Mit csináljak nagyszülővel aki nevelni akarja a kutyát primitív módszerrel?
Még szülőmnél lakom, anyámnak van egy 1 éves közepes testű (6kg) kutyája akivel semmit nem foglalkozik és rám hárul ez a felelősség mert nagyrészt itthon vagyok.
A kutya még nem teljesen szobatiszta és van amikor még bepisil a fürdőszobában. A nagyszülőm ma is átjött és pont akkor pisilt be a kutya, erre elkezdte ráncigálni a kutyát a pisihez és meg akarta verni, az orrát a pisibe dugdosni. A kutya elkezdett vonyítani amire felfigyeltem és gyorsan lementem a földszintre.
Elég dühös lettem és azt kérdeztem, hogy normális vagy?! (Lehet ez így durva volt, de ha normálisan mondom neki, hogy "hagyjad én megoldom", akkor nekiáll még okoskodni és legközelebb ugyanúgy bántaná)
Azt mondta, hogy meg kell verni, így tanulja meg, hogy ne pisiljen be. Soha életében nem tartott állatot de úgy mondta mintha egy kutyatréner lenne.. most haragszik rám mert "fontosabb a kutya nekem mint ő". De őszintén nem érdekel, mert nem akarom, hogy tönkretegye a kutya személyiségét olyan értelemben, hogy egy most alapból nyitott, határozott kutyát félőssé, zárkózottá tegyen.
Szerintem ennyiből levágta, hogy a bepisilés miatt nem szólhat rá. Vannak olyan emberek, akiknek ilyenkor az is átmegy, hogy egyáltalán nem kéne beleokoskodni semmilyen kutyával kapcsolatos dologba, másoknál meg minden témánál meg kell vívni ezt a vitát.
Ha a második típus a nagyanyád, a legegyszerűbb, ha megoldod, hogy max csak akkor legyen a kutyával, ha te is ott vagy, de inkább akkor sem.
Nekem is van kéretlen kutyanevelési tanácsom: Nagyon nehezen lesz így szobatiszta, hogy külön szinten vagytok huzamosabb ideig, mert lehet, hogy csóri jelezte, hogy ő ki akarna menni, csak senki nem fogta a jeleit. Nálam is előfordul, hogy egy nagyobb terhelés után a kutyák sokat isznak és egy óra múlva meg rohanni kell kifele. Ha kertesben laktok, akkor itt a jó idő, hagyd nyitva az ajtót, ha nem tudsz rá figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!