Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ez normális ennyi idő után is?

Ez normális ennyi idő után is?

Figyelt kérdés

Régebben, amíg pici gyerek voltam, szinte minden rokon néha megcsapkodta a fenekem, nem is volt vele semmi gond. Viszont ahogy nőttem, ezt elhagyták, egyedül nagypapám nem. Nemsokára töltöm a 18at, de még most is néha ha elmegyek mellette, akkor rácsap a fenekemre, minden ok nélkül.

Azt megértem, hogy az ő szemében mindig kisgyerek leszek valószínűleg, de már kezd nekem kellemetlen lenni akár más rokonok (akár ha lesz a jövőben párom) előtt mindenképpen.

Erről le fog szokni ő is, vagy ez normális, csak nekem fura? Hogy tudnám a tudtára adni, hogy ez engem zavar? Eléggé sértődős fajta, nem hiszem hogy meg tudnám vele balhé nélkül beszélni.

2022. aug. 20. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam akkor szokott le, amikor kisgyerekként emiatt jó hangosan elsírtam magam. Hatékony volt: a Te korodban persze így nem működik, hanem határozottan meg kell kérni, hogy ne csinálja.

Bár furcsa, hogy ezt a szüleid még nem tették meg

2022. aug. 20. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Akkor balhéval beszéled meg. Ez probléma?

Először is ne kerülj kartávolságra tőle, másodszor is ha ez nem jön össze és hozzádér, azonnal hangosan rászólsz, hogy "Ezt nem!", és arrébb mész, miközben villámokat szórsz a szemeddel. Ott kezdődik, hogy neked magadnak el kell hinned, hogy ez nagyon nem normális.

2022. aug. 20. 11:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet, hogy valami kis humorérzékkel is meg lehetne értetni vele, nem biztos, hogy mindjárt villámokat kell szórni. :)
2022. aug. 20. 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Bunkó ember nem reagál a humorra. És nem is kell elbagatellizálni, mért kéne?
2022. aug. 20. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:
6%
Én meg tudtam oldani az ilyen jellegű problémámat. Csak kellett egy jó és dörzsölt ügyvéd.
2022. aug. 20. 12:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg a szüleidet, hogy ezt ne tegye veled, de Te is határozott, de nem durva szavakkal megkérheted őt, hogy felnőttél és ezt már ne tegye, hiszen más is leszokott róla, tehát szokjon le ő is. Ha megsértődik -tegye. Te is megsértődhetnél azért, amit művel.
2022. aug. 20. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Megmondod neki hogy ne csinálja, már nem vagy kisgyerek.
2022. aug. 20. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!