16 éves vagyok.Szüleim lemondtak rólam, ezért nagyszülőkkel élek 3 éves korom óta. A nagyszüleim, leginkább a nagymamám nagyon nehéz természetű. Mit tegyek ez ellen?
Az iskolában sajnos nincsenek barátaim. Nem alakultak ki az iskolában az iskolai barátságok sem, mivel nincsen simogatós telefonom. (PC-ről írok). A nagymamámat nehezen lehet elviselni. Mindig ő dönti el, hogy melyik pólót, ruhát húzzam fel aznapra az iskolába. Mindennap takarítani kell. Nagyon korlátozzák az életemet. Az iskolás társaim várják mindig a nyarat, a szüneteket, én nem. Nyári szünidőbe is már 7-órakkor fel kell kelni, elmenni kapálni a kertbe, majd 9 órától délután 4-ig tanulni. (4 felett van az átlagom), aztán takarítani, segíteni kell főzni, vasárnaponként pedig templomba kell sietni. Azt megjegyzem, hogy
a nagymamám nem megy templomba, akkor szokott reggelizni, mindig. Iskolaidőben sem engednek a nagyszüleim sehová, iskola után rögtön haza kell menni tanulni, kapálni a kertbe, takarítani. Igazából a routin az, mint nyáron, csak annyi különbséggel, hogy iskolába járok. Állandóan a szememre veti, hogy nekik köszönhetem azt, hogy nem nevelőotthonban vagyok. Mindig spórolni kell, örülök annak is, ha hetente egyszer fürödhetek.
Elég érdekes stílusa van ennek a 16 éves gyereknek. "simogatós telefon", "masina" (pont mintha a saját nagyanyja írta volna), "templomba kell sietni" - mért kell sietni? Indulj el idejében! :D Menjél nevelőotthonba. Ott nem kell se kapálni, se templomba, se azt felvenni, amit mondanak, se nyáron tanulni, kell viszont mindennap fürödni - kész kánaán!
Amúgy már volt ez a kérdés.
A segédmunkásnak is 200 ezer a minimálbére.
Amúgy pontosan miben indulok ki magamból? Én is heten-havat összehordok a gyakorin? Hát nem!
Iskolaban a tornatermi öltözőben minden nap fürödhetsz!
Túltoltad a meset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!