Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos, hogy nagymamám így...

Jogos, hogy nagymamám így megsértődött?

Figyelt kérdés
Megkérdezte, hogy akarunk-e még gyereket, erre azt feleltem, hogy nem tartozik rá, hogy mik a terveink. Erre megsértődött, nem keres minket, se kép se hang. Nem kedvesen kérdezte, hanem ilyen "Akartok ti még gyereket, ugye nem, ennyire öregen már?" stílusban.
2022. dec. 6. 14:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
74%
A kérdésben lévő mondat hogy öregen már nem jó ötlet gyereket vállalni nálam nem sértő (pl down-kockázat negyven felé pláne afelett már jelentős hiába nem érdekli a biológiát a pc világ). Hogy mit rejt a tíz évi sértegetés azt nem tudjuk de ha az is olyasmi ami megkérdőjelezi a hamvas fiatalságot egy nem fiatal valakinél akkor hiszti csak az egész
2022. dec. 7. 13:27
 42/47 A kérdező kommentje:

41

Szerintem se a legjobb ötlet ilyen későn gyereket vállalni, de más miatt, a down-ra meg a gyakoribb genetikai betegségekre van már szűrővizsgálat. Arról se tudok, hogy csak hamvas fiatalon lehetne gyereket vállalni. A biológia a gyerekvállalásnak a klímax-szal vet véget 50 éves kor körül.

2022. dec. 7. 13:42
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy mit rejt a tíz évi sértegetés azt nem tudjuk"

Valóban nem tudjuk, és épp emiatt volt furcsa számomra, hogy nem tényekből, hanem a saját találgatásaidból és feltételezéseidből vontál le következtetést arra nézve, hogy kettőjük közül ki tiszteletlen a másikkal, és ki nem.

2022. dec. 7. 14:34
 44/47 anonim ***** válasza:
68%
A konkrét eset amit a kérdés kifejtett az adott volt. Amihez aztán hozzá lett csapva hogy amúgy a nagyi tíz évig sértegette. Ha a kirakat ügy nem volt sértő akkor a többire se vennék mérget
2022. dec. 7. 21:38
 45/47 anonim ***** válasza:
100%

44

"Nem kedvesen kérdezte, hanem ilyen "Akartok ti még gyereket, ugye nem, ennyire öregen már?" stílusban."

De szerintem a később megosztott információ nélkül is lehetett sejteni némi élettapasztalattal, hogy nem a legelső, és valószínűleg nem is a második, hanem a sokadik nem igazán kedves megnyilvánulás után vág vissza valaki a saját nagyanyjának ilyen stílusban.

2022. dec. 7. 22:00
 46/47 anonim ***** válasza:
68%
Hány éves a kérdező (és a párja)?ez is lényeges info volna annak megállapításához hogy gyermekvállalás megszokott-e az adott korban vagy inkább meghökkentő
2022. dec. 8. 13:05
 47/47 anonim ***** válasza:
82%

Nem lényeges infó. Az idősek sokszor a 25 évest is öregnek tartják, mert ők már 18 évesen szültek. Ha én meg még 35 évesnek is fiatalnak érzem magam, telibeszarom más véleményét, főleg ha nem kérdeztem. Senkinek nincs köze a pinãmhoz. A kérdező is biztosan nem először kapta ezeket, hát így reagált. A mami dolgozza fel.

A válaszolók meg itt tolják a sok sületlenséget és a saját hitrendszerüket. Ez a baj inkább. Attól, hogy valaki idős, nem jár neki alanyi jogon a tisztelet. Szerencsére én már nem így élek, és nagyon sajnálom, aki a rossz minták miatt nem tudja a saját falait lebontani. És tudom miről beszélek, mert ugyanúgy reagáltam volna pár éve, mint itt a többség. Az évtizedes rossz mintákat, beidegződéseket sok idő felül írni, de a jó hír, hogy nem lehetetlen.

2022. dec. 8. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!