Mi a véleményetek?Mondhatnak a nagyszülők olyat az unokának ha ők nevelték fel,hogy "kutya kötelessége a kölöknek segíteni,meg bármiben engedelmeskedni?"
Tudnál még mondani dolgokat, amiket mondanak neked?
Az a 2 mondat, amit mondott nagymamád, nagyon meglepő!
Régen is így beszélt veled 28 évig?
Az hogy alakult így, hogy ők neveltek?
Mi van a szüleiddel?
Hány gyerekük és hány unokájuk van?
Miben kell nekik segíteni?
Ez nem világos nekem.
Miért tartanak fenn akkora vagyont, ami sok nekik?...
Hívjad őket te, hogy nem tudnának-e neked segíteni az új otthon megteremtésében!
A gondoskodás mindig a felmenők irányából kell áramoljon a lemenők irányába és nem fordítva.
6, azért szerintem örülj, hogy vállaltak. Senki se akar öreg korára egy kisgyereket nevelni.
Költöttek magukra, a házra? Hallatlan. Legyen már nekik is valami hasznuk, valami jó az egészből.
Jobb lett volna ha nem vállalnak és otthonba kerülsz?
Nem őket kéne szidni. Van apád. Apádnak szülei. Ők se vállaltak. Anyád is kivihetett volna magához, fizetett volna bébiszittert de nem vitt.
Tehát ne állítsd már be a nagymamádékat pénzéhesnek, pofátlannak. Mindent megadtak neked így is.
Az meg hogy ilyenek, a korral is jár. Az én mamám is egyre siránkozóbb, követelőzőbb. Most 80 éves de ha nem ugrik a lánya az első szavára akkor mindenkinek panaszkodik.
Egy másik rokonunk 90 felett van és rendesen gyűlöli a lányát aki gondozza. Átkozza, fenyegeti stb. Ez valami öreg kori rosszindulat. Régen mind normálisak voltak.
13, az azért durva, ahogy hozzáállsz. "Legyen már nekik is valami hasznuk, valami jó az egészből" - tehát hogy befogadják AZ UNOKÁJUKAT az valami olyan, amiért cserébe várnak valamit? Gyakorlatilag most az empátia teljes hiányát fested fel, meg a jóság és szeretet teljes hiányát, ahol csak a haszonszerzés és az érdekek állnak központban. Brutál, hogy ez a te szemléleted. Láthatóan a többi válaszoló ebben nem osztozik legalább...
Ilyen meg nincs, hogy a korral jár. Ha valaki idősen megkeseredett banya/papper, akkor panaszkodik mindenkire, aki nem ugrik, az A) demens, B) mindig is ilyen volt, csak már nem fogja vissza magát még annyira se. Nekem nagyanyám 83 évesen is csupaszív asszony volt, nagyapám pedig most 95 éves, és kedves, aranyos, mindenkinek segíteni akar. De még mindig határozott egyébként. Szóval nem, nem "jár a korral", viszont egyébként a szellemi leépüléssel járhat. Azt meg csak a kérdező tudja, hogy eddig is ilyenek voltak-e vele a nagyszülők, vagy most kezdték csak.
15: Nagyon igazuk volt azoknak, akik erre biztattak. Megerősítem, jól mondták.
És azt is, hogy az a normális, hogy a felmenők segítik a lemenőt és nem fordítva.
Főleg ha semmi szeretetet nem kapsz, ne menj oda!
Mi van a szüleiddel?
Hány gyerekük és hány unokájuk van?
Miben kell nekik segíteni?
Ez nem világos nekem.
Miért tartanak fenn akkora vagyont, ami sok nekik?...
Ezt én is megkaptam, csak szülőktől. 22 éves korom után elköltöztem a francba, vissza sem nézek.
Miért kéne nekik engedelmeskednem? Mert megcsináltak? Nem én kértem, álljon meg az ég.
Te se állj beléjük, éld a saját életedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!