Anyukák, ahol a tag csaladban több unoka van, nektek ez hogy esne?
Mindkét oldalon én voltam a kedvenc. Mindkét oldalon én voltam a legfiatalabb, és mindkét oldalon az én szüleim gondoskodtak a nagyszülőkről halálukig, míg a többi gyerekük és unokáig max. félévente egyszer estek be, ha egyáltalán (pedig nem voltak nagy veszekedések, egyszerűen ők úgy fogták fel, hogy felnőttek, elköltöztek, élik az életüket, a nagyszülők már nem fértek bele az életükbe).
Nem lettem ezért kiállhatatlan, semmilyen rossz hatással nem volt rám, sőt, az összes unokatestvéremmel jóban vagyok, sosem volt ez téma köztünk.
Amúgy ha ez rosszul is esik valakinek, a szeretetet nem lehet irányítani, és igen, van, aki "érdemtelenül" kapja, de akkor is ez van. Más az, ha a diszkrimináció rosszindulaton alapszik, pl. összeveszik a nagyszülő a gyerekével és akkor már az önálló unokát sem akarja látni; mert ilyet is láttam már.
Szerintem mindenhol ez van valamilyen szinten :(
Az esetek nagy részében valóban az első unoka a kedvenc, nekünk is rosszul esett, hogy a nagyszülők a mi babánkat már nem várták akkora lelkesedésselés izgalommal, mint az elsö unokája, én sokat sírtam is miatta, de nem tud vele mit csinálni az ember. A másik unokát amúgy is lepasszolja heti 4-5 délután az anyja a nagyszülőknek, mert nincs vele kedve foglalkozni, félig ők nevelik az unokát, én sajna nem tudom ilyen gyakran vinni a gyereket, csak heti egyszer, mert nincs kocsim és busszal macerás. Az fáj igazából, hogy ők sem jönnek gyakrabban, ha a hétvége valamiért kimarad, simán elvannak, hogy a miénket 2 hétig nem látják, pedig kocsival 20 perc ide az út, itthon vagyok, bármikor eljöhetnének ide.
Szóval értem az okát, hogy azzal az unokája többet vannak, az fáj, hogy még csak nem is törekednek rá, hogy a miénkkel is picit többet legyenek.
Szeretik, persze, de nem annyira, mint az első unokát. Amúgy szerintük ez nincs így, de ugye csak látja az ember....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!