Nagyapám szeretne öregek otthonába menni. Hogy megy ez? Mennyit kell fizetni?
Szerintem felesleges szétszedni a kérdezőt, mert abban igaza van, hogy a százalékos rendszer felettébb igazságtalan megoldás. Ebben a rendszerben ha valakinek 100ezer a nyugdíja jóval kevesebbet fizet mint akinek 350ezer, én megértem, ha ez őt bántja, még akkor is ha nem az ő pénze. Úgy tudom viszont már nem mindenhol csinálják ezt, több helyen fix. összegeket kérnek havonta, az egy jóval igazságosabb rendszer. Beugró szempontjából is van sokféle, valahol milliókat kérnek valahol meg semmit, mondjuk ez inkább az állami férőhelyes otthonra jellemző, ami nem hinném, hogy sokak vágyálma. Ott ugyanis 2-3 ágyas szobák vannak, személyes holmi meg annyi ami egy szekrényben elfér. Tisztára mint egy koli, csak az ember élete végén már tutira nem ezt szeretné.
Kérdező a papád szerencsés mert tényleg jó a nyugdíja, ennyiért már egy tisztességes helyre is felveszik. Mindenképpen alaposan körbe kell nézni, mert ha nem jön be kitáncolni már nehezebb belőle, főleg ha a beugróhoz a házat adja el valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!