Bevallanátok a nyolcvan év körüli nagyszülőtöknek a másságotokat, ha amúgy nem akarnátok, hogy a szüleitek tudják?18
Nagymamám mostanában sok megjegyzést tesz, hogy sejti, de amúgy elfogadná. A szüleimmel nem ez a helyzet, és mivel pár évig itthon fogok még lakni, nem lenne jó szívatni magam annak a következményeivel, hogy rosszul fogadják.
A mamámmal jó a kapcsolatom, vele beszélek meg mindent is. Viszont rossz a memóriája már a kora miatt. És tartok tőle, hogy mondjuk beszámolok neki egy randimról és ő örül a hírnek és örömében elmeséli anyunak, akinek meg nem kéne, hogy tudja.
Szóval nem tudom, hogy elmondjam-e neki az igazat, mert amúgy sejti és nem is tűnik elutasítónak, sőt, csak tartok attól, hogy elfelejti, hogy nem szeretném, hogy a szüleim tudják. Szerintetek mi legyen?
Ne mondd el!
Még 1-2 év és ha a nagymamád a világon a legelfogadóbb embere, aki imád téged és nem árulna be, a demencia akkor is kihozhatja belőle hogy elkotyogta a szüleidnek.
És a nagyszülők mit kezdenek evvel a helyzettel ?
Amikor,ők felnőttek akkor ez a világ amit most erőltettek még nem volt .
Légy nyugodt, hogyha a 80 éves nagyidnak szemet szúrt és "sejti", akkor a szüleid már régen tudják, csak a homokba dugják a fejüket.
Ha már ennyire terítéken van a téma, akkor én biztos elmondanám, - de nem csak a nagyinak, hanem a szülőknek elsősorban -mert nem érdemes húzni a végtelenségig, jobb túlesni rajta.
Kérdező!
Attól még, hogy egy szülő nem örül az ilyen hírnek, attól még egyáltalán nem biztos, hogy "szívatnának" vele.
De legyünk tárgyilagosak!
Mi a francot lehet ennek örülnie egy szülőnek, akármilyen felvilágosult szellemű?
Egyrészt tudják, hogy a szeretett gyerekük nehezebb helyzetben van a társadalmi megítélés szempontjából (is) mint a hetero társai.
Másrészt többségükben működik az unokamánia - mindegy, hogy szintén a társadalmi sztereotípiák miatt, vagy az egyéni génátörökítő kényszerük miatt - amit elengedniük nehéz dolog.
Ettől még, ha szeretnek téged - és ezt csak te tudhatod, vagy érezheted - akkor a kezdeti sokk után ugyanúgy fognak szeretni, ahogy eddig.
Minden csoda 3 napig tart!
Szerintem így,ha már bizonytalanságot érzel vele kapcsolatban,akkor inkább ne,pláne,ha memória gondjai vannak.
Amúgy van mitől tartania,nem 1 sztori van,ahol másfél évig kínlódott valaki a szüleivel,hogy elfogadják,vagy aki kirakta a gyerekét,vagy stb. A randizást,ha meg lehet oldani titokban,akkor szerintem maradj még annál,aztán,ha már nem élsz ott,akkor elmondod a családnak. De ezzel tényleg magad alatt ásnád a gödröt,ha rosszul sülne el a dolog,már pedig így akkor 50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!