Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy kezeljem ezt a helyzetet...

Hogy kezeljem ezt a helyzetet a nagszülőkkel?

Figyelt kérdés
Nagymamám szokott vigyázni a lányomra, ami mindenkinek jó, ő is igényli, szóval nem "rásózom" a gyereket, viszont előfordul, hogy az étkezéssel kapcsolatosan felülbírálja a döntésemet, mondván, hogy 40 éve se volt a gyerekeknek bajuk ha fél évesen rántottgombát ettek. A lányomnak pl. fáj a hasa a gombától, és nagyon nehezen értette meg, hogy bár már 3 éves, de ne adjon neki. Hogyan lehetne normálisan, nem vitatkozva a tudtára hozni, hogy nem biztos hogy jó a gyereknek az, amit ő adna, vagy legalább fogadja el a döntésemet, ha én valamit nem akarok neki adni, akkor azt ő se adja?

2020. jún. 12. 22:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
mond hogy a mostani tojásokban méreganyagok vannak a környezetszennyezés
2020. jún. 17. 01:49
 12/13 anonim ***** válasza:
79%
A baj az, hogy nagymama a szocializmusban nőtt fel, és az akkori mentalitás gyökerezik a fejében. Ezért persze nem okolható, anno mindenkibe rendesen beleverték a "régen így volt, most is így lesz" hozzáállást. Sajnos nagyon kevés a kivétel a posztkomcsi országok nyugdíjas társadalmában. Saját nagyimon is látom, hogy hiába mondok én neki fejből egy szuper receptet, ő nem fogja úgy megsütni, mert a recepteskönyv mást ír. Sokak fejében egyszerűen nincs igény a fejlődésre...
2020. jún. 17. 13:44
 13/13 anonim ***** válasza:
73%
Szia, én picit extrémebb eset vagyok vegánként, de nekem nagymamáknál az vált be, ha pontos rendelést adok le. Például elmondom, hogy "annyira finom volt az a borsó főzelék! Jajj de régen ettem egy jó grízes tésztát". Így ők se arra koncentrálnak hogy mit nem eszem, hanem arra, hogy milyen jót eszem :)
2020. jún. 18. 07:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!