Csak azt orokolhetem ami a vegrendeletben van?
Az lényegtelen, mi a neved, az örökség szempontjából is meg egyébként is.
A végrendeletben megnevezett értékeket öröklöd a végrendelet alapján, a többi vagyont - a bankban lévö pénzt is - meg a törvényes öröklési rend szerint osztják meg, azaz elöször az illetö gyereke(i) örökölnek egyenlö mértékben, meg a házastárs is egy gyereknyit, ha nincs gyerek/házastárs, akkor gyerek(ek) gyereke(i) =unoka, ilyenkor minden gyereknél a saját örökrész oszlik meg az ö gyerekei - az örökhagyó unokái - között.
De elvileg megoldható az is, hogy a nagyapa odaajándékozza neked a pénzvagyont, vagy a bankban úgy módosítja a számláját, hogy te legyél a társtulajdonos.
Ez nem ennyire fekete vagy fehér, szerintem. Egy idős rokonnak nekem nem lenne p*fám a végrendelkezést emlegetni, amikor meg már túl gyenge az illető, akkor késő... Nehéz azt a pontot megtalálni, amikor még elég jól van az idős a rendelkezéshez, de nem tűnik úgy, hogy a családja már arra figyelmezteti, hogy ki lesz szolgáltatva, esetleg meghal.
Pedig akár a túl rossz állapot, akár a halál sok adminisztratív bonyodalmat okozhat, és a gyász mellett ezeket is el kell a fiatalabbaknak egyszer intézni.
Szó volt itt arról, hogy a papi a rokonokra hagyja a pénzét? Lehet, nagy pofáraesés lesz a vége, hogy a végrendeletben a konkrét pénz az ilyen-olyan nyugdíjas klubé, macskamentő egyesületé, vagy bármié lesz.
...kering a neten egy fénykép egy metálkék, feketére fóliázott SUV-ról, melynek a hátsó szélvédőjén szép nagy betűkkel az áll: "Nyugger vagyok, és az örökösök pénzét költöm!"
Én úgy volnék vele, mint papi, hogy az "onoka" kapott tőlem örökségbe egy -per sacc- 30 milliós házat, onnantól neki kusti van, a pénzt meg más kapja, aki rászorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!