki. Amennyiben a szülők nem élnének együtt, akkor a másik szülő vihetné el nyáron két hétre előre egyeztetett időpontban a gyereket.

Megoldásként az nem merült fel, hogy esetleg együtt menjetek el néhány napra mondjuk jvőre, amikor a picikés is már kicsit nagyobb lesz? Én anyósomékkal nem bírnám ki mondjuk a közös nyaralást, szerencsére ők nem azok a nyaralósak.

2013. júl. 19. 13:36
 18/24 anonim ***** válasza:
93%
15-ös! De akkor sem viheti el! Láthatást még ítélhet a bíróság, de akkor sem viheti el még egy éjszakára sem szülői beleegyezés nélkül! Ha a szülő nem akarja beengedni a nagyszülőt a lakásába, ilyen esetben a családsegítőnél oldják meg a láthatást, felügyeletet is kérhet a szülő.
2013. júl. 19. 13:41
 19/24 anonim ***** válasza:
90%

15: láthatási joga van,de el nem viheti,főképp nem egy hétre.

Vagy a szülőknél láthatja ha megitéli a biró,vagy gyámügynél kijelöltz helyen,de az anya és apa kérheti,hogy ők is jelen lehessenek,kettesben nem kell hagyniuk a nagyszülővel.

2013. júl. 19. 13:56
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
Férjed egyébként mit szól ehhez?
2013. júl. 19. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!