Nagymamám nyitott ablaknál akarja használni a légkondit, hogyan magyarázzam el neki, hogy ez hülyeség?
Figyelt kérdés
Nem tudom megértetni vele, hogy kiereszti a hideget, ha nyitva hagyja az ablakot. Azt mondja, neki kell, hogy járjon a levegő nyáron, de hűvös is legyen. Most annyit értem el, hogy bukóra nyitja az ablakot, és leereszti résesre a redőnyt, de akkor sem akarja becsukni. Szerintem amint elmentem, felhúzta a redőnyt, és kitárta az ablakot.2022. aug. 27. 12:08
11/20 anonim válasza:
Nektek mi közötök mások adosságához?
12/20 A kérdező kommentje:
Nem olyan a helyzet, ismertem demens embert, ő még nem tart ott.
2022. aug. 27. 14:47
13/20 A kérdező kommentje:
Az a közünk, hogy az adósság öröklődik.
2022. aug. 27. 14:48
14/20 anonim válasza:
A vagyonnal együtt. Nem kötelező elfogadni.
15/20 A kérdező kommentje:
Igen, nagyapám esetében pl vagyont nem, csak adósságot örököltünk volna, amiről le is mondtunk. De nagyim még életben kerülhet olyan helyzetbe, hogy nekünk kell eltartani. Van már szülőtartás ugye. Csak ahhoz nem értek, hogyan működik.
2022. aug. 27. 14:51
16/20 anonim válasza:
Amúgy igen, van olyan. Érdemes lenne jogi emberrel beszélni, hogy ilyenkor mi a helyzet. Mert ok, ha valaki szórja a pénzt, amíg a sajátját szórja
17/20 anonim válasza:
Kolléganőm ezt úgy oldotta meg - esküszöm, nem értem, hogy hogyan: a mama ott is cselekvőképes, legalábbis jogilag, mert százasnak nem százas.. -, hogy a nyugdíját a saját számlájára kérte, a közművek csekkjeit a saját címére. A pénzét állampapírokba fektette, és az anyját befizette egy ebédeltető céghez. Ami marad a nyugdíjból, abból hetente bevásárol, a többi pénz a mamáé, azt szórhatja kedvére.
Tényleg nem tudom, hogy intézte mindezt el, de az anyja így anyagilag biztonságban van. Persze, ha a néni nyakas-makacs, ez nem fog menni. És ha átlépi az olcsóbb rezsihatár kereteit, akkor is bajba kerülhet.
Pontosabban: a rokonai kerülnek bajba. Mert valakinek ki kell ezt fizetni.
18/20 A kérdező kommentje:
Ez nem rossz ötlet! Sőt! Hú, köszi!
2022. aug. 27. 15:22
19/20 anonim válasza:
Egy hónap aztán ugy si vége a kánikulának.
20/20 anonim válasza:
#19, és utána azért nyitja ki az ablakot, mert túlfűtötte a szobát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!