Nagyapám, akivel nincs igazán jó viszonyom, adni akar 1 millió forintot. Mit kéne tennem?
Pár hónappal ezelőtt rosszul lett, én találtam rá, amikor átmentem, és egyből hívtam a mentőt. Ha akkor nem érkezem időben lehet, hogy már nincs köztünk. Ez is lehet mögötte.
Jó, köszönöm még egyszer mindenkinek.
Érdemes mindenképp lepapírozni, hogy milyen feltételekkel és elvárásokkal adja. Ha nincs semmilyen elvárása a pénzzel kapcsolatban, hogy mire költheted, mit vár cserébe, stb, akkor azt foglaljátok ajándékozási szerződésbe. Nehogy később megpróbáljon olyasmit belemagyarázni a helyzetbe, amiről szó sem volt.
Még fiatalabbakkal is nagyon könnyen előfordulhat, hogy ő valami másra gondolt, de nem azt/úgy mondta, ahogyan gondolta. Feledésbe is merülhetnek a részletek, vagy akár később meggondolja magát, átértelmezi a helyzetet, hogy de ő nem is ajándékba adta, hanem csak kölcsön, amit vissza kér tőled, vagy ő úgy gondolta, hogy ebből neked tanulni, karriert, akármit kéne csinálnod, aztán meg reklamál, hogy elköltötted hülyeségekre. Jobb minden részletet írásba foglalni, hogy biztosan tényleg ugyanazt gondoljátok-e róla.
Időseknél meg pláne bármikor előfordulhat, hogy szenilissé válnak, megfeledkeznek dolgokról, össze-vissza kezdenek beszélni. Elkezdenek egyik pillanatban mást beszélni, mint a másikban.
Lehet, hogy eddig még sosem voltak ilyen problémák vele, de nem tudhatod, hogy mikor jön el, amikor ez megváltozik.
"Szerződést akkor írunk, amikor még jóban vagyunk, arra az esetre, ha egyszer majd esetleg mégsem lennék már jóban."
Nos, mint azóta kiderült, hazudott. Mondtam neki, hogy oké, elfogadom. Mismásolt, majd közölte anyámmal a hátam mögött, hogy egy fillért nem ad. Úgyhogy innentől kezdve vásároljon neki a kedves fia, meg a lánya. Én biztos, hogy nem vagyok rá kíváncsi innentől fogva még az utolsó kórházas napokban sem. Aki esetleg nem értené, SOHA nem kértem tőle pénzt, ő kezdte el kínálgatni. Hogy aztán így hátba szúrjon.
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!