Miért csak akkor vigyáznak az unokára, ha azt mondom mert bevásárolok takarítok, es nem akarják atvenni ha a párommal szeretnék kettesben lenni végre?
A nagyszülőket nem öreg neninek bácsinak kell elkézpelni, hanem cegvezető karrieristák stb.
Alapvetően az unokát nem veszik át(minket viszont egész nyári szunetekre is lepasszoltak a szüleikhez, mikor gyerek voltam, en meg kapom azt, hogy kb havi 3 szor ha átveszik fel napra az unokájukat, aki kisgyerek)
Es ezen még ugy fent sem akadok.
De az már nekem nagyon fura hogy 1. Indokolnom kell hogy miert vegyék at az unokát (ahelyett hogy eleve ők kérnék hogy hianyzik az unokájuk mint egy normális nagyszülőknél kéne legyen)
2.nem mindegy mivel indokolok
Ha pl nagybevásárlast vagy nagytakaritast mondok,nrendben hozzam, de ha a párommal lennék kettesben, ami szinte soha nincs a kicsitől, az már baj!
Miért fájhat az a nagyszülőknel ha a saját párommal havi ketszer félnapra legalább, kettesben szeretnék lenni?
Milyen megértést kéne tanúsítani egy ilyen követelőző ember irányába, aki nem bír egy 4 (vagy több) éves gyerek mellől bevásárolni vagy takarítani??! Ne szórakozzunk már. A kérdező az, aki nagypofával követelőzik itt, mintha csak a nagyszülők azért lennének, hogy az ő kénye-kedve szerint pattogjanak. Mert hát ő neki miért nincs joga kettesben lenni a pasijával havi 2x meg társai. Mintha a nagyszülők hibája lenne, hogy neki nincs erre meg arra ideje, meg ő nem tud menni nyaralni, bezzeg a nagyiék, hisz ők csak vállalkozók, akkor van a szabadidejük, amikor csak akarják. Szánalmas ez a vagdalkozás.
Felnőtt ember magának szül és tisztában van vele, hogy senkitől nem várhat el alanyi jogon segítséget! Ha a nagyszülő felajánlja és segít, illik megköszönni, ha nem, akkor meg nem, ez van. Ott van a bébiszitter, fel lehet fogadni, ilyen egyszerű.
Érdekes más 3 gyerek mellől, 0 segítséggel is képes megoldani egy bevásárlást vagy egy takarítást. Nincs ám mindenkinek a közelében nagyi, sőt van, akiknél már nem is élnek, akkor ők most kinél verjék az asztalt, hogy “miért nincs jogom a párommal kettesben lenni” monológot ?! Van jogod hozzá, de old meg a gyereked felügyeletét, ugyanis a nagyszülők nem azért vannak, hogy mikor neked olyan kedved van lepasszold nekik az unokát. Ráadásul a kérdezőnek így is segítenek, hisz feketén-fehéren le van írva, de a királykisasszonynak ez sem elég, mert ő még havi plusz 2 alkalmat rá akarja sózni a gyereket a nagyiékra, hogy hetyeghessenek a pasijával. Azért na..
Talán akkor nem ártott volna elolvasni válaszadás előtt a többi oldalt is, hogy képet kapják mihez szólsz hozza! Nem??
Minden le van írva már többször is, nem ismétlem.
70-és válaszadó ugyan az mint a kérdező pepitában.
Komolyan azért szultel mert anyóspajti majd megy minden nap meg főz a gyereknek?! Ez most komoly hogy erre apelláltál? Szedjétek már össze magatokat és lássátok el azt a gyerekeket akiért felelősséget vállaltatok hiszti meg mások segítsége nélkül. Mindenkinek jól jön időnként a segítség de nem kell mást ugráltatni meg játszani az életképtelent.
Azért amiatt verni az asztalt se semmi, hogy anyós nem hord kaját. 😂
Amúgy ha a kérdező havi két hétvégét akar maguknak, akkor azt jelenti hogy a nagyszülőknek betáblázza minden második hetvegejet. Plusz amikor ilyen olyan ürüggyel viszi át a gyereket ugye..
Hagyjuk már, a kérdező odaviszi a gyereket havonta többször a még dolgozó nagyszülőknek. Attól hogy vállalkozók nem azt jelenti, hogy ülnek otthon a pénz meg dől befelé. 😀Ha fel napokra oda viszi a gyereket aki már minimum óvodás, feltételezem az hétvégente van, és meg ezen felül ő sérelmezi hogy nem jelentkeznek önként is egy kis szittelésre. De oké, tegyük fel tényleg nem viszik túlzásba az unoka iránti lelkesedest, de akkor sincs joga a kérdezőnek kovetelozni hogy há’ mérnem??
Ha annyira kettesben akarnak lenni a férjével akkor kivesznek egy nap szabit hétközben és amíg a gyerek suliban/oviban van addig elmennek valamerre. Ez is lehetne egyszer egy megoldás, nyilván nem az összes szabit erre kell elcseszni. Őszintén remelem hogy a kérdező dolgozik, mert ha otthon van és úgy se bír bevásárolni amíg a gyerek nincs otthon az nonszensz.
“ pedig nincsrnek messze és egy tányér levest sem hoz át, nem jut eszébe vagy nem tudom”
Te szoktál vinni anyosnak kaját meg ezt-azt?
“ Én úgy vagyok ahogy segít nekem vki a nehézségben úgy fogom én is!”
Hol van itt nehézség? Nem arról van szó, hogy anyuka kórházba került és muszáj valakinek besegíteni. Bevásárlás meg takarítás volt.
Ja, vagy a mindennapok számítanak nehézségnek gyerekkel ami miatt ALLANDO segítség kellene vagy mi? Nem értem komolyan, hogy mi ez a hiszti.
Lehet veszekedni a végtelenségig.
Nem tudjátok milyen amikor nehéz gyerekkel van dolgotok, lehet a kérdező gyereke ilyen.
Én vigyaztam rengetegszer a tesóm gyerekeire, látom a különbséget.
Az én gyerekem egészségi okok miatt nehezen eszik , mert a nyelvét nagyon későn vágták fel.
Hiába nem hiszitek és gonoszkodni fogtok mint mindig , de én 1 órán keresztül etetem sokszor mert nehezen nyeli le, a rágással nyelessel nehézségek vannak.
Az unokahugaimat, ocseimet sokszor etettem, vigyaztam rájuk, takarítottam, és látom a különbséget.
Honnan tudjátok ti hogy a kérdező mivel küzd, miert nehéz neki?
Lehet pihenni akar kicsit, akkor mi van?
Minek kell egyből ítélkezni fölötte?
Én voltam kórházban is 1x és nem vártam el soha semmit hogy hozzanak.
De most mit tesz az vkinek ha az unokanak hoz néha 1-2 hétbe 1x egy kis kaját?
Nem tudom miféle emberek vagytok , de annyi rosszat kaptam itt tőletek, szégyen milyen a magyar mennyire önző .
Inkább lépek, marjatok egymást, az megy nektek profin!
Pápá.
Te is tudod, hogy ez csak duma.
Pápá.
Nem tudom miféle emberek vagytok , de annyi rosszat kaptam itt tőletek, szégyen milyen a magyar mennyire önző .
Ki is az önző bogaram? Aki ellátja magának szépen a gyereket akit vállalt, és ha úgy van él a segítség lehetőségével amit meg is köszön?
Vagy az az önző aki elvárná hogy egy nagymama hurcoljon kaját meg ezt azt a gyerekének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!