Ez normális szerintetek?
Nagymamám 2 éve hunyt el. Addig nagyon nehéz természetű volt, depressziós és még plusz 2 kg mentális betegsége volt, plusz még fizikai is, ami a mentális állapotából jott. Nagyon kihatott rám is az a melankólia akárhányszor mentem hozza, nem is szerettem hozza járni se mert egy helyben kellett nála mindig ülni. 6 éves koromban már azt mondta nekem, hogy "Mama meg fog halni, jövőre már nem lesz aztán jönnél hozzám, de nem lesz akihez."
Már felnőtt voltam mikor eltávozott. Persze az elején sírtam, hogy elment de annyira vészesen nem viselt meg a halála. Most meg azon gondolkozok, hogy meglátogatnám-e, ha élne? Nem nagyon. Úgy gondolom, hogy neki biztos jobb ott ahol van, bár nem szenved. És ami a legfontosabb nem generálja a családi vitákat mostmár. Azt hittem hogy ha meghal majd szépnek fogok visszaemlékezni, mert voltak jó pillanataim vele, igaz ritka de voltak. De ugyan úgy a rossz emlékek maradtak meg bennem.
Kedves Kérdező!
Természetes, hogy ha már kiskorodban is betegeskedő volt nagymamád, akkor már akkor volt benne megkeseredettség. Akik ilyenek, azok többet gonoszkodnak. Amikor meg már a betegség elhatalmasodik felettük, akkor ez válik alaptermészetükké.
Egy átlag kiegyensúlyozott 40-es is többet szurkálódik, mint egy 20 év körüli. Ennek oka, hogy ha nem is egészségügyi okból, de több gondja van, nagyobb rajta a teher.
"Anyámék is most olyan szépen beszélnek róla, olyan megemlékezések vannak néha, hogy nézem, hogy ugyan arról az emberről van-e szó"
Elfelejted, hogy ők régebben ismerik, nem biztos, hogy mindig olyan volt, amilyennek te ismerted. Az öregség, betegség megváltoztathatja az embert, lehet, hogy fiatal emberként sokkal szerethetőbb volt.
Normális, hogy te nem a szépre emlékezel, de legalább utólag bocsáss meg neki, mert biztosan nem volt könnyű neki sem magával. Ez nem menti fel, de egy kis megértés megilleti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!