Szerintetek megérdemli?
Mindig is elgondolkoztam ezen, de nem tudom kinek feltenni a kérdést, aki objektívan tudta válaszolni.
A nagymamámról lenne szó. Idős, egyre gyengébb már, mindig azon gondolkodom vajon meddig marad velünk. A baj az, hogy a család konkrétan sz*rik rá, és ennek oka van. Sokáig nem tudtam mi az, de hallottam már dolgokat. A lényeg az, mamám nem biztos, hogy egy jó ember. Gonosz dolgokat mondott és tett. Ez olyan mélyen bennük maradt, hogy egy mérgező kapcsolattá vált. Én próbálom meglátogatni néha, de tény, hogy idegesítően sajnáltatja magát, egyáltalán nem kérdez a többiekről, mindig valami szomszéd barátnőjének az unokájának a kitudoménkiét dícséri. Nem tudom emiatt az egész miatt vagy miért, pl bátyámmal súlyos baleset történt 2 éve, nem is kérdez róla. A lényeg az, szerintetek érdemes így is törődni az emberrel, ha egyre idősödik? Megbánod, ha nem teszed? Vagy mert rosszindulatú, gonosz, megérdemelte? Ti mit gondoltok?
Idős embereknél el kell gondolkodni azon, hogy nincs-e valamilyen mentális betegsége. A demencia egyes fajtái és egyes fokozatai "gonosszá" tehetik az öregeket. Ez nem az ő hibájuk, hanem az agyi idegsejtekben lerakódott gonosz fehérjék hibája (nagyon leegyszerűsitve ez a lényeg)
Ha viszont már 30 évvel ezelőtt is gonosz volt, pl. amikor a gyerekei kicsik voltak, akkor igen, egye meg amit főzött.
Mérgező emberekkel ne vedd körül magad
Az hogy a többiekről nem kérdez az egy dolog de rólad kérdez? Érdeklődik irántad? Ha te sem érdekled nem érdemes eröltetni
A kérdésedből azt szűröm le, hogy lelkiismeretfurdalásod lenne, ha nem törődnél vel. Ezt fenntartom még akkor is, ha nem érdeklődik a család többi tagja felől, ám Te együtt érzel vele, hiszen meg-meglátogatod.
Ilyenkor hozd szóba a család többi tagját is, hátha észbekap...
"Nincs lelkiismeretfurdalasom amiert nem vettem fel vele a kapcsolatot, hiaba volt jo hozzam eletem elso 21-22 eveben, utana fokozatosan bolondult meg."
Tipikus esete annak, hogy egy bizonyos fajta demencia okozta a "megbolondulását", és nem gonosz volt egész életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!