Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért csak akkor vigyáznak az...

Miért csak akkor vigyáznak az unokára, ha azt mondom mert bevásárolok takarítok, es nem akarják atvenni ha a párommal szeretnék kettesben lenni végre?

Figyelt kérdés

A nagyszülőket nem öreg neninek bácsinak kell elkézpelni, hanem cegvezető karrieristák stb.

Alapvetően az unokát nem veszik át(minket viszont egész nyári szunetekre is lepasszoltak a szüleikhez, mikor gyerek voltam, en meg kapom azt, hogy kb havi 3 szor ha átveszik fel napra az unokájukat, aki kisgyerek)

Es ezen még ugy fent sem akadok.

De az már nekem nagyon fura hogy 1. Indokolnom kell hogy miert vegyék at az unokát (ahelyett hogy eleve ők kérnék hogy hianyzik az unokájuk mint egy normális nagyszülőknél kéne legyen)

2.nem mindegy mivel indokolok

Ha pl nagybevásárlast vagy nagytakaritast mondok,nrendben hozzam, de ha a párommal lennék kettesben, ami szinte soha nincs a kicsitől, az már baj!

Miért fájhat az a nagyszülőknel ha a saját párommal havi ketszer félnapra legalább, kettesben szeretnék lenni?

2022. márc. 15. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
25%

És az senkinek nem jut eszébe, hogy ilyen esetben az ember a saját szüleit kéri segíteni? Akik számára elvileg én vagyok legfontosabb? Azt kérem, hogy rajtam segítsenek. Nem egy vadidegennel.

Nem mint nagyszülő, hanem mint szülő bukik meg az ilyen.

2022. márc. 15. 19:26
 52/85 anonim ***** válasza:
81%

49! Senki nem írta hogy szuperanyu lenne! De azért a kérdezővel jócskán elszaladt a ló. Írtam, hogy majdnem minden hétre van segítsége, és mégis önálló felnőtt, saját gyerekeiért felelősséggel tartozó nő létére az anyjáékat okolja, hogy ő nem jut el nyaralni meg sehova kettesben a férjével… Talán meg kene köszönni ezt a segítséget is ami van, és nem másokat hibáztatni. Egy gyerek után is látta hogy mi a helyzet, bevállalt egy másodikat is és most veri az aszalt hogy nem vigyáznak rájuk eleget!?

Eleve mi az hogy ő nem csak magának szült?

Van neki segítsége, nem kell játszani hogy nincs.

2022. márc. 15. 19:35
 53/85 anonim ***** válasza:
72%

“ És az is alap itt, hogy magadnak szülsz, senkitől nem várható segítség.”

A segítség valóban nem elvárható. Azt ha adják meg kell köszönni, ha meg nem, akkor nem szabad követelőzni.

De itt van amúgy segítség, csak még több kene. Havi 3 helyett havi 5.

Most lehetne a végtelenségig folytatni hogy akinek heti egy nap van annak jó lenne heti kettő, akinek kettő van annak három stb stb.

2022. márc. 15. 19:38
 54/85 anonim ***** válasza:
79%

Nekem az a fura, hogy elvárás, hogy a kérdező meg a férje havi kétszer romantikázni akar és pont. Mégha az lenne, hogy például most van a szülinapja, és erre az alkalomra elvihetnék a gyerekeket a nagyszülők amíg vacsoráznak, vagy csak “jaj évek óta nem voltunk kettesben, jól jönne egy szabad este” arra azt mondanám oké hogy lepasszolná őket.

De kijelenteni, hogy neki havi kettő vagy akármennyi kettesben töltött este kell, és ezt a szülei dolga biztosítani az elég gaz.

2022. márc. 15. 19:50
 55/85 anonim ***** válasza:
76%

Oké neked nagyon szar, vállakozásban nőttél fel, aztán mégis inkább főállású anyuka vagy, aki soha nem kap egy kis én / mi időt, mert fogja magát szegény gyerek akit összebsztak és létezik, ahelyett, hogy a rokonság könnyes szemmel ölné egymást, hogy ki vigyázzon pár napra a kis x+4 éves Benőkére… jól értjük?

Adok inkább két kör buksisimit csak ne hisztizz. Igen, magadnak vállaltad a gyereket, ha most eggyel keletebbre élnél, pakolhatnád a hátadra és mehetnél teljesen ismeretlen helyekre tök egyedül. Mert ugye (ugye…?) arra szülünk gyereket, nem csak úgy bele a nagyvilágba, hogy ha van kedvem babázok, ha meg nincs, lepasszolom?

Ne legyél életképtelen, passzold le akkor szerencsétlent “házimunka” miatt, de akkor utána csillogjon a lakás ha átmennek különben bukik a sztori

2022. márc. 16. 01:55
 56/85 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem itt már alapból gond volt, hogy te úgy álltál hozzá, hogy nem csak magadnak szülsz, és majd a nagyszülőket úgy kell elhessegetni a környékről mert folyton unokazni akarnak majd. Tévedés, soha nem szabad erre alapozva gyereket vállalni. Eshet ez neked rosszul, hogy szerinted nem érdeklődnek eleget, de ez van, bár én ezt az infót is fenntartásokkal kezelem. Lehet érdeklődnek csak nem annyit, mint te elvarnad, vagy nincsenek úgy körül ugrálva a gyerekek, mint gondoltad volna.

Rendszeresen segítséggel oldod meg a vásárlást, meg a takarítást, pedig ha jól sejtem az egyik gyereked már óvodás. Azt írod havonta háromszor fel napra elviszik a gyerekeket, most ezalatt bőven el lehet szaladni a boltba nem kell ott elcseszni a fel napot, és meg otthon is van időd magadra. Ha a nagytakarítás nem megy így, lehet hívni kene valamit egy évben párszor pl ablakot mosni, olcsóbb mint a babysitter.

Az meg tényleg nonszensz, ahogy írták is, hogy te kijelented hogy neked kell az X hétvége a ferjeddel és ezt (is) a szüleid dolga megoldani. És az a hiszti amit levágtál, hogy neked nincs jogod semmihez mert szultel, elég nevetséges volt.

Alapvetően ha azt írtad volna hogy rosszul esik hogy nem keresnek (szerinted) eleget nem lett volna ennyi ellened irányuló komment, de te másoktól várod el hogy oldják meg az életedet és hisztizel ha nem teszik meg.

2022. márc. 16. 06:32
 57/85 anonim ***** válasza:
82%

“ Miért fájhat az a nagyszülőknel ha a saját párommal havi ketszer félnapra legalább, kettesben szeretnék lenni?”

Azért fájhat, mert ez nekik legalább plusz két alkalom a meglévők mellé? Mit képzelsz magadról, hogy te bejelented, hogy neked legalább havi két alkalom kell, és ezt nekik kell biztosítani? Menetrendet nem akarsz a kezünkbe adni két hónapra előre?

2022. márc. 16. 07:25
 58/85 anonim ***** válasza:
7%
De szar lehet azért annak, aki a saját anyjával apjával nincs olyan viszonyban, hogy meg tudja kérni arra, hogy kéthetente vigyázzon a saját unokájára….
2022. márc. 16. 07:41
 59/85 anonim ***** válasza:
74%
Annak valóban szar lehet, de itt ennél gyakrabban is vigyáznak a gyerekekre.
2022. márc. 16. 07:50
 60/85 anonim ***** válasza:
89%
Én jóban vagyok a szüleimmel, és eszembe nem jutna ilyet kijelenteni, hogy nekem LEGALÁBB ennyi meg ennyi szabadidő kell kettesben a férjemmel, és lesznek szívesek ezt biztosítani nekünk. A már meglévő gyerekre vigyázáson kívül.
2022. márc. 16. 08:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!