Mit tegyek a papával, ha szívbeteg és nem szedi a gyógyszereit mert szerinte azok csak mérgezik?
Papám 73 éves, 2019ben diagnosztizáltak nála szívelégtelenséget és 3mm-es vérrög volt az aortájánál. Kapott rá 6 féle gyógyszert plusz injekciózni kellett nehogy vérrög valami gondot okozzon. Nem szabadott cigizni pedig 40 éve szívja.
Ez kb 3 hónapig tartott nála és jól volt , utána nem szedte a gyógyszereit és kórházba került onnan saját felelősségre hazajött.
Azóta azt játsza hogy hébe-hóba szedi be a gyógyszereket főleg akkor ha fáj a mellkasa. Kórházba nem megy mert tudja hogy bent tartanák, hogy beállítsák a gyógyszer adagjait plusz szívkatéterezni kellene a papát.
Nagyon rossz nézni hogy mikor fájdalma van, hiába vesz be fájdalomcsillapítót az nem hat neki.
Most ott tart hogy fáj a mellkasa és a bal felkarja mindennap. Bármut szed rá nem múlik el neki, van egy zsírcsomó a hátán szerinte attól lehet mindez. Szeptember 10re kapott időpontot a sebészetre hogy kivágassa. De most addig nézzem el hogy fáj neki nap mint nap?
A mama feladta és belefáradt a folytonos vitákba mert nem szedte be a gyógyszereit. Ők neveltek fel, a papa mindig makacs volt senkire se hallgat. Most meg ha kórházba kerülne senki nem tudna bemenni hozzá mert a mama nem oltatta be magát, én meg várok még az első oltásomra.
Nagyon magam alatt vagyok, nem tudom mit tegyek. Mi lenne a legjobb? A háziorvoshoz ha kimegy folyton mondja neki hogy szednie kell a szívére a gyógyszereket, meg is ígéri neki a papa hogy betartja, viszont otthon nem is érdekli az egészsége. Mit tehetünk?
Vigyem el a sürgősségire? Nem állapot hogy fáj a karja meg a szíve. Háziorvos annyit mondott szedjen fájdalomcsíllapítót de nem ér semmit se
Mint már mondtam, ez az időskorral jár.
Nem, nem jár az időskorral. Nem minden idős ilyen, és fiatalabban közt is van hasonló. Lásd Cipő, aki inkább meghalt, de nem vállalta a kezelést.
21
A demencia nem feltétlen jelent zavart tudatállapotot. Mindegy, nem vitatkozom, olvass utána a szakirodalomnak vagy pedig higgy amit akarsz, nekem aztán mindegy.
Kicsit kompetensebb vagyok ebben mint te, de mint már írtam, nem vitatkozom. Mindenkinek joga van a saját vélt igazában hinni.
A nagypapa nem akar meghalni. A nagypapa nem önrendelkezik, hogy jó, őt vigye el a szívbaj, a nagypapa szimplán makacs, és nem ért egyet az orvosokkal.
A hagydélni-hagydmeghalni kardoskodás helyett inkább el kéne olvasni és értelmezni a kérdést, itt rohadtul nem arról van szó, hogy tudomásul vette és nem akar kezelést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!