Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van más is aki a vírus kezdete...

Van más is aki a vírus kezdete óta nem találkozott a nagyszüleivel?

Figyelt kérdés

Március eleje óta nem láttam egyiküket sem, már nagyon hiányoznak. Főleg hogy amúgy sokkal jobb velük a kapcsolatom mint a közeli családtagjaimmal. Skype-olunk meg telefonálunk sokat, de olyan jó lennr személyesen is találkozni velük. Nagymamám például nagyon jól főz, tavaszi karantén alatt pedig én is megtanultam, papámat nagyon érdekli a fényképszerkesztés és azt tanítgattam neki, sokszor fotóztunk is együtt. Most meg a szülinapjukon is csak online tudtam felköszönteni őket a vírus miatt... Más is van hasonló helyzetben?

16L

2020. okt. 18. 10:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Tavasszal talán 3 hónapig én sem mertem menni, de nyáron, és még mindig igen, pedig krónikusan betegekről van szó. Ha nem mennék, hanem csak hagynám őket otthon üldögélni már több, mint fél éve (internet sincs bekötve), szerintem sokkal rosszabbul viselnék. Ettől függetlenül nagyon félek, hogy bajuk lesz, de boltban, bárhol, bárkitől elkaphatják...
2020. okt. 18. 14:34
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Biztos van. Én mondjuk nem láttam ilyet, plusz nálunk sem így van.

Konkrétan néha ŐK jöttek hozzánk pont úgy ahogy eddig mindig.

2020. okt. 18. 15:58
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Ugyanúgy megyek hozzájuk.
2020. okt. 18. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis hozzá, mert már az egyik él csak. Őt nem zavarja, engem sem. Kifejezetten igényli hogy látogassuk, látogatjuk is.
2020. okt. 18. 16:06
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

Azt miert kell masnak lepontozni, ha van egy velemenyem sztem hogyan latogathatna biztonsagosan a kerdezo a nagyszuleit (ami jobb mint ha sehogy se tehetne), meg leirom en NEM Latogathatom MERT BE VAN ZARVA?!

Vagy az lenne a nepszeru valasz, ha leirnam, hogy egy kereszteny egyhazi idosotthonba van, ahova minden szabaly ellenere en bemaszok kotelhagcson, dinamittal felrobbantom a kaput, noverkeket altatolovedekkel lelovom es korbepuszilom a nagyszulom, mert egyebekent neki es nekem is ez sokkal jobb lenne? 😀

Eleg erdekes ha valaki azt irja nem lathatja a nagyszulot az 50%, ha azt higy leizeli a virust es latogatja akkor 100%. Betegek itt sokan

2020. okt. 18. 16:35
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
ėn anyukåmat se baråtaimat 7 hónapja nem låtam mert messze lakunk 800 km egymåstol ės nem hiszem hogy idėn låthatom.
2020. okt. 18. 20:55
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyik nagymamám hónapokra bezárkózott tavasszal, ő jelenleg is nagyon be van tojva. Lassan 70 éves. Egyszer ősszel még önkéntes karanténba vonult pár napra, de úgy van vele, hogy hiába fél nagyon, az életnek folytatódnia kell. Annyit tesz, hogy a tanítványait (magántanár) online oktatja, és a tömeget lehetőség szerint kerüli.

Másik mamámat viszont nem nagyon érdekli. Ő már bőven 80+, s habár jó egészségnek örvend, valószínű végiggondolta, hogy mi lesz, ha ez lesz élete utolsó tavasza/nyara, úgyhogy továbbra is rendszeresen kijárkált, sétált, találkozott a rokonaival, barátnőivel stb...

Utóbbi hozzállás nekem szimpatikusabb sokkal, azért a nemzetközi szintű pánikkeltést érdemes fenntartásokkal kezelni.

F

2020. okt. 18. 21:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Ja, nagypapáim már rég nem élnek.

2020. okt. 18. 21:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mamám azt mondta, hogy nehogy már a vírus miatt ne találkozzunk, amikor mi vagyunk az egyetlen öröme az életben és ennyi erővel fel is akaszthatná magát. Szóval őt látogatjuk, de igyekszem fertőtleníteni, nem közel menni és mindig elcsalom sétálni a parkba.

A másik papámmal nem találkozom, ő bezárkózik ha a tévében azt hallja, hogy megint vírus van, a kertbe is maszkban megy ki.

2020. okt. 19. 12:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem csak egy nagyim van, 80 éves, egyedül él. Tavasszal nem látogattuk, nincs internete, csak telefonon beszéltünk. Elmondása szerint fizikailag nagyon legyengült attól, hogy nem mozdult ki, ezért nyár eleje óta rendszeresen megyünk és egy külső helyszínen találkozunk. Azzal próbáljuk védeni, hogy nem megyünk fel a lakásába. És ezzel a módszerrel legalább ő is sétál.
2020. okt. 19. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!