A volt feleségem elrontja a gyerekeinket. Mit tehetek ellene?
Figyelt kérdés
A feleségemmel lassan 10 éve váltunk el, van 3 lányunk, akik vele maradtak a vàlás után. 25, 23 és 21 évesek, a 2 nagyobb dolgozik, a kicsi még tanul. A nevelésük teljesen el lett rontva. A nagyobbik és a középső úgy szórja a pénzét, ahogy akarja, még egy jelképes összeggel sem kell beszállniuk a költségekbe, de ugyanúgy esznek,hasznàlnak mindent a háztartásban. Na nem mintha sajnálnám tőlük, de így nem tanulnak semmit az életről,a pénz beosztásról vagy egy háztartás vezetéséről, amire lányok lévén pedig nagy szükségük lenne. Ráadásul nem az önálló èletükre spórolnak, hanem elverik felesleges és drága dolgokra,bulikra,nyakló nélkül shoppingolnak, ruhák(kirívó ruhák),cipők, ékszerek,szolárimtól kezdve minden butaságra. A kicsi is hasonlóan elszórja az ösztöndíjait, és ugyanúgy megkapja a drága cuccokat. A feleségemnek pedig ezzel semmi baja,még biztatja is őket,hogy költekezzenek,érezzék jól magukat,nem hajlandó és nekem sem engedi hogy jobban fegyelmezzem őket. Ráadásul hisztisek lettek, ha valami nem úgy van ahogy akarják jelenetet rendeznek, nem lehet velük beszélni olyankor,nem hallgatnak senkire. De persze ha az anyjukon múlik akkor minden úgy van ahogy ők akarják. Lenézik az egyszerű embereket, néha úgy érzem engem is(visszabeszélnek,gúnyolódnak), de a szüleimet biztosan,mert már szóva tették,szóval semmi erkölcsi értéket nem adott át nekik. Folyamatosan buliznak,pasiznak,szabad kezet kaptak, akkor rendeznek otthon házibulikat amikor akarnak és azt csinálnak közben amit akarnak, ihatnak, pasikat hordhatnak haza, bármit.A kissebbik lányunknak azt is megengedte,hogy összejöjjön egy arab gyerekkel,csak a "szerencsén" múlott hogy hamar lecserélte másik pasira. A nagyobbiknak van egy viszonylag komoly barátja,mégsem változtat semmit az életvitelén,z anyja sem ösztönzi rá, pedig így mi lesz vele ha férjhez megy? A volt feleségem meg büszke rájuk is meg magára is , amiért "mindent " megad nekik. Tudom, hogy jóformàn késő, de változni sosem késő, és a jövőjükről van szó.2019. júl. 9. 08:12
11/33 A kérdező kommentje:
Már miért lenne UGYANÚGY az én hibám is?? Nem én neveltem őket 10 évig,nem az én befolyásom alatt voltak, nem az én szabályaim szerint játszottak. Szerinted ki/mi van nagyobb hatással egy gyerekre, az a közeg amiben kamaszkorától kezdve mindennap él, vagy amit minden vasàrnap vagy minden 2.vasárnap 1-2 óra hosszára mondanak neki/tapasztal? Pláne hogy miután letelt az 1-2 óra valaki minden ugyanúgy megy tovább? Ha együtt működött volna velem a feleségem nem tartanánk itt, de ő direkt is ellenem hangolta/hangolja őket. Gyerektartást meg már rég nem kapnak, azért pedig bocsáss meg,hogy annak idején megfizettem azt amit a törvény előírt...És attól hogy akkoriban fizettem gyerektartást még megregulázhatnà őket jobban, állíthatna fel nekik szabályokat.
2019. júl. 9. 09:41
12/33 A kérdező kommentje:
De igen, szellemi munkát végeznek mindhárman. A saját fizetésüket szórják el a lányaim, az övéből meg élnek.
2019. júl. 9. 09:49
13/33 anonim válasza:
Ha az elmúlt 10 évben nagy ívben tettél rá, mondván nem te neveled őket, akkor a felnőtt gyerekeidet ne akard már megregulázni. Ha nekik így megfelel, ezt szokták meg, akkor màr késő.
14/33 anonim válasza:
Ez a kamu kérdés már volt párszor. Háztartás vezetése lol. Ez valamelyik örökszűz lesz, aki így éli ki magát. Lehet lepontozni, de annyira üvölt a megfogalmazásról, a nőkről való tipikus hímsovin sztereotipiákról, hogy egyik ilyen srác írta.
15/33 anonim válasza:
61% pont ez a lényeg, hogy nem foglalkozott velük 😀😀😀
16/33 anonim válasza:
Legalább a legidősebb lány nevelésébe még aktívan beleszólhattál volna. 15 éves volt, amikor elváltatok. Addigra már elkezd kialakulni a pénzügyi kultúra.
Arra meg gondolom senki nem kötelezett, hogy olyan messzire költözz.
17/33 anonim válasza:
"A kicsi még tanul", később "szellemi munkát végeznek mindhárman". Hogy is van ez?
18/33 anonim válasza:
“A saját fizetésüket szórják el a lányaim,”
A saját fizetését mindenki arra szórja el, amire akarja.
19/33 anonim válasza:
Ha te nem fizetsz nekik már semmit, akkor milyen jogon akarsz beleszólni 4 felnőtt ( exed+ 3 lányod) életvitelébe? Semmi közöd hozzá mire szórják a saját pénzüket. Nevelni 18 éves korukig kellett volna őket.
20/33 A kérdező kommentje:
Olyan jogon hogy az egész èletükre kihatással lesznek azok a normàk amiket most tanulnak. Egyedül nem fognak tudni talpon maradni az életben, ha úgy mennek ki,hogy addig az teljes fizetésüket elverték. Meg nem fognak tudni érvényesülni ha mindent hisztivel reagálnak le.
Az előző kommentelőnek meg: tekintve hogy 4-en vannak, 3-an, a volt feleségem,a nagyobbik és a középső lányom dolgozik, a kissebbik meg tanul.
2019. júl. 9. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!