Van más is aki a vírus kezdete óta nem találkozott a nagyszüleivel?
Március eleje óta nem láttam egyiküket sem, már nagyon hiányoznak. Főleg hogy amúgy sokkal jobb velük a kapcsolatom mint a közeli családtagjaimmal. Skype-olunk meg telefonálunk sokat, de olyan jó lennr személyesen is találkozni velük. Nagymamám például nagyon jól főz, tavaszi karantén alatt pedig én is megtanultam, papámat nagyon érdekli a fényképszerkesztés és azt tanítgattam neki, sokszor fotóztunk is együtt. Most meg a szülinapjukon is csak online tudtam felköszönteni őket a vírus miatt... Más is van hasonló helyzetben?
16L
Biztos van. Én mondjuk nem láttam ilyet, plusz nálunk sem így van.
Konkrétan néha ŐK jöttek hozzánk pont úgy ahogy eddig mindig.
Azt miert kell masnak lepontozni, ha van egy velemenyem sztem hogyan latogathatna biztonsagosan a kerdezo a nagyszuleit (ami jobb mint ha sehogy se tehetne), meg leirom en NEM Latogathatom MERT BE VAN ZARVA?!
Vagy az lenne a nepszeru valasz, ha leirnam, hogy egy kereszteny egyhazi idosotthonba van, ahova minden szabaly ellenere en bemaszok kotelhagcson, dinamittal felrobbantom a kaput, noverkeket altatolovedekkel lelovom es korbepuszilom a nagyszulom, mert egyebekent neki es nekem is ez sokkal jobb lenne? 😀
Eleg erdekes ha valaki azt irja nem lathatja a nagyszulot az 50%, ha azt higy leizeli a virust es latogatja akkor 100%. Betegek itt sokan
Egyik nagymamám hónapokra bezárkózott tavasszal, ő jelenleg is nagyon be van tojva. Lassan 70 éves. Egyszer ősszel még önkéntes karanténba vonult pár napra, de úgy van vele, hogy hiába fél nagyon, az életnek folytatódnia kell. Annyit tesz, hogy a tanítványait (magántanár) online oktatja, és a tömeget lehetőség szerint kerüli.
Másik mamámat viszont nem nagyon érdekli. Ő már bőven 80+, s habár jó egészségnek örvend, valószínű végiggondolta, hogy mi lesz, ha ez lesz élete utolsó tavasza/nyara, úgyhogy továbbra is rendszeresen kijárkált, sétált, találkozott a rokonaival, barátnőivel stb...
Utóbbi hozzállás nekem szimpatikusabb sokkal, azért a nemzetközi szintű pánikkeltést érdemes fenntartásokkal kezelni.
F
Ja, nagypapáim már rég nem élnek.
Nekem mamám azt mondta, hogy nehogy már a vírus miatt ne találkozzunk, amikor mi vagyunk az egyetlen öröme az életben és ennyi erővel fel is akaszthatná magát. Szóval őt látogatjuk, de igyekszem fertőtleníteni, nem közel menni és mindig elcsalom sétálni a parkba.
A másik papámmal nem találkozom, ő bezárkózik ha a tévében azt hallja, hogy megint vírus van, a kertbe is maszkban megy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!