Mit tegyek a 84 éves apámmal, hogy kicsit lenyugodjon?
84 éves létére fizikailag teljesen jól van, aminek nagyon örülünk. Viszont pont emiatt nem is bírunk vele. Örökké jönne-menne, mindennap az szeretné, hogy vigyük el valahova. Fizikailag ugyan jól van, de azért eléggé lassú már, sokszor meg kell pihennie, hamar elfárad, ennek ellenére örökké csak menne csavarogni. Pláne a vírushelyzet közepén, hiába tiltom akkor is megy és stoppol, buszozik minden.
Azt várja, hogy csak vele foglalkozzunk, de egyébként mást otthon nem hajlandó csinálni, pl. takarítás ilyesmi, csak a csavargás, meg hogy unatkozik. Valahol meg is értem, de nem foroghat körülötte az élet, iskolás gyerekeink vannak, nem győzzük a feleségemmel.
Nem arról van szó, hogy nem kívánatos, szeretjük és látogatjuk rendszeresen, gondoskodunk róla.
Először is: ha már ilyen szívhez szóló szöveget írsz az elejére, hátha lelkiismeretfurdalásom is lesz, akkor talán azzal is tisztában lehetnél, hogy a család dolga azon kívül, hogy szeresse, az is, hogy vigyázzon rá. A vírus helyzet nem egy vicc, bocs, de ha már 84 évet megélt, nem szeretnénk, hogy lélegeztető gépen töltse majd az utolsó napjait, ahol nagy valószínűséggel még csak vele sem lehetünk. Hiába hord maszkot, ő már nem tud annyira figyelni a kézhigiéniára meg ilyesmire.
Persze az lenne a legjobb, ha heti 7 nap ott lennénk vele és tudom hogy ő is ezt akarná, de egyszerűen erre nincs időnk, energiánk a két gyerek mellett. És bocs, de ezért nem fogok lelkiismeretfurdalást érezni, mert ez az élet rendje, hogy a gyerekek új családot alapítanak. Hétköznap miután hazaesünk a munkából, gyerekekkel tanulunk, külön órák, stb, eljárunk sportolni, főzés, mosás takarítás, egyszerűen nincs időnk arra, hogy ott üljünk és hallgassuk. Az vesse ránk az első követ akinek van.. Vasárnapi ebédnél egyébként mindig itt van nálunk, beszélgetünk, hallgatjuk. Péntek/szombat este mi is örülünk a feleségemmel, ha egy kicsit megpihenhetünk, vagy a barátainkkal, gyerekeinkkel lehetünk. Szoktuk vinni programozni is, de érthető, hogy egy nyugdíjast nem az olyan aktív programok érdeklik, mint amiket a tíz éves gyerekeinkkel csinálunk, hogy kicsit lefárasszuk őket.
Köszönöm egyébként a válaszokat, mindenki véleményét elolvasom, de elsősorban tanácsért írtam ide, nem kioktatásért. Nem vagyunk tökéletesek, ennyit tudunk kihozni a helyzetből. A mama egyébként 10 éve halt meg, tehát azóta gondozzuk a papát.
Tudom, hogy van nálunk nehezebb helyzetben lévő családi is, mi legalább örülhetünk, hogy félig-meddig még önellátó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!