Félek, hogy miattam történt valami az unokatesómmal. Jogos a félelmem?
Nem merem/mertem elmondani a családomnak, hogy mit csinált velem a papám. (Alapból zűrös család) Unokatesóm 11 éves és azt írta öcsémnek, hogy idén nem megy oda nyaralni. Nem akartam kérdezősködni, ne legyen gyanús, de nem mondta neki miért. Lehet hogy emiatt? Félek, hogy olyan történt vele amit megakadályozhattam volna.
Vagy csak túlreagálom?
19 eves vagyok. Igen, a szuk csaladi kor zuros.
Utolso:
Meg nem mondtam el. Epp ez a problema.
Engem molesztált a papám 10 éves koromtól. Én kb 15 -16 voltam amikor elmondtam az amúgy zűrös családomnak. És soha többé nem mentem az öreghez
Hidd el a legjobb amit tehetsz,hogy szólsz
Ne te érezd magad rosszul emiatt.sőt. Már 30 vagyok. Azóta nem is láttam a papát
Meg is halt.de ha meg élne. .ó bárcsak.. Nah most meglátogatnám és szemtől szembe "elbeszélgetnék " vele.
Állj ki magadért és az uncsiért is. Helyedben elmodanám a dolgot. Nincs mitől félni
Sőt a papát is elkapnàm egy körre. Ne félj tőle.
Ha 19 éves vagy, esetleg próbálj beszélni az unokatesóddal, miért nem akar odamenni. Lehet, hogy nem szoktatok beszélni, de kvázi felnőttként próbálj alkalmat keresni. Lehet, hogy ő sem meri elmondani, mi történt vele. A reakcióiból esetleg láthatod, tényleg történt-e molesztálás.
Gondold végig, kitől tudsz segítséget kérni, hogy ne menjen oda több gyerek. Nagymamád hinne neked? Vagy ki hinne? Hogy tudod megakadályozni, hogy más gyerekkel ilyen történjen?
Biztosan jót tenne neked egy pszichológussal való beszélgetés, ami segíteni feldolgozni az eseményeket.
Egyet tarts észben, hogy NEM Te vagy a felelős a történtekért!
Mondd el mindenképp.
Főleg, hogy ez kihathat a jövődre, ha magadban elnyomod.
Nem. Nem tudok odaállni és elmondani nekik, mert nem állunk közel egymáshoz. Tudom, hogy önzőnek hangzik, de most ha elmondanám akkor tuti megviselne. Érettségizem és nem szeretnék megint egy depis korszakot. (sajnos volt és olyankor nem foglalkoztam a tanulással sem)
Nem érzem azt, hogy most lenne a megfelelő idő, de ettől függetlenül bűntudatom van, ha arra gondolok, hogy így veszélynek van kitéve. Olyannak amit meg tudnék szüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!