Jogos, hogy nagymamám így megsértődött?
41
Szerintem se a legjobb ötlet ilyen későn gyereket vállalni, de más miatt, a down-ra meg a gyakoribb genetikai betegségekre van már szűrővizsgálat. Arról se tudok, hogy csak hamvas fiatalon lehetne gyereket vállalni. A biológia a gyerekvállalásnak a klímax-szal vet véget 50 éves kor körül.
"Hogy mit rejt a tíz évi sértegetés azt nem tudjuk"
Valóban nem tudjuk, és épp emiatt volt furcsa számomra, hogy nem tényekből, hanem a saját találgatásaidból és feltételezéseidből vontál le következtetést arra nézve, hogy kettőjük közül ki tiszteletlen a másikkal, és ki nem.
44
"Nem kedvesen kérdezte, hanem ilyen "Akartok ti még gyereket, ugye nem, ennyire öregen már?" stílusban."
De szerintem a később megosztott információ nélkül is lehetett sejteni némi élettapasztalattal, hogy nem a legelső, és valószínűleg nem is a második, hanem a sokadik nem igazán kedves megnyilvánulás után vág vissza valaki a saját nagyanyjának ilyen stílusban.
Nem lényeges infó. Az idősek sokszor a 25 évest is öregnek tartják, mert ők már 18 évesen szültek. Ha én meg még 35 évesnek is fiatalnak érzem magam, telibeszarom más véleményét, főleg ha nem kérdeztem. Senkinek nincs köze a pinãmhoz. A kérdező is biztosan nem először kapta ezeket, hát így reagált. A mami dolgozza fel.
A válaszolók meg itt tolják a sok sületlenséget és a saját hitrendszerüket. Ez a baj inkább. Attól, hogy valaki idős, nem jár neki alanyi jogon a tisztelet. Szerencsére én már nem így élek, és nagyon sajnálom, aki a rossz minták miatt nem tudja a saját falait lebontani. És tudom miről beszélek, mert ugyanúgy reagáltam volna pár éve, mint itt a többség. Az évtizedes rossz mintákat, beidegződéseket sok idő felül írni, de a jó hír, hogy nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!