Lehet megsértődnek?
Én meg kisbaba mellé nem hívnám meg az egész bagázst. (Csináltam, őrület volt)
Max. úgy, hogy egy egyszerű kaja, egyfogásos.
Teljesen természetes, hogy ti új kis családként meghitten hármasban ünnepeltek (tudom ott az anyós, de helyben, az más. Esetleg ha nektek nem gond, ajánld fel, hogy ők jöjjenek. Ha most engedtek, akkor jövőre is ez lesz.
Nővéreméknél is ment a harc eleinte, hogy kihez menjenek, nem győztek hurcolkodni. Nővérem megelégelte, azóta otthon karácsonyoznak de -belit szeretettel várnak. Azóta mindenki meg tud mozdulni, meg máshogy tervezni. Tartsd szem előtt a saját szűk családodat, aki a férjed és a gyermeketek.
#10-es nagyon jól leírta
" A lehető legrosszabb megoldás az, ha hagyod, hogy a te elképzeléseiddel szemközt menve nyomást gyakoroljanak rád."
Túl fogják élni, és túl fognak lépni rajta. Vagy megtanulnak alkalmazkodni, vagy magukban sértödgethetnek. Ne hagyd magad, mert az gy addig fog húzódni.
Nálunk a Szenteste mindig a MI családunké. Férjem, gyerekek, én. Semmi nagyszülő/rokon/barát. Nem érdekel, ha megsértődnek (mára már elfogadták és belenyugodtak, 5+ év után)
Karácsony első és második napja a nagyszülőké, itt van alkudozási lehetőség, hogy ki jön és mikor, akár egyszerre is, vagy mi megyünk és mikor, melyik nap.
A két ünnep közötti napok a rokonoké és a barátoké, szintén alkudozási lehetőséggel (ki, mikor ér rá).
És az összes mindenki bekaphatja a nagykislábujjamat, ha nem tetszik. A Szenteste csak a miénk. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!