Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mi a véleményetek?Mondhatnak...

Mi a véleményetek?Mondhatnak a nagyszülők olyat az unokának ha ők nevelték fel,hogy "kutya kötelessége a kölöknek segíteni,meg bármiben engedelmeskedni?"

Figyelt kérdés
Nos a történet úgy van,hogy 28 éves koromig a nagyszüleimmel éltem. Besegítettem a rezsibe, otthon és munkahelyen is dolgoztam. Ha nagyobb melók voltak,mindig ott voltam,nem volt kihúzás. Miután elköltöztem otthonról 70-80 km-re, elkezdődött a bili kiborulása. A nagynéném 15 km-re él a nagyszülőktől, 3 gyereke van, ebből kettő még kicsi a legidősebb már nagyobbacska.Mindig a nagynéném volt a kedvenc gyerek, ő volt a gyerekeik között a legfiatalabb. Most,hogy elköltöztem otthonról, ritkábban tudok hazamenni,mert van munkám, kertem, sok-sok dolog amit meg kell csinálnom. Nagymamám nagy duzzogva kijelentette, miután nemet mondtam neki,hogy nem tudok minden szíre szóra hazamenni,hogy "szaaa...házi taknyos kölök vagyok, ez a hála,hogy felneveltek, meg egy gyereknek kutya kötelessége hazamenni segíteni". A legutóbbi 3 napra mentem haza, a harmadik napon úgy búcsúztak,hogy jó,hogy ott voltam,de már jobb ha elmegyek, mert hozzászoktak,hogy nem vagyok már otthon.Ez rettentő rosszul esett,és van bennem emiatt egy kis sértettség is. Mennyire értetek egyet azzal,hogy nem kötelességem nekik ugrálni azért,mert felneveltek. Nagynéném férje mindig talál valami kibúvót,hogy miért nem tud átmenni és segíteni. Most megvan a nagyszülőkkel a harag köztünk,de nem érzem magam hibásnak. Amikor otthon voltam mindig csak lekisálták a munkámat,ha segítettem is. Most,hogy felnőtt,önálló nő vagyok,van saját életem,új munkám,nem tudok úgy ugrálni,ahogy ők fütyülnek.
2023. máj. 21. 22:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22%

Tudnál még mondani dolgokat, amiket mondanak neked?

Az a 2 mondat, amit mondott nagymamád, nagyon meglepő!

Régen is így beszélt veled 28 évig?

Az hogy alakult így, hogy ők neveltek?

Mi van a szüleiddel?

Hány gyerekük és hány unokájuk van?

Miben kell nekik segíteni?

Ez nem világos nekem.

Miért tartanak fenn akkora vagyont, ami sok nekik?...

2023. máj. 22. 04:06
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

Hívjad őket te, hogy nem tudnának-e neked segíteni az új otthon megteremtésében!

A gondoskodás mindig a felmenők irányából kell áramoljon a lemenők irányába és nem fordítva.

2023. máj. 22. 04:16
 13/18 anonim ***** válasza:
32%

6, azért szerintem örülj, hogy vállaltak. Senki se akar öreg korára egy kisgyereket nevelni.

Költöttek magukra, a házra? Hallatlan. Legyen már nekik is valami hasznuk, valami jó az egészből.

Jobb lett volna ha nem vállalnak és otthonba kerülsz?

Nem őket kéne szidni. Van apád. Apádnak szülei. Ők se vállaltak. Anyád is kivihetett volna magához, fizetett volna bébiszittert de nem vitt.

Tehát ne állítsd már be a nagymamádékat pénzéhesnek, pofátlannak. Mindent megadtak neked így is.

Az meg hogy ilyenek, a korral is jár. Az én mamám is egyre siránkozóbb, követelőzőbb. Most 80 éves de ha nem ugrik a lánya az első szavára akkor mindenkinek panaszkodik.

Egy másik rokonunk 90 felett van és rendesen gyűlöli a lányát aki gondozza. Átkozza, fenyegeti stb. Ez valami öreg kori rosszindulat. Régen mind normálisak voltak.

2023. máj. 22. 06:54
 14/18 anonim ***** válasza:
63%

13, az azért durva, ahogy hozzáállsz. "Legyen már nekik is valami hasznuk, valami jó az egészből" - tehát hogy befogadják AZ UNOKÁJUKAT az valami olyan, amiért cserébe várnak valamit? Gyakorlatilag most az empátia teljes hiányát fested fel, meg a jóság és szeretet teljes hiányát, ahol csak a haszonszerzés és az érdekek állnak központban. Brutál, hogy ez a te szemléleted. Láthatóan a többi válaszoló ebben nem osztozik legalább...

Ilyen meg nincs, hogy a korral jár. Ha valaki idősen megkeseredett banya/papper, akkor panaszkodik mindenkire, aki nem ugrik, az A) demens, B) mindig is ilyen volt, csak már nem fogja vissza magát még annyira se. Nekem nagyanyám 83 évesen is csupaszív asszony volt, nagyapám pedig most 95 éves, és kedves, aranyos, mindenkinek segíteni akar. De még mindig határozott egyébként. Szóval nem, nem "jár a korral", viszont egyébként a szellemi leépüléssel járhat. Azt meg csak a kérdező tudja, hogy eddig is ilyenek voltak-e vele a nagyszülők, vagy most kezdték csak.

2023. máj. 22. 07:21
 15/18 A kérdező kommentje:
Mindig is így beszéltek velem, ezért is döntöttem úgy,hogy nem érdekel az,hogy jó munkahelyem van, megszokott, rendezett környezetem, nem bírtam tovább és elköltöztem. Gyerekként is sok olyan dolgot mondtak nekem,főleg nagyapám amiket most így felnőtt fejjel is megkönnyezek. A páromnak is elmeséltem,ő meg a szüleinek, hát forgatta mindenki a szemét. Azon meg főleg,hogy még ezek után követelőznek. Egyébként,hozzáteszem, hogy a volt falumban már korábban is biztattak rengetegen,hogy hagyjam ott őket mert más előtt is savaztak, amikor veszekedés volt,meg kihalott minden az utcára is. Folyton azt kaptam,minek hoztunk ki,akkor szerezhettem volna nyugdíjat. Nem bírom a bamba pofádat elnézni,stb. Ezek még csak a "finomságok"Szeretethiányos lettem,az önbizalmam 0, tehát a semmiből kell egy új életet kezdenem,amiben a barátom szívvel és lélekkel támogat.Az iskolában pedig iskola pszichológushoz rendeltek, amikor középiskolába jártam,mert sírva fakadtam,hogy ne kelljen hazamennem.
2023. máj. 22. 09:43
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

15: Nagyon igazuk volt azoknak, akik erre biztattak. Megerősítem, jól mondták.

És azt is, hogy az a normális, hogy a felmenők segítik a lemenőt és nem fordítva.

Főleg ha semmi szeretetet nem kapsz, ne menj oda!

Mi van a szüleiddel?

Hány gyerekük és hány unokájuk van?

Miben kell nekik segíteni?

Ez nem világos nekem.

Miért tartanak fenn akkora vagyont, ami sok nekik?...

2023. máj. 22. 09:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is megkaptam, csak szülőktől. 22 éves korom után elköltöztem a francba, vissza sem nézek.

Miért kéne nekik engedelmeskednem? Mert megcsináltak? Nem én kértem, álljon meg az ég.

Te se állj beléjük, éld a saját életedet!

2023. máj. 22. 11:43
 18/18 anonim ***** válasza:
34%
Te egy határtalanul pofátlan parazita módon gondolkozol.
2023. okt. 30. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!