Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyek a papával, ha...

Mit tegyek a papával, ha szívbeteg és nem szedi a gyógyszereit mert szerinte azok csak mérgezik?

Figyelt kérdés

Papám 73 éves, 2019ben diagnosztizáltak nála szívelégtelenséget és 3mm-es vérrög volt az aortájánál. Kapott rá 6 féle gyógyszert plusz injekciózni kellett nehogy vérrög valami gondot okozzon. Nem szabadott cigizni pedig 40 éve szívja.

Ez kb 3 hónapig tartott nála és jól volt , utána nem szedte a gyógyszereit és kórházba került onnan saját felelősségre hazajött.

Azóta azt játsza hogy hébe-hóba szedi be a gyógyszereket főleg akkor ha fáj a mellkasa. Kórházba nem megy mert tudja hogy bent tartanák, hogy beállítsák a gyógyszer adagjait plusz szívkatéterezni kellene a papát.

Nagyon rossz nézni hogy mikor fájdalma van, hiába vesz be fájdalomcsillapítót az nem hat neki.

Most ott tart hogy fáj a mellkasa és a bal felkarja mindennap. Bármut szed rá nem múlik el neki, van egy zsírcsomó a hátán szerinte attól lehet mindez. Szeptember 10re kapott időpontot a sebészetre hogy kivágassa. De most addig nézzem el hogy fáj neki nap mint nap?

A mama feladta és belefáradt a folytonos vitákba mert nem szedte be a gyógyszereit. Ők neveltek fel, a papa mindig makacs volt senkire se hallgat. Most meg ha kórházba kerülne senki nem tudna bemenni hozzá mert a mama nem oltatta be magát, én meg várok még az első oltásomra.

Nagyon magam alatt vagyok, nem tudom mit tegyek. Mi lenne a legjobb? A háziorvoshoz ha kimegy folyton mondja neki hogy szednie kell a szívére a gyógyszereket, meg is ígéri neki a papa hogy betartja, viszont otthon nem is érdekli az egészsége. Mit tehetünk?

Vigyem el a sürgősségire? Nem állapot hogy fáj a karja meg a szíve. Háziorvos annyit mondott szedjen fájdalomcsíllapítót de nem ér semmit se

2021. aug. 24. 06:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
31%
18, nagyanyám olyan tiszta agyilag, mint a frissen esett hó. Anyám konkrétan demensekkel foglalkozik idősotthonban, felismeri az ilyet, ne aggódj. Csak simán nakacs, ő jobban tudja és kész. Világ életében ilyen volt.
2021. aug. 24. 12:06
 22/27 anonim ***** válasza:
23%

Mint már mondtam, ez az időskorral jár.

Nem, nem jár az időskorral. Nem minden idős ilyen, és fiatalabban közt is van hasonló. Lásd Cipő, aki inkább meghalt, de nem vállalta a kezelést.

2021. aug. 24. 12:11
 23/27 anonim ***** válasza:
18%
20, ez nem pszichiátriai kórkép, hanem önrendelkezés. Mindenkinek joga van hozzá.
2021. aug. 24. 12:12
 24/27 anonim ***** válasza:
6%
Békén kell hagyni az embereket, erről szól a saját akarat és önrendelkezés.
2021. aug. 24. 12:22
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

21

A demencia nem feltétlen jelent zavart tudatállapotot. Mindegy, nem vitatkozom, olvass utána a szakirodalomnak vagy pedig higgy amit akarsz, nekem aztán mindegy.

Kicsit kompetensebb vagyok ebben mint te, de mint már írtam, nem vitatkozom. Mindenkinek joga van a saját vélt igazában hinni.

2021. aug. 24. 12:27
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

A nagypapa nem akar meghalni. A nagypapa nem önrendelkezik, hogy jó, őt vigye el a szívbaj, a nagypapa szimplán makacs, és nem ért egyet az orvosokkal.

A hagydélni-hagydmeghalni kardoskodás helyett inkább el kéne olvasni és értelmezni a kérdést, itt rohadtul nem arról van szó, hogy tudomásul vette és nem akar kezelést

2021. aug. 24. 13:29
 27/27 anonim ***** válasza:
Továbbra is szednie kellene a gyógyszereket, + keress rá a neten, hogy: whole food plant based diet
2021. dec. 30. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!