Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyim másodjára állít be...

Nagyim másodjára állít be reggel 8-kor,hívatlanul. Elsőre normálisan kezeltem,de most elzavartam,h ilyet nem csinálhat.Konkrétan még ágyban voltunk a férjemmel.De egyébként sem gondolnám,h ez normális.Ti hogy kezeltétek volna?

Figyelt kérdés
Ráadásul telefonon is heti 5-10 alkalommal hív és zokon veszi,megjegyzéseket tesz,ha nem veszem fel.Hiába rokon,zaklatásnak érzem már.Csak a panaszkodását kellene végighallgatnom.Nem érti meg,hiába mondom,hogy nem érek rá mindig.Nem tudom,h kezeljem ezt a helyzetet veszekedés nélkül,ha nem ért a szép szóból.Agyilag teljesen egészséges még.

2023. júl. 15. 18:03
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

12/19# Köszönöm szépen a segítséget. A negatív dolgokat nem rám vetíti ki, hanem nekem szidja az egész családot, engem sosem bántott, ezért is foglalkozom még vele. De nagyon sokakat megsértett a családban (99%-ot,s nem csak ebben az idős korban sajnos, be kell lássam, hogy nem jóindulatú és régebben sem volt az. Persze ettől még a nagymamám.) Tulajdonképpen mondhatnám, mindenkiről a rosszat mondja tovább a másiknak, mintha az lenne a célja, hogy megharagudjanak a család tagjai egymásra. Ezt tizenhuszon éve, nem újdonság. Nagyon jól alszik, kiváló étvágya van, édesanyám főz rá minden egyes nap, a vérképe tökéletes, az orvos szavaival élve is, mint a huszonéveseké, láttam is, * sincs benne. Hihetetlen erős Nő.

20# Egyetértek. Természetesen, ha cuki öreg nagyi demenciával teljesen más, mint az, aki önző módon rátelepszik a másikra és lelkileg zsarolja, s többszöri, kedves kérésre sem hagyja abba a családtagok szidalmazását. Ugyanis nála a panaszkodás nem az, hogy itt fáj, ott fáj, hanem, hogy ki milyen életet él és ítélkezik.

2023. júl. 15. 21:45
 22/40 A kérdező kommentje:
Összegezve, nem vagyok teljesen biztos abban, hogy demenciával kezd küzdeni vagy inkább egy nárcisztikus személyiség. Nem mindegy, hogy kezelem, segítek vagy kizárom én is az életemből, mint a család többi tagja.
2023. júl. 15. 21:47
 23/40 anonim ***** válasza:
83%

#21: Az a baj, hogy a kettő dolog nem zárja ki egymást. Én sem tudok sokat az egészről, de amikor a tudat már nem tiszta, akkor amit te zsarolásnak meg szidalmazásnak élsz meg, az ő agyában már teljesen más is lehet. Még cska rossz szándék nélkül is. Ezétr mondtam, hogy az állapota függvénye lenne a reakcióm. De igazából te már eldöntötted mi a véleményed, valószínűleg már a kérdés előtt is tudtad, csak kellett a vállveregetés az internet népétől.

2023. júl. 15. 22:02
 24/40 anonim ***** válasza:
6%
Az utolsó dilemmádra teljesen egyértelmű a válasz. Ha nem azt teszed, onnantól nem az ő hibája, te biztatod. (Már ha igaz a történet.)
2023. júl. 15. 22:04
 25/40 A kérdező kommentje:

Kedves #23, nem, nem tudtam előtte sem, és most sem. Érdekel mások véleménye,ezért írtam ki a kérdést, mert kívülről minden más. De hálásan köszönöm a segítségedet.

Az állapota abszolút kérdéses. Ezáltal a reakció is.

# nekem sajnos em egyértelmű, akármilyen hihetetlen, rágódom rajta, mert jó volna igazságosnak lenni.

Melyik része ne volna igaz? Ezt a részét nem igazán értem.

Tényleg köszönöm mindenkinek, hogy megírta a véleményét!

2023. júl. 15. 22:24
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Leépüléshez társuló alap rossz természet.
2023. júl. 15. 23:00
 27/40 anonim ***** válasza:
Csak rosszabb elsz ennél.
2023. júl. 16. 02:58
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem demencia. Évtizedek óta csinalja. Most azért a kérdezőt zaklatja, mert csak ő tart vele rendesen kapcsolatot.
2023. júl. 16. 06:38
 29/40 A kérdező kommentje:

28# Köszönöm, tényleg nem gondolom, hogy demencia lenne,mert az nem tart évtizedekig...

Amíg más is tartotta vele a kapcsolatot, nyilván nem is igazán keresett engem. Mindnekit elmar maga mellől sajnos. Csak nem tudom mi a teendő egy ilyen típusú személyiséggel.

2023. júl. 16. 08:11
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Bárki megjelenne kéretlenül az ajtóm előtt, pláne reggel nyolckor szerintem első blokkban elküldeném a jó büdös francba, ha rokon, ha nem :D

Volt is rá példa, aztán sértődés, mert nem engedtem be, de úgy a hatodik "szia, mehetsz haza, mert nem vártam vendéget" - alkalom után végre felfogta, hogy nekem nem kötelességem csak azért puccban lenni vasárnap is, mert "valaki érkezhet".

Szívesen fogadom, ha szól. Ha nem... bocsi.

2023. júl. 16. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!