Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek megérdemli?

Szerintetek megérdemli?

Figyelt kérdés

Mindig is elgondolkoztam ezen, de nem tudom kinek feltenni a kérdést, aki objektívan tudta válaszolni.

A nagymamámról lenne szó. Idős, egyre gyengébb már, mindig azon gondolkodom vajon meddig marad velünk. A baj az, hogy a család konkrétan sz*rik rá, és ennek oka van. Sokáig nem tudtam mi az, de hallottam már dolgokat. A lényeg az, mamám nem biztos, hogy egy jó ember. Gonosz dolgokat mondott és tett. Ez olyan mélyen bennük maradt, hogy egy mérgező kapcsolattá vált. Én próbálom meglátogatni néha, de tény, hogy idegesítően sajnáltatja magát, egyáltalán nem kérdez a többiekről, mindig valami szomszéd barátnőjének az unokájának a kitudoménkiét dícséri. Nem tudom emiatt az egész miatt vagy miért, pl bátyámmal súlyos baleset történt 2 éve, nem is kérdez róla. A lényeg az, szerintetek érdemes így is törődni az emberrel, ha egyre idősödik? Megbánod, ha nem teszed? Vagy mert rosszindulatú, gonosz, megérdemelte? Ti mit gondoltok?

2022. okt. 24. 00:01
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Én kiiktatom az életemből a mérgező embereket, ha rokon, ha nem. Egye meg, amit főzött. De csak akkor tedd, ha lelkiismeret-furdalás nélkül tudod. Hogy nem mész, de közben bűntudat mardos, annak nincs értelme.
2022. okt. 24. 00:17
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
kerülni kell az iylen embert.
2022. okt. 24. 00:27
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Idős embereknél el kell gondolkodni azon, hogy nincs-e valamilyen mentális betegsége. A demencia egyes fajtái és egyes fokozatai "gonosszá" tehetik az öregeket. Ez nem az ő hibájuk, hanem az agyi idegsejtekben lerakódott gonosz fehérjék hibája (nagyon leegyszerűsitve ez a lényeg)

Ha viszont már 30 évvel ezelőtt is gonosz volt, pl. amikor a gyerekei kicsik voltak, akkor igen, egye meg amit főzött.

2022. okt. 24. 03:03
 4/10 anonim ***** válasza:
11%
Te az alapján viselkedj vele, hogy veled milyen. Az oké hogy mással gonosz volt meg hallottál dolgokat. De ezek szerint csak hallottad és nem veled csinálta. Akkor legyél vele normális.
2022. okt. 24. 06:43
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Keresztanyam a mult honapban halt meg, es nem beszeltem vele evek ota mert mergezo embernek tartottam. Nincs lelkiismeretfurdalasom amiert nem vettem fel vele a kapcsolatot, hiaba volt jo hozzam eletem elso 21-22 eveben, utana fokozatosan bolondult meg.
2022. okt. 24. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mérgező emberekkel ne vedd körül magad

Az hogy a többiekről nem kérdez az egy dolog de rólad kérdez? Érdeklődik irántad? Ha te sem érdekled nem érdemes eröltetni

2022. okt. 24. 13:13
 7/10 anonim ***** válasza:
39%

A kérdésedből azt szűröm le, hogy lelkiismeretfurdalásod lenne, ha nem törődnél vel. Ezt fenntartom még akkor is, ha nem érdeklődik a család többi tagja felől, ám Te együtt érzel vele, hiszen meg-meglátogatod.

Ilyenkor hozd szóba a család többi tagját is, hátha észbekap...

2022. okt. 24. 13:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen erről van szó főleg. Engem sose bántott, mint írtam, főleg szüleimet és nagybácsikámékat. Én csak elgondolkodtam, hogy valóban hagyni kell az embert így meghalni, hogy majd a halálos ágyán jöjjön rá, mekkorát vétett? Vagy ha már engem nem bántott, akkor én próbáljak meg mellette maradni? Tudom sose lesz olyan a kapcsolatunk, mint a másik mamámmal, mert ő hozzá közel állok. Igazából köszönöm a válaszokat, mindenki nagyon jót és értelmeseket írt. Lehet talán megtartom a kapcsolatot, lecsökkentve telefonhívásokra, esetleg félévente egyszeri látogatásokra, attól mi baj lehet... Így én se fogom erőltetni, nem is akarom, amiket tett, de talán túl jószívű vagyok, hogy nem akarom, hogy valaki egyes egyedül haljon meg szinte.
2022. okt. 24. 15:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint tegyél úgy, ahogy itt most megírtad. Hidd el, hogy nyugodtabb lesz a lelkiismereted.
2022. okt. 24. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs lelkiismeretfurdalasom amiert nem vettem fel vele a kapcsolatot, hiaba volt jo hozzam eletem elso 21-22 eveben, utana fokozatosan bolondult meg."

Tipikus esete annak, hogy egy bizonyos fajta demencia okozta a "megbolondulását", és nem gonosz volt egész életében.

2022. okt. 25. 05:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!