Szerintetek én vagyok a hárpia vagy jogos a félelmem?
Az miért baj ha a párod minden nap átmegy az apjához???
A te/ti lányotok miért láthatja minden nap???
Ha most jössz elő a témával neki, abból az lesz, hogy el akarod rontani az örömét, és nem érted meg, hogy neki milyen fontos ez. Szerintem egy ideig semmiképpen se mondj semmit, ha beigazolódik a dolog, és tényleg rossz hatással lesz a 15 éves húgára, akkor ülj le vele beszélgetni.
Másfelől érzek az írásodban valamit, talán azt, hogy az idősebbik lánya fog most figyelmet kapni, vagy esetleg több pénzt (most nem azt nézem, hogy milyen életet választott)... nyilván érthető a félelmed is, de nyilván van annyi esze már a kisebbik lánynak is, hogy átlássa: a nővére nem egy követendő, hanem egy elrettentő példa. Már a tudat, hogy 17 évesen szült, akár ez is lehetne mentálisan rossz hatással a húgra, ... ezért nem kell, hogy odaköltözzenek :)
17éves és már a másodikat várja? Az szép! Amúgy én inkább attól is félnék, hogy majd a ti megélhetéseteket is veszélybe sodorják, mert majd jön, hogy eddig se volt elég pénz mikor nem is maguk fiették a számlákat, most itt a második gyerek, apa ugye kifizeted? És apa kifizeti. Aztán már nem is lesz más választása és fizethet mindent.
De ezzel semmit sem tudsz csinálni. A lánya és persze, hogy segíteni akar rajta. Én is odaadnám a lakásomat, hogy lakjanak benne, ha lenne rá lehetőség. Még jó. Csak kívülről, ha nem a saját gyereked, akkor idegesítő ebbe belegondolni, hogy akkor gyakorlatilag majd a vége úgyis az lesz, hogy fizetitek a számláikat, meg folyton a nyakatokon ül majd. Lehet akkor úgy is lesz vele, hogy akkor enni is odajár a két gyerekkel, ha úgyis a szomszédban vagytok.
Igen az anyagiakkal is bajok lesznek. A párom kicsit a fellegekben él. Eddig is elég nehezen tudtam megoldani az anyagiakat, mert ő szíve szerint mindenét a gyermekeinek adná, csak ugye nekünk is kell rezsit fizetni, hitelt törleszteni, enni. Anyagiak terén sajnos nem mindig van képben. Azt, hogy ezután miből fizetjük annak a lakásnak a rezsijét még nem tudom, sőt a törlesztőt is még ki kell gazdálkodnom valamiből.
Igen valóban természetes, hogy segíteni akarja, de akkor legalább ennyivel kellene segítenie a másik lányát is, ez meg már nem fér bele.
Egy kicsit féltékeny gyanusnak látom a helyzetet.
Hogy az egyik kap a másik nem kap.
Hogy a másik lányát támogatja a közös lány mitől esik el nem tudom, kevesebb szeretet kap eztán?
Attól, hogy 10 percre lakik valaki akinek az életmódja kifogásolható, nem pestis, hogy elkapja bárki is.
A szülők életmódja kihatással van az elvált gyermekekre.
A legtöbbje igyekszik felhívni magára a figyelmet, akár még ilyen módon is. Minden elkövetnek, hogy a szüleik figyelmét magukra vonják.
A párodnak jó lenne beszámolni a család költségvetéséről, mielőtt döntést hozna.
"Félek, hogy az életmódja rossz hatással lenne a húgára (15 éves) is. "
De bezzeg az nem aggaszt, hogy milyen hatással van a lányodra, hogy egyéves volt a féltestvére, amikor te teherbe estél ővele! Valószínűleg akkor még el sem vált a férjed az exétől! Ez persze helyénvaló, sőt, követendő példa, ugye?!
Sem a párom, sem én nem tartottuk jó ötletnek ilyen korán babát vállalni a semmire, de elég határozottan megmondták, semmi közünk nincs hozzá és "mindenki úgy szúrja el az életét ahogyan akarja", csak az a baj, hogy esetünkben ez a mi életünkre is kihat.
Nekünk nincs közös gyermekünk, mindkét lány a volt nejétől van.
A nem jut annyi a másik lányára részt úgy értettem, hogy például az előző hónapban majdnem 70000Ft-ot adott az idősebbiknek, a fiatalabbnak meg nem tudtunk új ruhákat venni sulikezdésre, mert nem jutott rá. Rendben, ebben a hónapban megvettünk neki mindent, ami nélkülözhetetlen (télikabátja még nincs, mert sos kellett pelusra a pénz).
Ez szerintem nagyon nincs így rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!