Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit kellene tennem?

Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Nagymamámat nagyon szeretem, nagyon sokat segített nekem, mindent megtett, hogy nekem jó legyen. Viszont jajveszékelős, siránkozó, bűnbakkereső, hibáztató típus, akinek soha semmi nem jó. Főleg öreg korára lett ilyen. Kiakaszt, ha meglátogatom, hibáztat olyan dolgokért, amiről nem tehetek vagy ami nem az ő ízlése szerint való. Állandóan fújja. Nem tudom miért jó az neki, hogy másokat lelkileg kicsinál. Mégis bűntudatom van, ha nem megyek hozzá. Annyi mindent megtett értem, de nem tudom elviselni amilyen lett. Mit kellene tennem?

Mondjuk viszek virágot, hogy tegye a sírokra, erre 5x elmondja, hogy túl rövid. Anyukám bármit vásárolt neki, kiabált, hogy nem jó. A fia a fejéhez vágta, hogy kicsinál mindenkit. Szar ember vagyok, ha nem látogatom? Vissza kellene adnom a segítségét, mert most neki van szüksége rám!

2021. jún. 23. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Megértelek teljes mértékben és tudom,hogy ezt nekem könnyű mondani ,de próbáld meg figyelmem kívül hagyni ( én is ezt próbálom több kevesebb sikerel) Látogasd ,mert bánni fogod és bűntudatod lesz
2021. jún. 23. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Húzd meg a határaidat! Az a jó, ha önként adsz. Nyilván nem mindegy, hogy mennyi idős, ha 80+, akkor az ember bólogat, és elnéz sok mindent.
2021. jún. 23. 21:16
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Ha semennyi izgatottságot, idegességet nem mutatsz, amikor belekezd, először nem fogja tudni kezelni, majd érzi, hogy nem tud hatni rád energiavámpírikusan, így abba fogja hagyni.

És a fő lényeg a retorikában és a reakciókban rejlik: azaz válaszolni csak kérdésre, cselekedni csak kérésre.

Sokan ott bsaszák el, hogy pl egy ilyen "ez a virág túl rövid" beszólásra elkezdenek védekezni, magyarázkodni. Ehelyett azt kell tenni, hogy bólintasz egyet, mint aki "nyugtázta", tudomásul vette, hogy neki ez a véleménye. De nem magyarázkodsz, hisz nem kaptál kérdést, nem cselekszel, mert nem kaptál kérést.

Várd meg utána, hogy mond-e valamit. Pl azt, hogy hozzál másikat ehelyett vagy hasonló. Amúgy nem fog, mert a kötekedők sosem megoldani akarják a vélt vagy valós problémát, hanem a véredet szívva feszkót gerjeszteni.

Ahhoz viszont két ember kell. Ha nem veszed fel a fonalat, nem fog tudni mit tenni.

2021. jún. 23. 21:21
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
#3, marhajó, amit írtál, köszi :)
2021. jún. 23. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Az én mamám is mindenbe bele köt, elktöztünk tőlle miután lett saját házunk és még oda is eljárt veszeledni. Nem éreztem sehol otthon magam miatta, mert mindent ő akart irányítani.Soha semmi sem volt elég jó neki és idegileg kicsinát. Elköltöztem és megszüntettem vele a kapcsolatot. Attól, hogy öreg még a tisztelet két irányú is kell legyen. Ő tiszteljen mikor én tisztelem. Azóta nem beszéltem vele és az életem így sokkal jobb. Ha nem veszekszik velem folyton nem űz el magától.
2021. jún. 23. 21:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A #3 javaslatát kipróbálom.
2021. jún. 23. 23:23
 7/7 anonim ***** válasza:
47%
legközelebb hosszu virágot kell vinni, és ha jön az hogy tul hosszu akkor odaadod hogy méretre kéne vágni.
2021. jún. 23. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!