Nagyapám szeretne öregek otthonába menni. Hogy megy ez? Mennyit kell fizetni?
"Mert akkor neked nem mindegy, hogy a nyugdíjából mennyi megy az otthonnak?"
Ezt a kérdést te komolyan feltetted?
11-es,ezt én sem értem.
Akinek ilyen magas nyugdíja van,az simán bérelhet házhoz járó vagy bentlakásos ápolót.
Én biztosan nem aludnék több emberrel egy szobában,ha nem muszáj.
Utolsó!Akinek ilyen magas a nyugdíja,biztosan van egyéb vagyon is a nyugdíjon kívül.
Nekem volt rokonom,aki így ápolt beteget,és kevesebb volt az illető nyugdíja,amit itt említettek.
13-as, elsőre szerintem mindenki így gondolja, de nekem van ismerősöm, aki házhoz jár.
Eleve nagyon nehéz ápolót találni még házi gondozásra is, főleg férfit.
Márpedig férfi mellé egy gyenge nő nem észszerű, mert ha fekvőbeteg és forgatni, fürdetni, emelni kell, akkor ott egy nő ereje nem elég.
Ezek nincsenek bejelentve, és elég magas óradíjjal számolnak.
Mármint akiknek van eü. végzettsége.
Sokan csak hirdetik magukat, hogy bármit elvállalnak, de amúgy nem értenek hozzá.
Ha már fizetek valakinek egy beteg ember ápolásáért, akkor szeretném, ha tudná, melyik gyógyszer mire való, és mikor kell mentőt hívni. Vagy tudjon pl. újreéleszteni.
Ahogy írták előttem, ez váltásban legalább 3 ember, nem is fogsz találni és nem fogod tudni összehangolni, és már bőven 350 ezer felett lennél havonta, és abban még a rezsi benne sincs, csak 3 ember bére.
És a pénzen túl: ha jelentkezik is valaki: biztos, hogy megbízol benne, és odaadod neki a lakáskulcsot?
Bármikor meglophatja az öreget, és sosem látod többé.
Nagyon nehéz idős emberről gondoskodni, de ezt csak az tudja igazán, aki benne van.
Szerintem vannak olyan helyek is, ahol kis picike apartmanokban vannak az öregek, és van valami közös tér, ebédlő meg társalgó, de ez biztos nem 70 meg 120 ezer, meg az ilyen helyekre várólista van.
De tényleg utána kell járni, még akár szerencsésen is alakulhat a dolog.
" Ez a rezsivel, kajával, gyógyszerekkel együtt jóval több havonta mint ez a (tényleg magas) nyugdíj."
Nem tudhatjuk,hogy mekkora lakásban lakik.
Ha nagy lakás,simán eladható,felesleges fenntartani a nagy rezsi miatt.
Ha meg jó helyen van,akkor simán vehet ugyanakkorát fele áron is mondjuk vidéken és bőven marad pénze megfizetni egy bentlakásos nővért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!