Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van itt olyan akinek 70-85 év...

Van itt olyan akinek 70-85 év körüli nagymamája/dédmamàja elveszítette fiatal 40-50 éves gyermekét? Hogy viseli?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24/F vagyok...

Dédmamàm apai nagyanyám anyja 86 éves... A dédmamàm idén májusban temette el a nagymamàmat vagyis a lányát aki csak 65 éves .. tavaly pedig a fiát (nagyanyám testvérét) aki 62 éves volt.

Mindkét gyermeket elveszítette. Nagyanyamat aki a lánya volt. És a nagybácsikámat aki a fia volt .ez a kettő gyermeke volt. Nagyon sokat sír hogy bár ő halt volna , vagy ha már meghaltak a gyerekei akkor előbb ö halt volna meg hogy ne kellene neki bánatot érezni.

Velünk el a ded nagyi. Mivel a nagybàcsi fia külföldön él. A nagyanyámnak is csak egy fia van az apám. Így magunkhoz vettük a dedit nagyon sokat sirdogal és jár a temetőbe a nagyihoz meg a fiához. :'(

nov. 17. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom. Az utcánkban van egy 90 év körüli néni. Neki mindkét fia 65 évesen halt meg. Van még egy lánya, és ő volt a legidősebb gyereke a három közül.
nov. 17. 23:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mamánk 93 éves volt, amikor Apámat temettük. Mi külföldön élünk, a nagybácsim hozta el a temetésre. Ott puszilgatta a koporsóban fekvő halott Apámat, eléggé felkavart.

Nem tudom, hogy belül mit érzett. Rá őt évre ő is távozott. Nagyon vallásos volt, éjjel nappal imádkozott, lehet hogy az adott neki erőt vagy nem tudom. A temetés után én nem láttam vagy hallottam, hogy sírt volna. Ő pl. más volt, mint az anyai nagyim. Mindig kicsit hűvös és távolságtartó volt, illetve eléggé kivételezett a gyerekei és az unokái között. Bárhogy is volt, egy szülő sem kellene, hogy megérje azt, hogy a gyermekét elveszítse. Ennél biztosan nincs nagyobb fájdalom.

nov. 18. 00:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tavalyelott ev elejen a ferjem nagybatyja meghalt, 68 evesen, az anyukaja (ferjem nagymamaja) akkor 91 eves volt. A mama iden tavasszal hunyt el.

Az en dedmamam 66 evesen veszitette el a ferjet, 77 evesen a fiat (nagyapamat) es 82 evesen a dedunokajat (unokatestveremet). Dedi 5 evvel kesobb tavozott.

Sosem beszeltem egyik mamaval sem, hogy mit erezhettek. Szerintem tul fajo lett volna errol beszelni. Elvesziteni gyereket-unokat-dedunokat..akarhany eves is az illeto, szivbemarkolo lehet. Remelem sosem kell megtapasztalnom.

nov. 18. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nagymamám öccse halt meg 56 évesen, a dédimama akkor 79 éves volt. Előtte sem volt életvidám, de utána teljesen megrokkant, depressziós lett, gyógyszert kellett szednie rá. Ez biztosan gyorsította a demenciáját, utána többször össze is törte magát, kb. 4 év múlva már teljesen demens lett. Persze végül nem ebben halt meg, mert vagy 6 évig simán elvolt demensként.
nov. 18. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem papám 3 éve veszítette el a lányát (nagynéném). Papa akkor 85 volt, nagynéném 55. A nagy és erős nagyapám, aki még a régi módon volt férfi (nincs sírás-rívás, ha gond van, megoldjuk, nem panaszkodunk) és aki az egész család biztos alapja volt, akkor teljesen összetört. Papa tavaly hunyt el, addig sokszor láttam, hogy elsírja magát. Egyszerűen a szívem tört össze minden alkalommal, mikor láttam. Nagynénémmel nem jöttem ki jól, így engem nem nagyon hatott meg a halála. De az nagyon fájt, hogy papámat ennyire megviselte és segíteni sem tudtam neki, mert nem az a fajta volt sosem, akivel ilyenekről lehetett beszélni.
nov. 18. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem apai mamám 82 éves volt amikor apukám a fia meghalt

62 évesen. Biztosan nagyon megviselte bár én a temetésen nem

láttam rajta. Amikor meg látogattuk mindig mondta hogy menjünk ki apához a temetőbe.

Sosem láttam sírni, nekem nem mutatta hogy mennyire megviseli.

Nem is nagyon beszélt róla.

Végül 3 éve 91 évesen halt

meg akkor már idős otthonban élt.

nov. 18. 16:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám 64 évesen halt meg. Dédim 86 volt akkor. Egy évre rá ő is meghalt. Elvitte a bánat.

Nagyapám, a mama férje, 68 évesen lett tehát özvegy. De a papa 76 éves korában, a 46 éves nagybátyámat, az ő fiát is eltemettük.

Plusz ez a két nagyszülőm első világháborús félárva is volt gyerekként. Ezért, mint elsőszülöttek, tizenkét évesen már dolgozni kényszerültek, hogy legyen a családnak valami bevétele.

Kaptak rendesen a sorstól szegények.

nov. 18. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
en most vagyok 68 , a fiam 19 volt amikor meghalt en akkor 40 eves voltam. az az egy gyerekunk volt, nem is szultem tobbet, bar akkor meg fiatal voltam.
dec. 1. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!