Nagymamám 2 éve hunyt el. Addig nagyon nehéz természetű volt, depressziós és még plusz 2 kg mentális betegsége volt, plusz még fizikai is, ami a mentális állapotából jott. Nagyon kihatott rám is az a melankólia akárhányszor mentem hozza, nem is szerettem hozza járni se mert egy helyben kellett nála mindig ülni. 6 éves koromban már azt mondta nekem, hogy "Mama meg fog halni, jövőre már nem lesz aztán jönnél hozzám, de nem lesz akihez."
Már felnőtt voltam mikor eltávozott. Persze az elején sírtam, hogy elment de annyira vészesen nem viselt meg a halála. Most meg azon gondolkozok, hogy meglátogatnám-e, ha élne? Nem nagyon. Úgy gondolom, hogy neki biztos jobb ott ahol van, bár nem szenved. És ami a legfontosabb nem generálja a családi vitákat mostmár. Azt hittem hogy ha meghal majd szépnek fogok visszaemlékezni, mert voltak jó pillanataim vele, igaz ritka de voltak. De ugyan úgy a rossz emlékek maradtak meg bennem.
Nem értem, mért kéne egy rossz emberre jóként emlékezni! Könyörgök: ne ijedj már meg a saját legtermészetesebb érzéseidtől!
szept. 11. 08:41
2/13 anonim válasza:
Nem kell megszépítened az emlékeket. Olyan volt, amilyen. Minden okod megvan rá, hogy ne szépen emlékezz rá.
szept. 11. 08:52
3/13 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam. Anyámék is most olyan szépen beszélnek róla, olyan megemlékezések vannak néha, hogy nézem, hogy ugyan arról az emberről van-e szó. Mondjuk igaz, ők se 100asok. Én nem tudok csak a jó dolgokra emlékezni, mert egy szrkavaró volt nagyon a mama. Ott csesztette a népet ahol érte ,bűntudat nélkül. Emiatt azt hittem,hogy velem van a baj.
szept. 11. 09:15
4/13 anonim válasza:
Hármas, nekem anyám olyan, mitn a te mamád. Azon is gondolkozom, hogy a temetésére elmenjek-e, de ha elmegyek csak azért, hogy LÁSSAM, meghalt, tényleg, többé nem mérgez, mint amíg otthon éltem.
Ennyi.
szept. 11. 09:25
5/13 anonim válasza:
Szüleid képmutatóak. A saját lelküket ezzel nyugtatgatják, ők is szrul érzik magukat attól, hogy marhára nem hiányzik a mama, hát inkább eljátsszák.
szept. 11. 09:29
6/13 anonim válasza:
Normális. Attól, hogy vér szerinti rokonok vagytok, nem muszáj senkit se szeretni, rokonszenvezni vele. Ezek a dolgok vagy léteznek két ember közt, vagy nem. Ezt nem lehet erőltetni. Ne aggódj.
szept. 11. 09:44
7/13 anonim válasza:
Egy éve halt meg nagyapám, olyan semmilyen volt a kapcsolatunk. Sose keresett, ha mentünk hozzá, igyekezett kedves lenni, de nem vitte túlzásba, bunkó viszont nem volt. Nem hiányzik és nem is szomorkodtam sokat utána. Az az ember hiányzik max, aki "lehetett volna", egy olyan nagypapa, akinek érdekes történetei vannak, jön-megy játszik az unokájával, összetartja a családot, fel lehet rá nézni, jó tanácsokat ad, segít kicsit az életben meg hasonlók.
szept. 11. 10:03
8/13 anonim válasza:
"Szüleid képmutatóak."
Na megjött az aktuális nagyokos.
AZ egyik szülőjének az anyja volt. Nyilván más vele a kapcsolata, emlékei, mint a kérdezőnek, és értelemszerűen 2x évvel többet is ismerte.
szept. 11. 10:35
9/13 anonim válasza:
Szóval nem nagyon volt hasznod belőle, kedves utolsó. Mondok én valamit, nem is kell hogy "hasznos" legyen, csak a szeretet kell, meg a törődés. Én szerencsés vagyok akkor, mert a nagyszüleim rendesek voltak, sokat nyaraltunk náluk. Egy nagymamám van már csak a többiek elmentek a korukból kifolyólag, de az egy nagyim még megvan, és ha megyek csinál palacsintát is, vagy mákos tésztát, amit "jobban szeretnék", pedig 51 évvel idősebb, mint én, és én is középkorú vagyok. 40+ :D
szept. 11. 10:37
10/13 anonim válasza:
Attól, hogy az anyja volt, még nem feltétlen vannak neki is jó emlékei a mamáról, ahogy azt a kérdező is leírta - mintha nem ugyanarról beszélnének.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!