Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért csodálkozik anyukám,...

Miért csodálkozik anyukám, higy nem ragaszkodik hozzá a kislányom?

Figyelt kérdés
Amióta megszületett nem igazán játszott vele sokat, ha ott voltunk is, mindig mással törődött, csinálta a dolgát. Szereti az unokáját, de nem olyan típus, aki ha ott van az unoka, csak ő létezik. Ezekutan miért csodálkozik, ha nem igazán ragaszkodik hozzá a kislányom? Nálatok hogy működik? Később még azért változhat ez?
2020. ápr. 30. 09:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy újfajta módi, hogy a gyerekeket szórakoztatni kell, mert különben unatkoznak. Nálunk sem volt szokás, mégis feltaláltuk magunkat. A nagymamákat nem annak alapján szerettük, vagy nem szerettük, hogy játszottak e velünk.
2020. ápr. 30. 11:53
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Hozzád ragaszkodik?
2020. ápr. 30. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Nekem az egyik nagymamám sokat bújócskázott, babázott velünk, a másikkal mégis jobban megtaláltam a közös hangot, pedig nem volt egy babusgatós, gügyögős típus, ő nem olyan módon szeretett. Azt hiszem, jobban hasonlított a lelkünk. Nálam nem a "foglalkozástól" függött.
2020. ápr. 30. 12:01
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Húgomnak a kislánya ugyanígy van. Anya és én is születése óta részt veszünk a gyerek életében, sokat találkozunk és sokat vigyáz anya a keresztlányomra, hogy ha éppen valami dolguk van húgoméknak. Húgom anyósát is nagyon szereti a gyerek, de anyához sokkal jobban ragaszkodik, mondjuk anya közelebb is lakik tesómékhoz, szerintem minden nap találkoznak.

Én értem, hogy mit mond az első válaszoló, mert nálunk is így volt. Adott volt a lehetőség, hogy esetleg mi fürdessünk vagy ott legyünk a fürdésnél, sokszor én raktam tisztába a keresztlányomat, sokat játszom vele, hogy anya és apa is, tanítom, tehát tényleg részt veszünk a kicsi életébe és jobban is ragaszkodik hozzánk, mint a sógorom szüleihez/rokonaihoz, akik szintén nagyon kedvesek és aranyosak, de kevesebb időt töltenek a gyerekkel. Szóval szerintem minél többet foglalkozol a gyerekkel és tényleg odafigyelsz rá, annál jobban kialakul ez a ragaszkodás.

26N

2020. ápr. 30. 12:24
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

"Ez egy újfajta módi, hogy a gyerekeket szórakoztatni kell, mert különben unatkoznak."

Na igen. A minap is egy anyuka teljesen kétségbe volt esve, hogy, milyen játékokat találjon ki, mert holnap két gyerek jön látogatóba az övéhez.

Hát én ettől teljesen kiakadtam. Hozzánk naponta átjöttek a szomszéd gyerekek, de nem én találtam ki, mit játsszanak, megoldották ők maguk. Úgy elgondolom, ha beleszóltam volna, hamar kiürült volna a kert.

2020. ápr. 30. 13:58
 16/20 anonim ***** válasza:
32%

"Hát a nagyszülő nem is kell hogy a felsorolt dolgokat csinálja. Nyilván képes rá, de nem ah ő dolga."

Akkor ne sértődjön be, amiért nem bízzák rá 10 órára. Mert aki fél napig gondoskodni akar egy csecsemőről, annak igenis dolga, hogy tudjon pelenkázni.

2020. máj. 1. 17:38
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Itt szerintem van egy-két félreértés. Az első nem azt mondta hogy ezeket kell csinálni. És igen, aki fél napig vigyázni akár egy csecsemőre annak tudnia kell mondjuk pelenkázni és etetni. De általában akkor hagyják a nagyszülőnél a gyereket amikor az már nagyobb, ezért ezekre akkor már nincs szükség. A kérdező mondjuk nem mondott ilyet.

Nem derült ki hogy hány éves a gyerek, de az anyukád hozzáállása megváltozhat ha a gyerek már beszél. Akkor már szóban is le tudja majd kötni. Ha szereti a gyerek tudni fogja akkor is ha nem játszik vele. Szerintem még változhat a dolog.

Mi a nagyszülőkhöz csak nyaralni jártunk, de nem igazán emlékszem hogy játszottak volna velünk. Akkor azért más volt mint ma mikor ha nincs tv vagy számítógép akkor a gyerekek már unatkoznak. Nekünk nem volt, ezért tudtuk hogyan foglaljuk le magunkat. Viszont emlékszek rá hogy miket sütött, a kedvencünk volt a reggeli, és sokat kártyáztunk. Szerettem őket pedig ritkán találkoztunk. A másik nagymamámmal gyakrabban találkoztunk, de nem szeretett minket, mi se szerettük őt.

2020. máj. 1. 22:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

16!

Ha fel napra vendégségbe jön hozzám a gyerekem a csecsemő unokámmal, akkor nem az én dolgom az etetése, pelenkázása, fürdetése. Ha ram bízzak x időre- légyen ez egy óra, vagy 10- akkor egyértelműen etetni fogom, ha éhes, cserélem a pelenkát, ha tele van, és megfürdetem, ha arra van szükség. De ezek egyike se az én dolgom, amíg ők nálam vendégek.

2020. máj. 2. 07:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Pedig egyértelműen fogalmazott. Egyértelműen nem arról volt szó hogyha vendégségben vannak. Hanem arról, hogyha rá van bízva a baba fél napra. Egyről beszéltek, csak nem értitek egymást 🙂
2020. máj. 2. 11:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

19!

Az eredeti komment, amire reagáltam ez volt: "Szívesen játszanak az unokájukkal, de hiába ajánlottuk fel, nem etették, nem tették tisztába, nem vettek részt fürdésben, fektetésben. " Ez továbbra se a nagyszülő dolga, sőt, kb 99%ban anyuka mint az anyatigris ugrik az ilyenre, merthát az ő gyereke. A hozzászóló simán rábízhatta volna a gyereket arra a 10 órára, ugyanúgy ellátta volna a kifogásolt nagyszülő, mint a másik, bébiszitternek használt

2020. máj. 2. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!