Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám, akivel nincs igazán...

Nagyapám, akivel nincs igazán jó viszonyom, adni akar 1 millió forintot. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Agresszív, kiabálni volt világéletében, emiatt soha nem is alakult ki mély kapcsolat. Most, hogy már 80 felett van, felajánlotta, hogy ad. Mit tehetek? Tartok attól is, hogy anyám mit szólna. Nem akarok élősködni, de amúgy lenne helye a pénznek.

2023. okt. 17. 13:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadod, ha meg utána jön az, hogy " hát hisz mennyi pénzt adtam ", akkor rögtön mondhatod, jó hozom vissza...
2023. okt. 17. 15:46
 12/19 A kérdező kommentje:
Akkor várok, amíg felhozza ismét. Köszönöm mindenkinek.
2023. okt. 17. 15:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, miért akarja nekedadni. Egyébként meg fogadd el.
2023. okt. 17. 17:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Annyit mondott, hogy ha kell ruhára, szórakozni, telefon, ilyenek, akkor ez jól jön.
2023. okt. 17. 18:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el, félig-meddig hálából is adja, hogy foglalkozol vele. De készülj fel, hogy ezzel elköteleződsz ebben az irányban, és amikor romlik az állapota ez egyre nagyobb teher lesz.
2023. okt. 18. 09:59
 16/19 A kérdező kommentje:

Pár hónappal ezelőtt rosszul lett, én találtam rá, amikor átmentem, és egyből hívtam a mentőt. Ha akkor nem érkezem időben lehet, hogy már nincs köztünk. Ez is lehet mögötte.

Jó, köszönöm még egyszer mindenkinek.

2023. okt. 18. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Érdemes mindenképp lepapírozni, hogy milyen feltételekkel és elvárásokkal adja. Ha nincs semmilyen elvárása a pénzzel kapcsolatban, hogy mire költheted, mit vár cserébe, stb, akkor azt foglaljátok ajándékozási szerződésbe. Nehogy később megpróbáljon olyasmit belemagyarázni a helyzetbe, amiről szó sem volt.

Még fiatalabbakkal is nagyon könnyen előfordulhat, hogy ő valami másra gondolt, de nem azt/úgy mondta, ahogyan gondolta. Feledésbe is merülhetnek a részletek, vagy akár később meggondolja magát, átértelmezi a helyzetet, hogy de ő nem is ajándékba adta, hanem csak kölcsön, amit vissza kér tőled, vagy ő úgy gondolta, hogy ebből neked tanulni, karriert, akármit kéne csinálnod, aztán meg reklamál, hogy elköltötted hülyeségekre. Jobb minden részletet írásba foglalni, hogy biztosan tényleg ugyanazt gondoljátok-e róla.

Időseknél meg pláne bármikor előfordulhat, hogy szenilissé válnak, megfeledkeznek dolgokról, össze-vissza kezdenek beszélni. Elkezdenek egyik pillanatban mást beszélni, mint a másikban.

Lehet, hogy eddig még sosem voltak ilyen problémák vele, de nem tudhatod, hogy mikor jön el, amikor ez megváltozik.

"Szerződést akkor írunk, amikor még jóban vagyunk, arra az esetre, ha egyszer majd esetleg mégsem lennék már jóban."

2023. okt. 18. 19:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyapád jofej, reméljük ha feldobja a talpát az aranyakat is rádhagyja. Fogadd el a lóvét. És gyorsan költsd el!
2023. okt. 18. 21:12
 19/19 A kérdező kommentje:

Nos, mint azóta kiderült, hazudott. Mondtam neki, hogy oké, elfogadom. Mismásolt, majd közölte anyámmal a hátam mögött, hogy egy fillért nem ad. Úgyhogy innentől kezdve vásároljon neki a kedves fia, meg a lánya. Én biztos, hogy nem vagyok rá kíváncsi innentől fogva még az utolsó kórházas napokban sem. Aki esetleg nem értené, SOHA nem kértem tőle pénzt, ő kezdte el kínálgatni. Hogy aztán így hátba szúrjon.

Azért köszönöm a válaszokat.

2023. okt. 23. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!