Annyira kellemetlen, amikor karácsonyi összeülésnél
felhozza a mama például a magánéletemet, illetve annak a
hiányát, és összehasonlítsa a fiatalabbakkal, meg
mennyire le vagyok maradva 31 évesen a fiatalabbaktól.
Hogyan kezeljem ezt?
Elmondod hogy nem egyszerű megismerni egy értelmes nőt. Nyilván azért nincs senkid, mert egyenlőre nem sodrott eléd a sors senki olyat aki megfelel számodra.Ez nem egy olyan dolog, hogy csettintessz és megismered életed szerelmét akivel családot is alapítassz.
2023. dec. 25. 15:11
12/72 A kérdező kommentje:
Szerinte le vagyok maradva 31 évesen, mert a legtöbbeknek tökéletes az átlag / átlag alatti színvonalú társ.
13/72 A kérdező kommentje:
De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy mindenki előtt, karácsonykor, meg úgy umblock semmi köze egyáltalán.
Az önbizalmaddal van probléma igazából, nem vagy lúzer attól, hogy nincs párod, vagy szuper állásod, stb, ezek miatt nem kell szégyenkezni. Huszonévesen én is így gondoltam, de kinőttem ebből, meg abból is, hogy érdekeljen, mit gondolnak rólam a rokonok.
Már csak azért is dolgozni kellene az önbizalmadon, mert te úgymond "átlag feletti" partnert szeretnél, az így biztos nem lesz. :/
2023. dec. 25. 15:20
Én hasonló helyzetben vagyok és különböző egészségügyi okokból nem valószínű, h valaha is lesz valakim.
Sokan kérdezik tőlem is, h mizu? Párkapcsolat esküvő gyerek mikor lesz már? Eddig mindig vetítettem, h hát majd lesz, meg már rajta vagyok, stb. Most elhatároztam, h a következő, aki rákérdez megkapja az igazat, legalábbis annyit, h soha nem lesz. Részletezni nem fogom neki nyilván. Kíváncsi leszek a reakcióra.
2023. dec. 25. 15:21
Mama, mivel minden lehetséges alkalommal előhozod ezt a témát, kezdek egyre jobban haragudni rád. Valójában mindenkire itt az asztalnál, hogy senkinek nem jut eszébe leállítani téged. Ezért most szólok, majd én leszek az aki bejelenti, hogy változott a magánéletem, a továbbiakban minden ilyen kérdést személyes sértésnek veszek. Ha pedig ezek után sem változtatsz, a többi összeülésen nem kívánok részt venni, legalább jó téma lesz a sértődős természetem kibeszélése. - valami ilyesmit a teljes asztaltársaság előtt.
2023. dec. 25. 15:21
16: Ez így nagyon gyerekes szerintem, a kérdező nem tinilány, hogy így behisztizzen.
2023. dec. 25. 15:36
31 évesen már kellene tudni kezelni ezeket a helyzeteket. Pl. : "Ne haragudj, nagyi, de nem szeretnék a magánéletemről beszélni, mert először is, senkinek semmi köze hozzá, másodszor, majd ha lesz olyan esemény, amit szeretnék veletek megosztani, szólok. Kérlek, ne tegyél megjegyzéseket arra, hogy nincs párom jelenleg, mert először is nem tudhatod, hogy van-vagy nincs, másrészt meg nem érzem úgy, hogy bármiről is lemaradnék csak azért, mert nem nem kezdek el járni kétségbeesetten az első emberrel, aki szembe jön, mint Mancika meg Pistike. Szerencsére van lehetőségem válogatni."
2023. dec. 25. 15:36
19/72 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy bármit mondasz neki, ami kicsit is nem illik a kommunista világképébe, - mint például 18-20 évesen házasodni, gyereket szülni - ő azzal egyből vitába száll
ami a sztori cikiségét csak növelné
Hát akkor mondd meg neki, hogy már változott a világ, nem olyan, mint valamikor volt. Ha nem érti meg, fogadd el, hogy az idősek már ilyenek. Próbáld meg kevésbé magadra venni a dolgokat, ne érzelgősködd túl.
2023. dec. 25. 15:45
Kapcsolódó kérdések: