Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Falusi nagyszülők egyáltalán...

Falusi nagyszülők egyáltalán nem hisznek a mentális betegségekben. Meglehet változtatni a felfogásuk?

Figyelt kérdés

Azt állítják, hogy depresszió nem létezik és bárki mást mer neki mondani az idióta. A mentális betegség NEM betegség. Tehénfejés és gazsszedés mindent meggyógyít egy pillanat alatt ilyen humbuk dolgokat.

Aki így gondolkozik az megváltoztatható? Ha igen, hogy?

2023. aug. 7. 18:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Tehát egy élősködő vagy. Aki a depi mögé bújik.
2023. aug. 7. 21:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ők nem fognak változni.

De nem mellesleg egy kis falusi lét, fizikai munka, friss levegő, nyugalom, környezetváltozás tényleg jót tehet a mentális betegségnek.

2023. aug. 7. 21:25
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Jaj már megint te?!?
2023. aug. 7. 21:37
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

Pedig a nagyszülöknél a fakanál, szönyegporoló, nadrágszíj és társai rendesen kigyógyítottak a depresszióból és helyre rakták az aurámat. Utánna lehetett menni kapálni.

Próbáld ki.

2023. aug. 8. 00:47
 15/23 anonim ***** válasza:
25%
Akinek nincs valami iylesmi baja az általában úgy se tudja elhinni hogy tényleg elhet ilyesmi.
2023. aug. 8. 02:34
 16/23 anonim ***** válasza:
78%
Irigyellek hogy van aki eltartja a seggedet lassan egy éve
2023. aug. 8. 04:37
 17/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok sem falusi, de az általad leírtak alapján veled kapcsolatban az én véleményem is közel áll a nagyszüleidéhez.

"Ez napi 3-4 órát vesz igénybe, tehát lényegében "part time" munkát végzek".

Tehát képes vagy napi 3-4 órát kedvtelésből számítógépen időt tölteni, azaz képes vagy koncentrálni, de szerinted dolgozni azt nem tudnál...

Erről az a véleményem, hogy a szüleid nagyon elrontották, amikor ezt az életformát nem csak hagyják Neked, hanem még finanszírozzák is, hiszen nyilván valaki fizeti a netet, eltart, fizeti az étkezésedet, a rezsit helyetted, stb.

A véleményem az, hogy Te sokkal inkább játék/internet/twitch/stream függő vagy, mint sajnos oly sokan és divatból találtad ki erre a depressziót, mert az sokkal jobban hangzik, mint a függőség.

Azt viszont nagyon helyesen tetted, hogy pszichológushoz fordultál, mert valóban segítségre szorulsz, de ettől még MENJ DOLGOZNI, mert képes vagy rá.

2023. aug. 8. 04:59
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Október óta nem tudok dolgozni, annyira átvette az elmém a depresszió - na, ez viszont csak mocsoknagy kifogás semmi több.

Én is voltam depressziós, elég keményen, mégis eljártam napi 6 órában dolgozni, mert enni kell, és a számlák sem fizetik be magukat.

Hidd el, hogyha nem tartanának el, rögtön nem derogálna elmenni melózni - vagy éhen halnál. :D

A streamelést pedig ne keverd ide, az szórakozás!

2023. aug. 8. 09:50
 19/23 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy kiírhatsz még 8 másik kérdést a meglévő 3-4 mellé, akkor is csak élődködsz rajtuk, hiába próbálod szépíteni.

Ha streamelni tudsz, meg game-elni, akkor dolgozni is tudnál, hiszen tudsz koncentrálni, stb. a depresszió csak kifogás.

2023. aug. 8. 09:52
 20/23 A kérdező kommentje:
Aki leszólja a depresszióm akkor ti biztos jobban tudjátok, mint a pszichológusom. Én megkérdeztem, hogyha depressziót diagnosztizált akkor miért streamelek. A válasz az volt, hogy ez a menekülési útvonalam a csúnya világ elől és ilyenkor legalább nem az öngyilkosságra gondolok. Amikro dolgoztam, akkor ugyanúgy az öngyilkosságra gondoltam minden másodpercben.
2023. aug. 8. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!