Miért az öcsémet b*sztatják a szüleim, mikor rám haragszanak?
Az öcsém érettségire kapott tőlem egy autót, ami elég drága, ezért a kertben kellene tárolni. Viszont a kocsi elég lapos építésű, ezért beleakad a kertkapu aljába. Megkértem a szüleimet, hogy engedjék lebetonozni a bejárat előtt és mögött pár négyzetmétert, hogy be lehessen hajtani, bele is egyeztek, de az időpont sose jó nekik, pedig még a szakembert is elintéztem. Az öcsém valószínűleg ősztől elég sokat fog vezetni, kellenének neki a kilométerek. Persze apu vagy anyu kocsiját nem kapja meg...
A másik, hogy még a gimi elején kikötötték a szüleim, hogy nyáron nem kap zsebpénzt, ha szórakozni akar, akkor menjen el dolgozni. Erre azt mondtam, hogy ha kitűnő lesz, akkor fizetek mindent, inkább szórakozzon. Az ősök, ha nehezen, de rábólintottak.
Most viszont kikötötték, hogy ha ott akar lakni, akkor dolgoznia kell és kész.
Szegény öcsém széttanulta magát, 96%-os lett az érettségi átlaga két emelt szintűvel, lett két felsőfokúja, 476 pontja van, és mivel valószínűleg felveszik egyetemre, ezért megérdemli a pihenést, de a szüleim mégis elküldik dolgozni?
Csak én látom úgy, hogy ahányszor beleavatkozom az öcsém nevelésébe, akkor rajta csattan az ostor?
Ha igen, akkor miért csinálják ezt a szüleim?
Én ennyi idősen, már befejeztem az egyetemet, és már dolgoztam. A pénz megvan a tanulásához.
Nem féltem az öcsém, hanem azt akarom, hogy pihenjen, szórakozzon.
Öcséd 20 éves, hogy fejezted te be ennyi idősen az egyetemet?
Én hasonlóan voltam az eredményekkel, mint öcséd. A szüleimnek eszükbe sem jutott dolgozni küldeni, sőt szerintem ellenezték volna.
Én azt mondom, dolgozzon az öcséd valamennyit, de kizárólag tapasztalatszerzési célzattal. Az anyagiak rendben vannak, nem kényszerül rá. Nekem hiányzott diploma után az, hogy legyen valami fogalmam arról, milyen egy munkahely. Igazi nagy pofáraesés volt. Ezen nem segített se a kitüntetéses diploma, se a köztársasági ösztöndíj. Ha van némi munkatapasztalatom, az jó lett volna.
Voltam 3 hét gyakorlaton egy bankban, ahol semmit nem csináltunk csak halálra untuk magunkat, mégis többet tanultam azalatt a 3 hét alatt banküzemtanból, mint egy félév alatt az ugyanilyen nevű tantárgyból.
Egy közgazdász
Hát igen, így termelődik újra a felső tízezer.
A gyereknek fél percet se kell dolgozni a sokmillióért, amit a szülők, rokonok a feneke alá tolnak. Sőt, ellenzik is, hogy dolgozzon.
És ne haragudj, ilyen anyagi körülmények között 96%os érettségi alap. Gondolom eddig sem segítség, korrepetálás nélkül jutott.
Végülis az ő szempontjából mindegy dolgozik-e, vagy nem, mert akármilyen diplomával, és nulla tapasztalattal is kap majd olyan állást, amiről a magyarok itt álmodni se mernek.
Szóval szórakozzon csak. Minek is dolgozni?:)
Okosabb vagyok az átlagnál, ezért gyorsabban jártam ki a sulikat.
Én is közgazdász vagyok, és olyan képzést kaptam, hogy nagyon könnyen beleszoktam a munkába (én is egy banknál dolgozom), gondolom ez a különbség egy magyar és egy külföldi elit egyetem között.
Azért megnézném, hogy hányan tudnák megcsinálni az emelt törit 98%-ra...
Kérdező, nekem te gyanús vagy. ;)
A viselkedésed nem mutat többet 16-17-nél, pláne nem egy tapasztalt, dolgozó nőnél. :DD
A dicsekvésed meg határtalan. Másoknak ez nem tűnt fel?
On: a testvred azt cisnál, amit akar, ha már elmúlt 20. A szüleid is maguk döntik el, mivel már nagykorú, hogy mennyire és mennyivel támogatják. Te még nem voltál szülő sosem, nem élted át azokat, amiket a szüleid, ezért nem is értheted meg őket (ami látszik is).
Az öcséd választása, mit akar, mit fogad el, és kitől, de a szüleidet nem jogos hibáztatni, ha munkára ösztönzik. Szerintem jól teszik!
"Miért az öcsémet b*sztatják a szüleim, mikor rám haragszanak?"
Én már innét tudtam, hogy egy tinivel van dolgom. :-)
Sajnos nagyon sok iylen gyerek van, aki zsigerből hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!