Miért akartak a nagyszüleim megváltoztatni?
Kis koromban 8-12 évesen is szerettem már a divatot, mindig sminkeltem picit, anyám vett nekem sminket. Meg a körmömet is mindig kifestette, szerettem a feltünő, rózsaszín, csillogós cuccokat mindig is. Amikor anyámék nyáron lepasszoltak mamámékhoz, mamám mindig levakarta a körmömről a lakkot( szó szerint, mert nem ismerték a lakklemosótxd) szidták anyámat, hogy lehet ezt megengedni. Meg azzal fenyegettek hogy a szép hátközépig érő sürü hajat levágatják fiusra. Mindig féltem ezért hozzájuk lemenni. Az öltözködésem is zavarta őket, mert nagyon élénk színekben öltöztem. Mennyire volt normális, hogy ezek zavarták a mamámat?
Meg nem engedték este azt a mesét megnézni amit én szoktam otthon, mindenre azt mondták nem szép mese, hogy engedheti anyám, hogy ezt nézzem? Meg állandóan soványnak mondtak, meg már 7-8 órakkor feküdni kellett az ágyban nekem . És mondták, hogy otthon se kéne állandóan estig a játszótéren lennem, meg csavarogni anyámmal. Közben csak normális sztem hogy 8 évesen kimentünk a játszóra. Mindenbe beleszóltak, hogy bezzeg a mi időnkben nem volt csavargás, meg körömfestés. Másnak is ilyen nagyszülei voltak? Azt mondták hogy a körömfestést ők csak 18 éves koromtól fogják majd engedni. Azóta jóval több vagyok mint 18 , de a mai napig nem értem miért voltak ilyenek a nagyszüleim.
Anyám részéről mamám szerettem, ő is minket.
Apám anyja még mindig keveri a 💩-t, apám uszítja ellenünk meg belepfázna mindenbe is ha hagynám 🤣, mindig kiosztom, de abból se ért. Aztán panaszkodni tud, hogy lese tojjuk, nem hívjuk, nem megyünk hozzá.
Lányom se megy már szívesen pár órára se. Én is már 32 vagyok.
Még valami: szerintem a nagyszüleid idejében egészségesebb nevelési szokások voltak, mint később a nagy szabadjára engedéssel. Természetesen a testi fenyítés már nem tartozik ide, régen az is gyakoribb volt, de a gyerekek korlátok közt nevelése helyes volt. A túl nagy szabadjára engedés nem tesz jót nekik, de már a káros társadalmi hatásai is látszanak. Neveletlen, trágár, a kötelezettségekre fittyet hányó ember rengeteg van a 30 alattiak között.
A sminkelés meg azért nem helyes gyerekkorban, mert felkeltheti a pedofilok figyelmét, szexuális célpontot csinál a gyerekből. 10 évesen még korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!