Miért van hogy egyesek már ötven évesen is hiányos memóriával küzdenek mások meg nyolcvan évesen is szellemileg fittek maradnak?
Részben adottság (vagy ha jobban tetszik genetika), de nagyrészt életmód - aki testileg is meg szellemileg is lusta, annak a teste meg az agya is leáll, nem müködik rendesen.
Aki rendszeresen mozog, nincs elhízva, használja az agyát, annak minden esélye megvan arra, hogy akár 80-90 évesen is fitt legyen minden téren.
Nekem is az a benyomásom, hogy egyházi személyek, tanult emberek kevésbé leépültek. Bár hallottam demens orvosról is és ismertem jó memóriával rendelkező földművest is nem tipikus paraszt bácsi volt hanem a világ dolgaiban igen jártas.
Bizonyára függ a végzettségtől is meg hogy ki mivel táplálja az agyát.
Persze a genetika is nagy úr.
Azt megfigyeltem,hogy falun ahol a ki-mit gondol mentalitás uralkodik,mások megszólása. Idősebb korukra sokkal begyöpösödöttebb gondolkodásúak az emberek és ugyanazokat a témákat szajkózzák idősen is hogy ki a Bozsike,meg a Ferkó fia,lánya,unokája... jól összekeverve a neveket.
Na most ez azért van, mert...
... mi volt a kérdés?
42F
Van az a vicc, hogy öreg bácsi mesél a memóriaproblémáiról:
- Lehet tenni a rossz memória ellen, van nekem az a gyógyszerem... tudja... van az a virág... tavasszal nyílik... lila színű...
- Ibolya?
- Ez az! Ibolya! Hogy hívják a gyógyszeremet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!