Miért hazudik a nagymamám?
Szerintem is demens. Az enyémnek is vannak durva dolgai, pl évek óta állítja hogy a szomszédok lopják tőle az áramot, kapcsolgatják a hűtőjét, a légkondicionálójuk miatt nála van hideg, stb.
Mondjuk ő egész életében hajlamos volt ilyesmire, de az utóbbi tíz évben nagyon kemény, milyen dolgai vannak.
A 14-est kiegészíteném egy konkrét példával:
Mamámnak miután agyvérzése lett, az egyik nagynéném minden delelőtt átjött hozzánk. (Hiányzott mamámnak, hogy nem tud úgy menni, mint régen, meg nincs kivel beszélgessen, stb. Az a nagynéném meg már pont nyugdíjjas volt.)
Nagynéném meg elterjesztette a faluban, hogy ő viszen reggelit az anyjának, azért jön minden nap hozzánk, meg még ki tudja miket.
S közben a valóságban az volt a helyzet, hogy reggel beállított, elkávézgattak mamámmal azzal a kávéval, amit anyám reggel munkába menés előtt főzött, közben kipletykálták a falut, majd hazent.
15-ös, ez kemény.
De eszerint a nagynénéd nem volt demens, csak simán rosszindulatú, sz...keverő ember. :-((((((
Apósom a picii nyugdíját teleshopos szarokra elkezdte költeni, minden hó végén nekünk kellett nem kis összegeket adnunk neki, hogy kijöjjön.
Aztán a beleegyezésével, átkértük bankszámlára a nyugdíját, hó elején kifizettük a rezsit és a rendelt ebédjét online (sokat van párom külföldön és én nem akartam nyilván ezekbe a pénzügyekbe belefolyni...).
A maradék pénzzel úgy gazdálkodott ahogy akart. A kocsmában előadta, hogy azért nincs pénze, mert a gyerekei elveszik...
Szerintem ez rosszindulat nem demencia. Személyes kis vendetta. Sajnálatgyűjtés, beszélgetni való, ilyesmi.
Annyi rémsztorit hallottunk mindannyian, hogy egyesek hogy bánnak az idősekkel, de szerintem ezek mögött akár egy ilyen sztori is lehet, úgyhogy én már fenntartásokkal hiszem el amit a "szegény" idősek előadnak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!