Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tanácsolsz? Negatív...

Mit tanácsolsz? Negatív emberek válaszát nem kérem..

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, anyukámék el váltak mikor 10 éves voltam... anyukám szüleihez költöztünk itt nőttem fel. Nagyon szeretem őket.... anyukám sajnos kissé mentálisan Más. De ennek ellenére dolgozni is tud mindent csak gyengébb a gondolkodása. Én sajnos úgy születtem hogy nagyfokú rövid látó vagyok, egyik szememen volt retina válás amire vak lettem 17 éves koromban, a jobb szememre 30%ot látok. Mindkét fülemben hallókèszülèk van mert a hallásom is rossz. Ez mellet van 15 éves korom óta magas vérnyomásom, speciális suliba jártam. Mikor el végeztem a sulit akkor le lettem szazalekolva D csoportos 82% rokkant vagyok. Mellete 4 órásba dolgozom!! Na az a problémám ugye ha itthon vagyok és anya nincs itthon nekem kell mindent csinálni , most szabadságon vagyok 2 hetig és anya meg papa dolgoznak mamamval vagyok itthon! Nekem kell boltba járni, főzni valót be szerezni, porszivozni az egész hazat, be gyújtani a kazanba (van vegyes és gaz, nem értem miért ezzel fűtenek azt mondjak olcsóbb pedig nem igaz a fa drágább mint a gaz) szóval elég nekem az hogy rokkant vagyok, 4oraba dolgozok ra adasul meg a pénzem se én kezelem minden nekik megy a számlára, persze abból vesznek nekem mindent de hát akkor is, elég lenne a szobamat rendbe tennem hanem meg a konyhát mindent én porszivozok takaritok ha szabadság vagy táppénzen vagyok így ki vagyok használva... albérletben meg nem tudunk elmenni anyám is gyengébb agyilag én meg rokkant vagyok. Erre képtelen lennék ! Anya se mehetett újból férjhez mindig a mama és a papa rabsagaban el! Engem se engednek mai napig se szórakozni sehova igaz most vírus van de az előtt is megvolt szabva hogy hány órára érjek haza
2020. nov. 29. 12:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

Gyerekkent kezelnek, mert gyerekkent viselkedsz.

Pelda:

“ Engem se engednek mai napig se szórakozni sehova igaz most vírus van de az előtt is megvolt szabva hogy hány órára érjek haza”

Ha szorakozni nem vagy rokkant, akkor valoszinuleg a porszivozashoz vagy egyeb hazimunkahoz sem.

4 ora munka lenyegeben SEMMI ( ne haragudj, nem negativ vagyok, csak realisztikusan latom a dolgokat).

Emelett kiporszivozni, kicsit rendbe tenni a hazat es bevasarolni kb zero effort.

Amikor elkezdtel dolgozni, elmehettel volna egy bankba, megnyitni a sajat szamladat es a tobbi.

Ahogy feljebb is irtam, nagyon gyerek vagy meg, es ennek megfeleloen is bannak veled.

A betegsegeid pedig tenyleg nem olyan sulyosak, mint ahogyan te bebeszeled magadnak.

Rendben egy szemedre latsz csak, emelett hallokeszuleket hasznalsz, meg magas a vernyomasod (ez egyaltalan szamit? A magyar lakossag nagy szazaleka ezzel kuzd).

Nem elmismasolom, biztos nehezebb az elet igy, de az sem fair, hogy te elvarod, hogy neked SEMMIT se kelljen csinalnod 4 oras munka mellett, max a kis szobadat rendben tartani (22 evesen).

Szerintem jo, hogy a csaladod nem “rokkantkent” banik veled, hanem mint egy egeszseges emberrel.

Konnyu magunkat sajnaltatni, de muszaj a talpunkra allni es menni tovabb.

Felnott vagy es a felnottsegnek megvannak a “negativ oldalai”.

2020. nov. 29. 14:12
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, neked megbocsát az úr ha ilyen ocsmányságokat írsz másoknak privátban? Vagy ti szentfazekak bármit megengedhettek magatoknak az embertársaitokkal szemben, mert úgyis bűnbocsánatot kaptok?

Hánynom kell az ilyen emberektől.

2020. nov. 29. 14:26
 23/31 anonim ***** válasza:
97%
kezdtelek megsajnálni. aztán elolvastam a privátot.
2020. nov. 29. 14:39
 24/31 anonim ***** válasza:
92%

Huh 21-es nagyon jól írta.

Haverozgatni, iszogatni, bulikázgatni stb van erőd, de ahhoz már rejtélyes módon nincs, hogy megfogd a porszívót vagy a mosogatószivacsot?

2020. nov. 29. 14:41
 25/31 anonim ***** válasza:
2020. nov. 29. 14:58
 26/31 anonim ***** válasza:
92%

Minden 2 oldalú, ha nem megy a takarítás fizikailag, akkor a bulizás sem fog, mert egyik sem megterhelőbb mint a másik. Ha ellenben megy a bulizás akkor a mosás, mosogatás, porszívózás sem szabad, hogy gondot jelentsen.

Minden családban egyértelmű, hogy az csinálja a házimunkát akinek van rá ideje, albérletben ki csinálná meg szerinted?

A pénz része pedig egy külön lapra tartozik, nincs köze az előbbiekhez, ha te akarod kezelni besétálsz egy bankba és csinálhatsz egy számlát majd arra utaltatod, ehhez senkinek a beleegyezése nem kell mivel nagykorú vagy.

Egyébként meg 4 órát dolgozol csak, az a 150 ezer Ft bevétel nem olyan vészes egy hónapban.

2020. nov. 29. 15:15
 27/31 anonim ***** válasza:
43%
Életképtelen gyökér sz@rdarab vagy, aki a betegségére fogja, hogy az alap házimunkát nem tudja elvégezni. Hálistenek az ilyenek örökre egyedül maradnak és szerencsére korán halnak. Az ilyeneket remélem elviszi a vírus.
2020. nov. 29. 15:36
 28/31 anonim ***** válasza:
89%

“albérletben ki csinálná meg szerinted?”

Hát az egészet ő. Vagy megeszi a kosz. Nem tudom, hogy képzeli.

2020. nov. 29. 15:38
 29/31 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem jó eséllyel örökölted a mentális problémát is.

A takarítással nincs gond, én 12 órás meló után is megcsinálom. Gondolom nem 50 kilós cementes zsákokat emelgetsz. Egy kis porszívózásba meg ne szakadj.

Ha nem tetszik, beszélj apáddal és költözz hozzá.

2020. nov. 29. 15:53
 30/31 anonim ***** válasza:
91%
Én azt tapasztaltam, hogy aki testi fogyatékos annak még többet kell tenni.Sokszor látok ilyen embereket hatalmas belső erővel, küzdelemmel. Őket tisztelem. 8-12 órákat dolgozok /én egészséges vagyok/ de van olyan kollégám, aki sánta, nem tudom miért, van olyan aki süketnéma stb. Amikor én már nyavajgok hogy jajj legyen már vége, ő mosolyog és viccelődik. Fáj mindene de nem foglalkozik vele. Kérdeztem hogy bírja. Azt mondta jó hogy itt lehet és hogy befogadták a kollégák, ugyanúgy beszélgetnek és viccelődnek vele.Ez ad erőt. Örül hogy úgy viselkednek vele mint bárkivel. És büszke arra hogy meg tuda csinálni azt amit bárki. Sőt élvezi. Nehéz rettenetesen nehéz de élvezi.
2020. nov. 29. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!