Van itt olyan akinek 70-85 év körüli nagymamája/dédmamàja elveszítette fiatal 40-50 éves gyermekét? Hogy viseli?
Sziasztok! 24/F vagyok...
Dédmamàm apai nagyanyám anyja 86 éves... A dédmamàm idén májusban temette el a nagymamàmat vagyis a lányát aki csak 65 éves .. tavaly pedig a fiát (nagyanyám testvérét) aki 62 éves volt.
Mindkét gyermeket elveszítette. Nagyanyamat aki a lánya volt. És a nagybácsikámat aki a fia volt .ez a kettő gyermeke volt. Nagyon sokat sír hogy bár ő halt volna , vagy ha már meghaltak a gyerekei akkor előbb ö halt volna meg hogy ne kellene neki bánatot érezni.
Velünk el a ded nagyi. Mivel a nagybàcsi fia külföldön él. A nagyanyámnak is csak egy fia van az apám. Így magunkhoz vettük a dedit nagyon sokat sirdogal és jár a temetőbe a nagyihoz meg a fiához. :'(
Mamánk 93 éves volt, amikor Apámat temettük. Mi külföldön élünk, a nagybácsim hozta el a temetésre. Ott puszilgatta a koporsóban fekvő halott Apámat, eléggé felkavart.
Nem tudom, hogy belül mit érzett. Rá őt évre ő is távozott. Nagyon vallásos volt, éjjel nappal imádkozott, lehet hogy az adott neki erőt vagy nem tudom. A temetés után én nem láttam vagy hallottam, hogy sírt volna. Ő pl. más volt, mint az anyai nagyim. Mindig kicsit hűvös és távolságtartó volt, illetve eléggé kivételezett a gyerekei és az unokái között. Bárhogy is volt, egy szülő sem kellene, hogy megérje azt, hogy a gyermekét elveszítse. Ennél biztosan nincs nagyobb fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!