Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Saját családotok nyugdíjasai...

Saját családotok nyugdíjasai is félnek a mostani téltől hogy nem tudnak majd fűteni? ? hogy készülnek ?

Figyelt kérdés

papam mar átköltözött a konyhájába az a terve hogy azt az 1 helységet füti 16 fokon és ugy még benne tud valamennyire maradni a támogatott árban.

villannyal füt gaz nincs neki, fával megmar nem tud mert alig bir mozogni mar boltba is mi jarunk neki.raadasul kint él a varos széli kertes részen 2 szintes házikóban.

70 80 e nyugdíjból most ez nehéz menet lesz neki ezzen a télen.

2022. szept. 3. 20:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%

"nem kormany hibaja hogy 7 szeres lett a piaci gaz ára hanem Brüsszel"

Ti tényleg ilyen hülyék vagytok vagy ezt oktatják?

Az is Brüsszel hibaja volt ugye, amikor Orbánék adták hétszeres áron a gázt rezsicsökkentés címen, amikor a vilagpiaci ár éppenséggel jóval alatta volt a hazainak, ugaz? :)

2022. szept. 4. 07:45
 12/28 anonim ***** válasza:
86%

Tök mindegy, kinek a hibája a gázár, az fix, hogy a nyugdíjasok - köztük nagyapád - hiába, hogy nagy, fenntarthatatlan házban laknak egyedül. Már akkor kisebbre kellett volna cserélni, mikor egyedül maradt, úgyhogy nem tudom sajnálni őket, bevallom.

Egyébként, az energiaárak már tavaly elkezdtek elszállni, várható volt, hogy ez lesz

2022. szept. 4. 07:46
 13/28 anonim ***** válasza:
68%

Nem nyugdíjasok vagyunk, és jól keresünk, de mi is átköltözünk a kisebb szobába télre, mert a nappalit nem fűtjük ki.

Ez van. Itt kinn már tervezett 1-2 órás black-outról beszélnek, mert Európának nincs elegendő tartaléka - otthon ilyenről úgy tudom, szó sincsen, de majd meglepetésként ér mindenkit, ha lesz.

2022. szept. 4. 07:58
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

Bár eleve idiótaság, hogy a legtöbb nyugdíjas, esetleg özvegy a 20+ éve felépített kétszintes családi házban él (pusztán ostoba "nosztalgiából"), ahelyett, hogy amint elmennek a gyerekek, ő is elköltözne egy jóval kisebbe.

Nem, helyette 140-150 m2-t takarít, tart rendben és fűt ki két emberre - nagyon költség- és időhatékony, tényleg.

2022. szept. 4. 08:00
 15/28 anonim ***** válasza:
95%

14-es ennél 'jobbat' is tudok. Az a 70-es néni, aki a margit hídnál szokott ételre koldulni minden nap, egy 50 nmes saját tulajdonú lakásban lakik a budai hídfőnél (minimum 50 millió). Mikor bevásároltam neki és elbeszélgettem vele, az volt a kifogása az ellen, hogy miért nem adja el és költözik vidékre, ha már itt se kutyája se macskája, hogy háziorvost kell akkor váltani...

Tehát inkább éhezik ez a sok röghöz kötött öreg meg koldul, minthogy havonta 1x más háziorvos írja fel a gyógyszereit...

Vagy a másik, hogy takarítottam olyan nyugdíjas párnak, akik 2 szintes házban élnek és az alsó szinten az anyós lakott, csak kihalt 10+ éve. Azóta minden csetreszét megtartották, a szőnyegek ugyanolyan helyzetben, mert a mama dolgait el nem rakjuk! Aztán ezért kellett heti 1x bejárónő, hogy a sok csetreszt portalanítsa, mert ők már fizikailag nem bírták. Na most ők majd kifűtik az egész alsó szintet a mama 'hagyatéka' miatt..

Remélem mi már nem leszünk ilyen begyöpösödöttek nyugdíjasként valami 2 szintes hodályban.

Bocsi az offért, kérdésre válaszolva:

Mindkét nagyszülőm fával fűt, a közeli rokonok már tavasszal beszerezték és majd segítenek az aprításban. De eléggé talpraesett a mamám, ha nem segített a rokon az aprításban, akkor valamelyik utcabeli tinit kérte meg pár ezer forintért, mindig volt aki elvállalta.

2022. szept. 4. 08:27
 16/28 anonim ***** válasza:
91%
Nem félnek, mert nem a lehetőségeikhez képest túl nagy házban laknak, így alatta maradnak a határnak. Még szerencse, nem fityiszhívők.
2022. szept. 4. 08:45
 17/28 anonim ***** válasza:
89%
#10 azért mert én nem vagyok elvakult fidesz hívő meg nem vagyok naiv. Csak szimplán tájékozott, nem a fidesz propagandán csungő 😄. Ebből kifolyólag tudható, hogy az energia árát az oroszok már tavaly szeptember óta mesterségesen nyomják fel azzal, hogy sokkal kevesebb gázt szállítanak
2022. szept. 4. 10:30
 18/28 anonim ***** válasza:
97%
Amióta az eszemet tudolm fél.. Csak azt nem tudom miért annyira fontos az a bszott nagy kert hogy inkább tengődik egyedül egy nagy 3 szobás házban (ha úgy vesszük 4), minthogy elköltözött volna tizenéve egy pici lakásba ahogyan tervezte...
2022. szept. 4. 10:32
 19/28 anonim ***** válasza:
95%
Most tudatosult benne, hogy az anyámmal milyen szerencsém van. 2007-ben halt meg apám, utána anyu már ment is volna tömbházi lakásba a 144 négyzetméteres családi házból, egyedül nem akart ott élni. Akkor nagyon pangott az ingatlanpiac, végül 2014-ben tudtuk eladni, és vettünk egy kétszobás földszinti lakótelepi lakást, abban él. Biztos, hogy emelik a távhőt is, szerintem nem fog beleesni. (A családiban 17 fokban volt így is szegény, pedig csak egy szobát fűtött és a fürdőt csak este).
2022. szept. 4. 10:37
 20/28 anonim ***** válasza:
85%

És zsarolják azokat az országokat tavaly szeptember óta,akik nem kötnek hosszú távú szerződést, hogy akkor majd drágább áron kapnak gázt. Na ezt fejelte meg a háború, ekkor azzal zsarolták az egész Európát, hogy aki nem rubelben fizet,az nem kap gázt, ennek ellenére sok ország nem ment bele és nem kap orosz gázt, mégis más alternatív módon tud szerezni!.

Na ezen orosz zsarolasok nyomták fel az árát, legutóbb pedig a turbina meghibásodások kamu indok. Szóval tudjuk, Brüsszel hibája 😂

2022. szept. 4. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!