Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van hogy egyesek már...

Miért van hogy egyesek már ötven évesen is hiányos memóriával küzdenek mások meg nyolcvan évesen is szellemileg fittek maradnak?

Figyelt kérdés
2021. máj. 15. 15:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, de a szellemi hanyatlástól rettegek. 51 é vagyok. Sokkal fiatalabbnak néznek, de ez ugye egy dolog. Az agyi rész nem látszik...
2021. máj. 15. 15:39
 2/15 anonim válasza:
97%
Genetika, szerencse, karbantartás (tanulás, tevékeny élet).
2021. máj. 15. 15:40
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Részben adottság (vagy ha jobban tetszik genetika), de nagyrészt életmód - aki testileg is meg szellemileg is lusta, annak a teste meg az agya is leáll, nem müködik rendesen.

Aki rendszeresen mozog, nincs elhízva, használja az agyát, annak minden esélye megvan arra, hogy akár 80-90 évesen is fitt legyen minden téren.

2021. máj. 15. 15:43
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Használják az agyukat. Az apácáknál például szinte alig ismert a demencia, mert használják az agyukat. Olvasnak (nyilván könyvet, nem Story magazint meg mindegybenblogot a Facebookon), keresztrejtvényt fejtenek, k*va anyja, stb.
2021. máj. 15. 15:44
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
45 vagyok és egyre xarabb a memóriám, hiába próbálom minden módon frissen tartani. Innen nézve esélyes vagyok az Alzheimerre, nagyapám abban halt meg
2021. máj. 15. 15:54
 6/15 A kérdező kommentje:

Nekem is az a benyomásom, hogy egyházi személyek, tanult emberek kevésbé leépültek. Bár hallottam demens orvosról is és ismertem jó memóriával rendelkező földművest is nem tipikus paraszt bácsi volt hanem a világ dolgaiban igen jártas.

Bizonyára függ a végzettségtől is meg hogy ki mivel táplálja az agyát.

2021. máj. 15. 15:55
 7/15 A kérdező kommentje:

Persze a genetika is nagy úr.

Azt megfigyeltem,hogy falun ahol a ki-mit gondol mentalitás uralkodik,mások megszólása. Idősebb korukra sokkal begyöpösödöttebb gondolkodásúak az emberek és ugyanazokat a témákat szajkózzák idősen is hogy ki a Bozsike,meg a Ferkó fia,lánya,unokája... jól összekeverve a neveket.

2021. máj. 15. 16:01
 8/15 anonim ***** válasza:
34%

Na most ez azért van, mert...

... mi volt a kérdés?

42F

2021. máj. 15. 16:08
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
A begyoposodes nem a falusi eletmodbol adodik,hanem az ingerszegeny kornyezetbol es abbol,ha valakinek nincs is igenye arra,hogy uj dolgokat ismerjen meg.
2021. máj. 15. 16:09
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Van az a vicc, hogy öreg bácsi mesél a memóriaproblémáiról:

- Lehet tenni a rossz memória ellen, van nekem az a gyógyszerem... tudja... van az a virág... tavasszal nyílik... lila színű...

- Ibolya?

- Ez az! Ibolya! Hogy hívják a gyógyszeremet?

2021. máj. 15. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!