Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám szeretne öregek...

Nagyapám szeretne öregek otthonába menni. Hogy megy ez? Mennyit kell fizetni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam a nyugdíj x %-a de mindegy mennyi a nyugdíj?
2019. szept. 14. 18:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt írtad, hogy a papa a nap huszonnégy órájában ápolásra szorul, hanem hogy azért akar otthonba menni,mert társaságra vágyik. Ilyen esetben én megpróbálkoznêk különböző szeretet szolgálatokkal,akik mindennap kimennének pár órára a papához.beszélgetnének vele,ês egy közben valamennyi házimunkát elvégeznének helyette. Persze jó lenne tudni a papa korát,és állapotát,de ha csak annyi a gond,hogy neki társaság kell,ahhoz nem szükséges napi 24 órás felügyelet.
2019. szept. 15. 00:05
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges szétszedni a kérdezőt, mert abban igaza van, hogy a százalékos rendszer felettébb igazságtalan megoldás. Ebben a rendszerben ha valakinek 100ezer a nyugdíja jóval kevesebbet fizet mint akinek 350ezer, én megértem, ha ez őt bántja, még akkor is ha nem az ő pénze. Úgy tudom viszont már nem mindenhol csinálják ezt, több helyen fix. összegeket kérnek havonta, az egy jóval igazságosabb rendszer. Beugró szempontjából is van sokféle, valahol milliókat kérnek valahol meg semmit, mondjuk ez inkább az állami férőhelyes otthonra jellemző, ami nem hinném, hogy sokak vágyálma. Ott ugyanis 2-3 ágyas szobák vannak, személyes holmi meg annyi ami egy szekrényben elfér. Tisztára mint egy koli, csak az ember élete végén már tutira nem ezt szeretné.

Kérdező a papád szerencsés mert tényleg jó a nyugdíja, ennyiért már egy tisztességes helyre is felveszik. Mindenképpen alaposan körbe kell nézni, mert ha nem jön be kitáncolni már nehezebb belőle, főleg ha a beugróhoz a házat adja el valaki.

2019. szept. 15. 01:44
 23/25 A kérdező kommentje:
84 éves nagyon jókedvű, eltudja látni magát 2 szintes családi házban lakik, sajnos mióta édesanyám meghalt nagyon magányos, talán ez az én hibám is de nem tudok haza költözni már itt van az életem
2019. szept. 15. 07:05
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, egyrészt, nagyon nagy neki a ház, másrészt tényleg nincs társasága. Őszintén azt gondolom hogy nem feltétlen gondozónői társaságra vágyik. Vannak olyan otthonok ahol egy minigarzon félét lehet venni és nem koliszerű. Mivel van időtök remélhetőleg (úgy értem egészségileg jo állapotban van) ilyet kéne keresni. Lehetöleg a településen, hogy a korábbi személyes kapcsolatait is megtarthassa, gondolom vannak barátai v távolabbi rokonai.
2019. szept. 15. 07:22
 25/25 A kérdező kommentje:
Régi bányász társát egy éve elveszitette és azóta úgy érzem nem találja a helyét. Van még egy gyereke de ő is külföldön él. Meg fontolunk sok mindent hátha sikerül valami jót kitalálni számára. Köszönöm az értelmes hozzászólásokat
2019. szept. 15. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!