Nagyim másodjára állít be reggel 8-kor,hívatlanul. Elsőre normálisan kezeltem,de most elzavartam,h ilyet nem csinálhat.Konkrétan még ágyban voltunk a férjemmel.De egyébként sem gondolnám,h ez normális.Ti hogy kezeltétek volna?
NEM teljesen oké agyilag a nagymamád. Lehet, hogy a memóriája rendben van, de az önkontroll vesztése hamarabb jelentkezhet, mint a memória feltűnő problémái. Utóbbiakat lehet titkolni egy darabig.
Nyilván nem állítunk be másokhoz kora reggel hívatlanul, hacsak nincs valami sürgős probléma. Ha valaki ezt nem tudja reálisan látni, ott már az agy homloki lebenye (ahol a viselkedés gátlásai működnek) nem látja ela funkcióját.
Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat és örülök annak is, hogy nem tettem rosszul, mert kezdett nagyon bűntudatom is lenni.
12# neked is nagyon szépen köszönöm, nagyon érdekes, amit írsz, mert ezt nem tudtam. Valóban a memóriára, hétköznapi alap dolgokra alapoztam, de ezek szerint ebből a szempontból érdemes figyelni.
Lehetséges, hogy tényleg nem érzékeli, hogy ez nem illendő? (sem a látogatás, sem az egymás után 10x hívás, csipcsup dolgok miatt).
De az miért van, hogy ezt kizárólag velem csinálja?
12 voltam, a kérdéseidre: a rosszindulatú, szinte üldözéses tévképzetek csak megerősítik a mentális zavart. Az sem különös, hogy csak veled szemben történik. Van olyan betegség, amiben 1-2 személyt kipécéz a beteg (és ez gyakran közeli hozzátartozó), és rávetít minden negatívot. És az sem biztos, hogy csak veled ilyen, a többi rokonod esetleg szégyelli, titkolja vagy éppen nem veszi észre, nem tulajdonít jelentőséget a rosszindulatnak.
Azért próbáld szeretettel kezelni. Nem könnyű megöregedni. Végtére is szörnyű a tudat, hogy (idősotthonban dolgozó leánykám szavaival) az életből csak egy kijárat van...
Egyelőre figyeljétek meg, esetleg akár naplózzátok, amit tesz a nagymama. Ez később egy orvosnak nagy segítség a diagnózisban. További kérdések, körülmények, amik fontosak lehetnek: fokozódik-e fáradtságra, nagy melegre a probléma? Iszik, eszik-e eleget? Alszik-e rendesen? Van-e szívbetegsége, érbetegsége, különösen pedig cukorbetegsége? Ezek mind közvetlenül összefüggenek az agyi tevékenységgel.
Attól tenném függővé, hogy mentálisan milyen állapotban van.
Sajnos az én nagymamám, ha fel is tudna hívni, biztos nem lenne pofám egy rossz szót szólni neki az állapota miatt, még ha csak panaszkodna is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!