Mit kellene tennem?
Nagymamámat nagyon szeretem, nagyon sokat segített nekem, mindent megtett, hogy nekem jó legyen. Viszont jajveszékelős, siránkozó, bűnbakkereső, hibáztató típus, akinek soha semmi nem jó. Főleg öreg korára lett ilyen. Kiakaszt, ha meglátogatom, hibáztat olyan dolgokért, amiről nem tehetek vagy ami nem az ő ízlése szerint való. Állandóan fújja. Nem tudom miért jó az neki, hogy másokat lelkileg kicsinál. Mégis bűntudatom van, ha nem megyek hozzá. Annyi mindent megtett értem, de nem tudom elviselni amilyen lett. Mit kellene tennem?
Mondjuk viszek virágot, hogy tegye a sírokra, erre 5x elmondja, hogy túl rövid. Anyukám bármit vásárolt neki, kiabált, hogy nem jó. A fia a fejéhez vágta, hogy kicsinál mindenkit. Szar ember vagyok, ha nem látogatom? Vissza kellene adnom a segítségét, mert most neki van szüksége rám!
Ha semennyi izgatottságot, idegességet nem mutatsz, amikor belekezd, először nem fogja tudni kezelni, majd érzi, hogy nem tud hatni rád energiavámpírikusan, így abba fogja hagyni.
És a fő lényeg a retorikában és a reakciókban rejlik: azaz válaszolni csak kérdésre, cselekedni csak kérésre.
Sokan ott bsaszák el, hogy pl egy ilyen "ez a virág túl rövid" beszólásra elkezdenek védekezni, magyarázkodni. Ehelyett azt kell tenni, hogy bólintasz egyet, mint aki "nyugtázta", tudomásul vette, hogy neki ez a véleménye. De nem magyarázkodsz, hisz nem kaptál kérdést, nem cselekszel, mert nem kaptál kérést.
Várd meg utána, hogy mond-e valamit. Pl azt, hogy hozzál másikat ehelyett vagy hasonló. Amúgy nem fog, mert a kötekedők sosem megoldani akarják a vélt vagy valós problémát, hanem a véredet szívva feszkót gerjeszteni.
Ahhoz viszont két ember kell. Ha nem veszed fel a fonalat, nem fog tudni mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!