Anyósom el akarja magával vinni nyaralni a nagyobbik gyerkőcöt és nem érti meg, hogy idegen helyre, "idegennek" nem fogjuk odaadni még 1-2 napra sem, nemhogy egy hétre. Van arra remény, hogy ezt pereskedés nélkül meg tudjuk vele beszélni?
Elnézést, én voltam a hülye.
:) Bocs, első.
:D most örül a fejem, mert nekem volt igazam akkor , :D
TEHÁT ELSŐ, NEM VONOM VISSZA AMIT ÍRTAM :D
Mehet bíróságra, és ha nincs semmi olyan ok ami veszélyeztetné a gyerekek testi és szellemi fejlődését akkor a bíró nagyon valószínű hogy meg is ítéli a nagyszülők láthatási jogát..
Tudom, én ebben a cipőben jártam, és bizony el kellett fogadnom hogy az anyósnak van láthatási joga..
De jó hír neked, hogy nyári szünet van a bíróságon is így egy kicsit sokáig fog tartani mire eredmény lesz.
első vagyok:) Köszi, nincs szöbvegértési problémám, elég nagy gáz lenne a munkámban:) Bocsi de nekem nem volt egyértelmű, hogy ha el akarja vinni a nagyobbikat és a kicsi négy éves akkor mekkora a nagy:)
A kérdésre írva. Ha 4 éves a gyerek és alig látta a nagymamát én tuti nem engedném el. A mi 3 éves nagyfiúnk megy nyaralni anyukámékkal, de ők azért rendszeresen havi 2-3 alkalommal sőt van, hogy többször is találkoznak.
Amúgy jogilag sem viheti el az unokát. Kiváncsi vagyok milyen zugügyvéd lehet aki ilyet mondott neki. Amennyiben a szülők nem élnének együtt, akkor a másik szülő vihetné el nyáron két hétre előre egyeztetett időpontban a gyereket.
Megoldásként az nem merült fel, hogy esetleg együtt menjetek el néhány napra mondjuk jvőre, amikor a picikés is már kicsit nagyobb lesz? Én anyósomékkal nem bírnám ki mondjuk a közös nyaralást, szerencsére ők nem azok a nyaralósak.
15: láthatási joga van,de el nem viheti,főképp nem egy hétre.
Vagy a szülőknél láthatja ha megitéli a biró,vagy gyámügynél kijelöltz helyen,de az anya és apa kérheti,hogy ők is jelen lehessenek,kettesben nem kell hagyniuk a nagyszülővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!