Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kimenekültem külföldre és...

Kimenekültem külföldre és most a nagyinak kérnek hoyg adjak pénzt a gondozására?

Figyelt kérdés
Szülők balesetben elmentek. Nagymamám maradt meg mikor 20 voltam. Az egyetemet még kinyögtem vele, segítettem, de az idegem ráment, mert akár rosszul hangzik, akár nem, egy nagyon rosszindulatú, nehéz természetű, veszekedős öregasszony. Egyetem után kimentem külföldre. A fiáék itt laknak az utcában. Egy ideje a nagymami állapota rosszabb lett. Hordani kell vizsgálatokra, és ügyeit már nem tudja egyedül intézni. Otthonba nem megy, mert az esze úgymond még rendben. Ezt úgy kell érteni, hogy ő megmondta, hogy oda nem megy és kész. Még boltba is eljár vagy szomszédba, parancsolgat, kioktató. Fú nagyon idegesítő. De szomszédolni meg családi partikra még simán elmegy. Lassan állandó figyelmet igényel, mert múltkor is majdnem leégett a ház. A ház amúgy közös, én örökségem is van benne. Mindegy mivel ő nem adta el én nem tudtam eladni. A lényeg, hogy kint napról napra élek, nincs pénzem ilyesmire. Meg amúgy is engem utál kb. Én is.
2024. márc. 30. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, mi a kérdés.

Pénzt kérnek, oké, megmondod, hogy nem tudsz adni, mert nincs pénzed, és egyébként is ő a fia, az ő dolga ez. Ennyi.

Mit olyan nehéz ezen megmondani?

2024. márc. 30. 15:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám nagybátyámnak, hogy "baxdmeg, itt laksz vele egy utcában, nehogy már én ugráljak külföldről is, ha már előle is menekülök. Meg persze előletek."
2024. márc. 30. 16:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted hagyd őket, az örökségre se számíts. Maradj kint és ennyi. Ne foglalkozz velük.
2024. márc. 30. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Hogyan vannak ilyen pontos információid, ha kimenekültél?
2024. márc. 30. 21:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Rosszul értitek. Akié a ház volt az meghalt és azt a részt már megörököltem.
2024. márc. 31. 08:55
 16/16 Katona Dius ***** válasza:
Ha pl közös volt a ház, és a papa meghalt, akkor papa után örököltek a gyerekek is. Mivel a kérdező szülei elhunytak, így a gyerek után örökölt az unoka. Így valós lehet, hogy van benne öröksége és nem 1/1-ben mamáé a ház. (Valószínű 1/2 mamáé, 1/4 a fiáé és 1/4 az unokáé.) Én úgy látom, hogy etikailag elvárható lenne, hogy segítséget kérnek, mert te is örökölsz majd ugyanannyit, mint a nagybátyád, és nem tartom fernek, hogy ő meg költi a mamára a pénzt. Legfeljebb azt tudod csinálni, hogy lemondasz az örökségedről, vagy egy részéről, cserébe ne kelljen beszállni most a költségekbe. Nem tudom nagybátyádék milyen anyagi helyzetben vannak, lehet nekik is megterhelő ellátni a mamát anyagilag, ha nem veti fel őket a pénz.
2024. máj. 24. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!