Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hány idős ember gondolkodik...

Hány idős ember gondolkodik még úgy, hogy házikedvenc helyett gyereket kellene "tartaniuk"?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim szólnak le minket, amiért van egy kutyánk és egy cicánk, pedig abból a pénzből egy gyerek is kijöhetnek.
2020. aug. 10. 15:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%
9-es, pont ezzel a felfogással van baj, hogy sok ember csak lokálisan bír gondolkozni és nem látja be a túlnépesedés mekkora probléma GLOBÁLISAN. EU jó, EU szép, EU kánaán. Aztán mi lesz majd ha a többi 3. világbeli 2 milliárd ember megindul, hogy ő is ilyen jó helyen szeretne élni mert ott elfogy a kaja és a víz? Ki állítja majd meg?
2020. aug. 10. 16:32
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Sosem titkoltam, hogy nem akarok gyereket. Viszont az állatokért mindig is odavoltam, úgyhogy vannak cicáink.

Nemrég egy ismerős kérdezte, hogy a macskák is olyanok mint a gyerekek, nem? Mondtam neki, ha olyanok lennének, nem lenne nekünk egy sem 😂

Amennyit mi macskákra költünk, abból más 2 gyereket lazán felnevel (vannak mentettek is).

2020. aug. 10. 17:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

11-es.

Szerintem nem lehet egy globális problémát egy olyan lokációra hárítani ami nem okozója a problémának.

Az hogy európa mondjuk hirtelen egy demográfiai zuhanást produkálna, nem javítana a globális problémákon... azaz nagyrészt ezek még csak nem is globális problémák, hanem területi gondok, amik a világ egészére kihatnak.

India, Afrika bizonyos területeinek túlnépesedése, kína gazdaság politikája és energia menedzsmentje, ezek mind mind lokális problémák, amiért értelmetlen lenne egy olyan terület népességét híbáztatni, akik nem részei a problémának.

Japánt az iszonyat alacsony születési rátával hibáztathatjuk a túlnépesedésért?

Felelős érte?

Nem.

Európa ahol egy bőven fenntartható szinten stagnál a népesség?

Nem.

Sőtt messzebb megyek, azok az országok, akik aktívan résztvesznek a túlnépesedésben sem hibáztathatók, hisz semmiféle ésszerű lehetőség nincs a túlszaporodás megfékezésére.

Kína ezzel szemben hibás, hisz nem technikai okai vannak a károsságuknak, csak egyszerűen szarnak bele a fenntartható energiatermelésbe.

Felvetettél egy kérdést:

Mi lesz majd ha a többi 3. világbeli 2 milliárd ember megindul, hogy ő is ilyen jó helyen szeretne élni mert ott elfogy a kaja és a víz? Ki állítja majd meg?

Jó kérdés, ha még ezt a kellemes népsűrűséget sem akarjuk fenntartani, mégis mi állítja meg majd azokat a népeket akik túlszaporodtak, hogy ne telepedjenek le itt, ha már úgyis alig van itt valaki, és kezdenék itt is el a túlszaporodást?

Az egyetlen visszatartó erő, hogy itt van egy kultúra, ami jól működik, és aminek vannak határai amit ha kell, meg tud védeni.

2020. aug. 10. 17:31
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy a klímaváltozás miatt aggódok elég nagy öngólt rúgnak az kisallattartassal... Állítólag nagyon nagy az ökológiai lábnyoma az ilyen kiskedvenceknek.

Persze nem kell helyette gyereket vállalni sem! Ez szerintem is magánügy.

2020. aug. 10. 19:41
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

Aki gyereket akar, azt piszkosul nem érdekli a túlnépesedés, vagy az ökológiai lábnyom. Ezek miatt nem fog lemondani róla.

Mint ahogy ha valaki nem akar, semmilyen ideológiával nem lehet rábeszélni egy rakat gyerekre. Még egyre sem.

2020. aug. 10. 19:48
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
15 ez így van! De azért az ember az ember a kutya meg állat.
2020. aug. 10. 19:50
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Ez mindig a fiatalok döntése kell hogy legyen. A nagyszülő konzervatív, jót akar, számára /generációs különbség/természetes,hogy házasság+gyerek legyen.

Viszont a túlzásoktól én is rosszul vagyok, pl. amikor valaki gügyög a kutyájának/macskájának és anyucinak nevezi nekik magát.

2020. aug. 10. 19:51
 18/19 anonim ***** válasza:
69%

Fiatal vagyok, még nem vagyok 40. A tesómnak nincs gyereke, ellenben van egy kutyája. Amolyan gyerekpótlék, mert a pasija nem akar még gyereket. Nőként írom, hogy szörnyű. Tényleg úgy bánik vele, mint egy gyerekkel. Babakocsiban tologatja. Pár órára sem lehet a kutyát egyedül hagyni. Inkább váltott műszakban van a barátjával, hogy mindig legyen valaki, aki a kutyával van.

Sajnos az egyik családtagunk allergiás a kutyaszőrre. A legtöbb családi összejövetelre nem jön el a tesóm, mert nem hozhatja el a kutyát az allergiás családtag miatt.

Nem jön velünk nyaralni, mert nem hozhatja a kutyát. A legutóbb az egyik rokonunk esküvőjét hagyta ki, mert nem hozhatta a kutyáját.

Azt hiszem, már ez sem normális.

2020. aug. 10. 22:12
 19/19 anonim ***** válasza:
68%

18-as, a te tesód pszichés beteg, ez egyértelmű. De nem kell úgy tenni egyeseknek, mintha ez lenne az átlag. Mert ez itt a baj.

Egyébként ha már jajj, ökológiai lábnyoma az állatoknak, nos, egy átlagos házikedvenc (óriásteknőst azért elég kevesen tartanak) hol él 70-80 évig, mint egy ember? Ez nem érv.

Azzal értek egyet, aki szerint mindenki hagyja békén a másikat. A gyereket vállalóba is szánalmas beleültetni a “te nyírod ki a bolygót, dögölj meg inkább és ne szaporodj, így is túl sokan vagyunk” hozzáállást (aki ilyeneket gondol, végezzen saját magával első körben) meg az állattartóba is, hogy “fuj, szellemi fogyatékos vagy, hogy állattal akarod pótolni a gyereket, elvégre BIZTOSAN arra vágysz valóban, ÉN tudom”.

Miért nem lehet leszállni a másik magánéletéről?

2020. aug. 10. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!