Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszüleim miért utálták, és...

Nagyszüleim miért utálták, és tartották helytelennek, hogy már kisiskolás koromban is lakkozva volt a körmöm, szerettem hosszúra a körmömet megnöveszteni,és szerettem a csillogó, feltűnő ruhákat is?

Figyelt kérdés

Már 7 évesen is rávettem anyumat ,hogy fesse a körmömet. Ma már én lakkozom magamnak, de sokszor már inkább gél lakkot csinálok magamnak. 18/L

Volt olyan hogy lementem a mamámhoz és ő megnézte a körmömet mindig hogy milyen hosszú, egyszer ilyen 11 éves lehettem nagyon szép hosszúra megnőtt a körmöm mintha műkörmöm lett volna olyan szépre, kifestettem halvány rózsaszínre. Mikor meglátta elszidta anyámat, hogy engedheti ezt meg fogta a körömvágó ollót és nagyon rövidre le vágta a körmöm, tövig sajnos. Úgy elsírtam magam mint a huzat, nagyon fájt a körmömnél a hús és ronda is lett, nem értette miért baj ha levágja a körmömet. Nagyon rossz volt.

2022. nov. 6. 10:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%
Mert teljesen felesleges élet szemlélet kelléke !
2022. nov. 6. 12:21
 12/21 anonim ***** válasza:
27%
Hogyne, semmi rossz nincs benne.. A nyáron neccharisnyás kislányt láttam, volt vagy kilenc éves. Az anyja szerint nyilván az is oké ha ri.bancnak öltöztet egy harmadikost..
2022. nov. 6. 12:25
 13/21 anonim ***** válasza:
11%

Lehet, hogy maradi vagyok, de a körömlakk nekem sem fér bele egy kislánynál. Értem én, hogy szép akar lenni, de szerintem a lakkozott köröm már nagyon szexualizálja a kicsiket.

De pl. a lemosható tetoválás (vagy hogy hívják ezeket) ellen semmi kifogásom.

2022. nov. 6. 12:26
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

Most őszintén, aki azt írja, hogy gyerekkorban felesleges a körömlakk, az mit gondol? Van olyan, amikor már van értelme a körömlakknak? Nincs. Ez egy esztétikai dolog, és az esztétikai dolgoknak van egy olyan remek tulajdonságuk, hogy azon kívül, hogy szép, nincs semmi haszna.

Az más kérdés, hogy engem például a körömlakk szoktatott le a körömrágásról. Traumám nem volt, amit a gyermekpszichológus kezelni tudott volna, ez csak egy random pótcselekvés volt. Erre meg jó volt a színes körömlakk, mert az túlságosan tetszett ahhoz, hogy ne bsztassam, mert az átlátszót ugyanúgy rágtam. Szóval egyébként lehet hasznos is gyerekkorban.

Egyébként azért zavarja az idősebb korosztályt a smink, a körömlakk, szőrtelenítés, mert vannak ilyen beégett sztereotípiák, kapcsolt érzetek. Nálam például anyámat zavarta, hogy 12 évesen szempillaspirált használok (amit amúgy ő vett nekem), mert akkor nem tanulok. Holott nyilván nincs összefüggés, nem a reggeli két perc szempillaspirál veszi el az időt a tanulástól. A másik gondolata az volt, hogy majd össze-vissza pasizni fogok, pedig amúgy ez is nonszensz, mert amúgy ehhez nem kell smink. Az meg más kérdés, hogy csendes, dagadt 12 éves kislányként esélyem nem lett volna, ha akarom se, mert az általános iskola nem az a közeg, ahol bárki is dagadt barátnőt akar, mert különben őt is csúfolják miatta...

2022. nov. 6. 12:31
 15/21 anonim ***** válasza:
77%

"Értem én, hogy szép akar lenni, de szerintem a lakkozott köröm már nagyon szexualizálja a kicsiket.

De pl. a lemosható tetoválás (vagy hogy hívják ezeket) ellen semmi kifogásom."

Jaja, mert a tetoválás, ami amúgy szigorúan 18 felett lehetséges, az nem....

2022. nov. 6. 12:43
 16/21 anonim ***** válasza:
2%

"Jaja, mert a tetoválás, ami amúgy szigorúan 18 felett lehetséges, az nem...."

Nem, a tetoválás, pláne ha lemosható nem szexualizál.

2022. nov. 6. 12:48
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg a körömlakk igen....
2022. nov. 6. 13:18
 18/21 Metionin ***** válasza:
100%

Jesszusom, egy körömlakk mióta szexualizál bárkit is? Mégis miért ne lehetne gyereknek is, főleg szünetben, hétvégén, amikor "szabad"?

Én 32 vagyok és az oviban többször volt kifestve a körmünk, mert az óvónő kilakkozta. Mivel körömrágós voltam, anyám is próbált hatni rám azzal, hogy ha nem rágom le a körmöm, vesz nekem lakkot, az már más tészta, hogy sajnos nem bírtam ki és lerágtam, így nem kaptam. De a mai napig ilyen wtf nekem, hogy random szarukinövések mint a haj, köröm hossza, formája és színe ekkora balhét képes kiváltani, miközben egy sima esztétikai dolog és semmi köze a tanulmányi eredményekhez vagy a szexuális dolgokhoz.

2022. nov. 6. 13:31
 19/21 anonim ***** válasza:
79%
Öreganyam a szakadt farmert nem szereti 🤣🤣, ha oda mentem /megyek mindig abba, már csak azért is, had idegeskedjen a semmin.
2022. nov. 6. 14:22
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Azert durva hogy 18 evesen ez a kerdes fogalmazodott es ide kiirtad, mikor nem tudom hany ev telt el.

Amugy nekem is mar 12-13 evesen hosszu kormom volt, festettem is, en imadtam, a mai napig teljesen komfortos es szeretem. Igaz most eppen rovid.

2022. nov. 6. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!