Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Öregszaga van nagyanyámnak?

Öregszaga van nagyanyámnak?

Figyelt kérdés

Velünk él 2 hónapja mamám és már az elején feltűnt hogy mindegy milyen idő vagy milyen napszak van van egy tipikus szaga.

Ez lenne az öregszag?

Mit lehet vele csinálni?

2021. aug. 3. 17:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

Igen sajnos van oregseg illat. Vegyetek ra szajviz hasznalatara, probaljatok ki a hymalaya rogkremet nala. Abbol nagyon keveset kell nyomni a fogkefere. Es keressetek neki valami megfelelo puderporos deot...ne kenoset. Dove valamelyiket. Es egy erosebb frissebb gyumolcsos szagu tusfurdo pl baba citrom mentajatnyomatni.

Es a taplalkozasara is figyeljetek. Igyon elegendo folyadekot es egyen zoldseget gyumolcsot. Nalunk csak 80 pluszoson jottek ezek az oregillatok.

2021. aug. 3. 20:24
 22/32 anonim ***** válasza:
55%
Érdekes dolog, hogy az "öregszag" tipikusan magyar jelenség, itt, ahol élek, ilyenröl senki sem hallott, az idöseknek is (80-90 évesen is) teljesen normális, tiszta ember illata van.
2021. aug. 3. 20:27
 23/32 anonim ***** válasza:
60%
Ez azért nem igaz, mert a japánoknak külön szavuk is van rá.
2021. aug. 3. 20:45
 24/32 anonim ***** válasza:
24%
Valóban van ilyen jelenség, de szerintem ezt ki lehet küszöbölni megfelelő tisztálkodással. Ne haragudjon meg senki, de én ezt a szagot egyébként kifejezetten utálom, szerencsére egy nagyszülőmnek sincs (még, de reméli nem is lesz soha).
2021. aug. 3. 21:05
 25/32 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk is 83-84 éves kora körül éreztem először. Vannak napok mikor jobban, máskor egyáltalán. Tisztálkodik ugyanúgy, a szobája is patika, ez nem izzadság, valahogy más.

Érdekes, hogy most hónapok óta nem érzem, már 90.

De pl a halálnak is van egy édeskés fura szaga, ne röhögjetek ki, komolyan. Többször éreztem halál beállta után picivel, de van akin napokkal előtte már érezni. Akin megéreztem, az kivétel nélkül hamarosan meghalt. Mármint az idősek, betegek, ahol lassan megy végbe a folyamat. Hirtelen halálnál nem.

2021. aug. 3. 21:19
 26/32 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó ez pontosan így van. Én is tapasztaltam már és egy barátnőmmel is pont erről beszélgettünk nemrég, hogy a halálnak van ez az édeskés szaga.

Egyébként pedig ez sem olyan, hogy 100% mindenkinek kell legyen öregszaga csak mert öreg, ezért aki még nem tapasztalta az persze, hogy el sem hiszi. A nagyszüleimen én sem bár korán elmentek(70) és a legtöbb idős emberen sem akik random elsétálnak mellettem, vagy pl nagymamám 90 éves nénikéjén sem. De volt akiken éreztem, pl párom nagyszülein (80+) vagy exem egyik nagymamáján. (75+)

2021. aug. 3. 21:50
 27/32 anonim ***** válasza:
29%
Pont ezt beszeltuk valamelyik nap egyik ismerosomm, hogy van az "oregszag", viszont babaillat is van, nekik is van egy jellegzetes illatuk.
2021. aug. 3. 21:58
 28/32 anonim ***** válasza:
89%
Lehet még vizeletcsöpögés is. Anyukád óvatosan kérdezze ki. Lehet, nem mer szólni. Lehet kapni inkontinencia betétet a gyógyszertárban, Rossmanban, DM-ben.
2021. aug. 3. 22:21
 29/32 anonim ***** válasza:
89%
Valószínűleg a mája, veséje elöregedett, nem úgy bont már méreganyagokat, ettől az a jellegzetes szag. Nem tudsz vele mit csinálni. Szegény Papamnak az utolsó időkben - én így éreztem legalábbis - nagyon keserű, vegyszeres-gyógyszeres szaga volt. Valószínűleg jobb már nem lesz, talán az orrod hozzá fog szokni
2021. aug. 3. 23:18
 30/32 anonim ***** válasza:
88%
Szellőztessetek többet, vegyél ilaltositot stb.
2021. aug. 3. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!