Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tudunk vele kezdeni?

Mit tudunk vele kezdeni?

Figyelt kérdés
Nagyfaterom, 88 éves, már életveszélyesen közlekedik napi szinten az autójával (Daewo kalos 1.2), még nincs benne 40e km, de már szinte totálkátta törte, és egy ép elemet sem hagyott rajta az utókornak. Menni alig bír, de 2!!! napja kapta meg az alkalmasságit, még 2 évre... Az autóval alig lehet elindulni, mert a kuplung megszűnt létezni. Nem túlzok, álló helyzetbőn 4-5, de van hogy 6 ezres fordulattal indul el... majd fullad le. Mit lehet így kezdeni vele? Elvinni egy oktatóhoz? Az segítene valamit? Az autót nem tudjuk tőle elvenni...

2023. nov. 9. 15:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
96%
Rettenetesen haragszom az ilyenre. Majdnem meg is haltunk hasonló miatt. Én például azóta nem vezettem, traumatizált. De ugyanúgy megtörtént fiatal kis hülyegyerekkel is, amikor az ovis fiammal mentünk volna át a zebrán, ő meg azt hitte, hogy azért álltak meg, hogy őt kiengedjék, és majdnem... Na mindegy. Alacsony a toleranciám az ilyen barmok felé akár fiatal, akár öreg. Rettentő agresszív tudnék velük szemben lenni...
2023. nov. 9. 20:37
 12/30 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos saját tapasztalat, hogy a jó szó nem fog használni. Tönkre kell tenni az autóban valamit.
2023. nov. 9. 20:42
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

9#-essel értek egyet, valaki másból nem tanul.

A szomszédunkban lakott egy idős házaspár, a bácsi a fél szemére vak volt, a másikkal is alig látott, de megkapta az alkalmasságit. Úgy vezetett, hogy a mama nézett helyette, mondta, mikor mi jön, de neki meg nem jogsija. Telibe is vertek egy oszlopot, a mama sérült meg jobban, akkor tette le a bácsi a kocsit. Addig mindig mondta, hogy tud vezetni...

2023. nov. 9. 20:49
 14/30 anonim ***** válasza:
97%
Ha az ilyen idősek balesetet okoznak, az orvost vennèm elő , amièrt megadja. Apósom 84 èves. Megy mint a bolond, többször koccant. Ès mèg neki àll feljebb. De valahogy mindig megússza , hogy rendőrt hívjanak. Menni nem tud, alig bírja emelni a làbàt, nem lenne szabad neki sem. De míg megadjàk , vezetni fog
2023. nov. 9. 20:53
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
Fel kéne világosítani, hogy a törvények ugyanúgy vonatkoznak 88 éves emberre is, és követhet el bűncselekményt, nem csak egy 17 éves menőgyerek friss jogsival, németből behozott bmw-vel.
2023. nov. 9. 21:04
 16/30 anonim ***** válasza:
92%
Dugjátok el a kulcsot.
2023. nov. 9. 21:12
 17/30 anonim ***** válasza:
93%
Szuper, hogy ilyen lerobbant vénségek simán vezethetnek. Nagymamám annak idején körülnézés nélkül hajtott be a legdurvább kereszteződésekbe, neki se volt semmi belátása, mi meg egyszerűen elvettük tőle a kocsit.
2023. nov. 9. 21:54
 18/30 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

Az oktatóval több okból nem érsz semmit:

-88 évesen már tompulnak a reflexek, nem elég élesek az érzékek

-hiába van tisztában a szabályokkal, és gyakorolják be mondjuk azokat a szituációkat, ahol épp probléma lehet, már megszokásból vezet (ahogy sajnos sokan mások is), ha pl. változik a forgalmi rend ideiglenesen vagy véglegesen, akkor ő azt garantáltan nem fogja észrevenni

Nem értem, hogy miért nem vehetitek el tőle az autót amúgy?

Megver? Feljelent? Másikat vesz?

Ha semmi nem használ, lehet belengetném, hogy ha nem képes elfogadni a saját korlátait, akkor egy komolyabb orvosi kivizsgálás válhat szükségessé, aminek akár gondnokság alá vétel is lehet a vége, ha bebizonyosodik, hogy ön- és közveszélyes.

Hátha megijed...

2023. nov. 9. 22:12
 19/30 anonim ***** válasza:
93%
Dugjátok el a kulcsot mielőtt még megöl valakit.
2023. nov. 9. 22:16
 20/30 anonim ***** válasza:
88%

Én felevennyi idősen sem mertem még letakni sem a jogsit,mert 5 évente egyszer epilepsziás rohamot kapok. Nagyon ritka. De sosem veszélyeztetném más emberek életét magam miatt. Én az a típus vagyok,aki a lekiabálások ellenére is inkább a járdán biciklizek,mintsem akkor történjen valami az út szélén,és én meg aki elülött nyomorékok legyünk testileg lelkileg.

Ezt csak azért írtam.le,mert ha a papa ép elméjű,akkor be kellene látnia,hogy bármikor történhet ebben a korban egy szédülés,izom görcs.

2023. nov. 9. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!