Apukám olyan 5-6 évvel ezelőtt egy fiatalos, sportos alkatú ember volt, mindent megcsinált a háznál, ő volt a példaképem. Olyan jó 4 évvel ezelőtt elkezdett itthon inni, de nem sokat. Mostanában ez már elég sokat iszik, ahhoz képest amennyit régen. Ő nem az erőszakos fajta, úgyhogy nem bánt minket, csak egyszerűen már unalmas, hogy alig látom józanon. Néha vannak olyan napok ahol azt mondja, hogy ő abbahagyja az ivást, de 2-3 nap után már megint belekezd. Mit tehetnék?
Nem tudta feltalálni magát, ezzel próbálta elnyomni a kielégítelen(nek hitt) szükségletei iránti vágyakozást. Vagy történt valami trauma. Lehet ez akár az öregedés is.
Szóval valami menekülés féleség lehetett neki ez a valóságból.
És most ott tartunk, hogy masszív függő. Magát is becsapja. Először kéne találnia valami motivációt, ami megváltoztatja az élethez való hozzáállását. Addig semmi sem fogja rendbehozni őt.
2019. jún. 29. 22:38
2/10 anonim válasza:
Ha volt a családban valami krízishelyzet korábban, valószínűleg az váltotta ki.
2019. jún. 29. 22:54
3/10 A kérdező kommentje:
Valóban volt. Azt inkább nem irom le hogy mi ha nem gond, de volt, és ezzel tisztában vagyok hogy az válthatta ki, mivel azóta iszik. Nem tudom hogy térithetném jó útra.
2019. jún. 29. 22:56
4/10 anonim válasza:
Nekem csak ezt mondja: azért iszok, mert igy bírom elviselni anyádat.
Anyu hozzá se szól csak annyit hogy kész a kaja meg fejezze be a sörözést ha szeretné látni a gyerekeit felnőni. Abba hagyta 1 hónapig (február) de egy születésnapon ujra elkezdte és azóta iszik munka után vagy szabadnapjaiban. +én vezettem akkor haza mert úgy leitta magát.
2019. jún. 29. 23:03
5/10 A kérdező kommentje:
Nekem is már annyira eldurvult a helyzet hogy a munkahelyén is iszik.. Persze nem mindig, csak néhány alkalommal, példaul tegnap.
2019. jún. 29. 23:06
6/10 anonim válasza:
Az rossz. Kirúgták érte?
2019. jún. 29. 23:10
7/10 anonim válasza:
Szerintem, ülj le vele, s kérdezd meg.
2019. jún. 30. 06:26
8/10 anonim válasza:
Szenvedélybetegségnek hívják az alkohol, nikotin, drog, gyógyszer, játék, stb függést. A beteg (mert bizony beteg az illető) külső segítség nélkül nagyon nehezen tud változtatni ezen. Mindig lesz magyarázat, hogy miért kell mégis folytatnia, bár rendszeresen megigéri, hogy abbahagyja. Nehéz helyzet, szakember (háziorvos?) segítségét kellene kérni.
2019. jún. 30. 10:53
9/10 anonim válasza:
Azért sis ihat, mert otthon valami nem jó. Anyukádat is megkérdezheted. Lehet, hogy mindig beleköt apukádba. Ha kint van azért, ha bent van azért. Így az öreged inkább iszik..
2019. jún. 30. 11:01
10/10 anonim válasza:
Azért iszik, mert alkoholista. Ha nem tudnád, van ilyen függőség. És csak az alkohol váltja ki. Sem krízis, sem más nem tudja. Csak az kezdi el, aki akarja. Mint minden más függőséget. Ki kell tenni a szűrét, és opciókat ajánlani neki. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!