Mit csináljak, ha a szüleim alkoholisták?
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni (tanácsot).
A szüleim nagyon sokat isznak, apámat amióta mütőtték és most kiderült, hogy a szive is rossz nagyon sokat elkezdett inni. Anyu meg a másik fele, mindig tesomra hivatkozik.pl tesom miatt nem tud elmenni boltba, tesom miatt nem megy dolgozni stb.. Anyu már szinte ki se mozdul a házból. Van egy báttyám, aki szellemileg fogyatékos, ő is ezt mind látja és sokszor látom, hogy őt is feldulja/megijed. Régen nagyon mások voltak, normális család voltunk, nem álltunk ennyire szarul anyagilag, mint most. Legtöbbszőr azt hallom, hogy nincs erre meg arra pénz. Magamba ilyenkor felszoktam tenni ezt a kérdés, hogy még is miből lett akkor véve a pálinka vagy a bor?!
A lényeg, hogy már megkérdeztem tölük párszor “mire jo az, hogy isztok” erre csak annyi volt a válasz, hogy szar az élet.
Nehéz velük, sokszor kiabálnak, csapkodnak, veszekednek egymással vagy ép velem. Nem tudok egyszerűen elköltőzni, mert attol félek, hogy baj lesz.
Nagyon szeretem őket és elvesziteni nem akarom egyiket se, csak normálisan szeretnék élni, mint régen. Ha ép a pároméknál vagyok már félek a telefon csörgéstől, elaludni nem tudok nyugodtan.
Direkt nem mentem vissza érettségire, hogy tudjam őket pénzzel segíteni. Az ösztöndíjamból mindig otthonra vásároltam. Nem birom már, nem tudom, hogy mit tegyek, hogy kimászanak ebből a gusztustalan életmódból. Néha ugy érzem, hogy kezdek már leépülni, másokon vezetem le feszültségem (Nem direkt), de még csak 18 vagyok előttem van még az egész élet, én is szeretnék kimenni külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy megalapitsam a jövőmet, vagy akár nyaralni menni, de nem merek. Valaki tud nekem valami tanácsott adni, hogy mit tudnék csinálni velük, hogy olyanok legyenek mint rég?
"Direkt nem mentem vissza érettségire" Ez nagy hülyeség.
"hogy tudjam őket pénzzel segíteni" Akkor tudod, ha jól kereső munkád van. Most a villanyszerelés, kőművesség is az, de jöhet olyan idő, amikor csak érettségivel tudsz továbblépni képzésben/munkában, hogy aztán elköltözhess.
"Az ösztöndíjamból mindig otthonra vásároltam." A képzésedre fordítsd, mert akkor jobb leszel a "szakmádban", jobban keresel majd.
"szeretnék kimenni külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy megalapitsam a jövőmet, vagy akár nyaralni menni, de nem merek" Menned kell, akkor tudsz majd sokat segíteni a szüleiden vagy a tesódon anyagilag. Ha most beáldozod magadat azzal a kiss segítséggel, amit most nyújtani tudsz, azzal elégeted a jövő lehetőségeit.
Köszönőm szépen a válaszokat!
Sajnos a tesom nem tud elmenni dolgozni, menni se tud segitség nélkül, a beszédjét is csak az érti meg aki többet van vele.
Gondolkoztam már én is ezen az elvonon sokszor, de félek, hogy csak veszekedés lenne miatta.
Amikor szóba hozom az alkoholt : veszekedés van , semmi közöm hozzá, mindig csak parancsolgatni akarok. Ezeket kapom.
Mielőtt nem volt párom addig én vágtam a fát, én hordtam, én pakoltam csak az udvarba, én adok a kutyáknak ennivalót/innivalót mindig, ha nem vinnék nekik semmit már rég elpusztultak volna, de mindegy is ezek lényegtelen dolgok. A lényeg az, hogy megprobálkozok családsegítőkkel beszélni és köszönőm a tanácsokat mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!